14 Eylül 2018 Cuma

Venüs Akrep Burcunda ve Retro Venüs (Venüs Döngüsü)



Beş tutulma, iki Merkür gerilemesi, bir Mars gerilemesi ve bir Jüpiter gerilemesini atlattıktan sonra kapanışa Venüs retrosuyla geçiyoruz. Kasım ayında Merkür de son retrosuyla Venüs'e eşlik edecek ve 2018 yılı kapanışa doğru gidecek.
Astrolojide bir çok gezegen ve noktaların kendi içerisinde döngüleri vardır. Venüs'de bunlardan biri. Her 584 günde bir, bir burçta 40 gün kadar geriler. 8 yıllık bir süre içinde toplamda 5 gerileme yaşanır ve bu döngüler 8 yıllık periyotlar halinde tekrarlanır. Venüs döngüsü, her 8 yılda bir Venüs ve Güneş'in aynı burçta kavuşmasıdır. Döngü gerilemenin ortalarında Venüs Güneş kavuşumuyla başlar ve düzenli bir şekilde 5 kez daha başka burçlarda kavuşum yaptıktan sonra ilk kavuştukları burçta tekrar kavuşmalarıyla sona erer. Bu beş noktayla her kavuşum yaptığında gökyüzünde bir pentagram oluşturur. 
Önümüzdeki Venüs retrosu 5 Ekim 2018'de TS ile 22:06 civarı başlayacak ve 16 Kasım 2018'e değin sürecek. Gerileme süreci içerinde Venüs, Güneş ile kavuşumunu 26 Ekim 2018 saat 17:15 civarında yapacak. 26 Ekim'de 8 yıllık bir döngünün son kapanış retrosunu yaşayacağız. Böylece pentagramın son ayağı da işaretlenmiş olacak. Daha ayrıntılı bilgi için BKNZ:VENÜS AKREP BURCUNDA VE RETRO VENÜS (VENÜS DÖNGÜSÜ)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder