7 Eylül 2018 Cuma

9 EYLÜL 2018 BAŞAK BURCUNDA YENİAY


Eylül ayını yeniayla karşılıyoruz. Yorucu bir yazın ardından, nispeten sakin bir ay yaşayacağız. 9 Eylül yeniayı da bu anlamda oldukça olumlu enerjiler taşıyor. Saat 21:09 civarı Güneş ve Ay 17°Başak burcunda birleşecek. Birleşim haritanın beşinci evinde gerçekleşiyor. Pluto ve Jüpiter’den ılımlı etkiler alan yeniay, Neptün ile karşıt. Anın haritasında Boğa burcu yükseliyor ve yöneticisi Venüs ile Mayıs ayında Boğa burcuna geçen Uranüs ve Kova burcuna geçmeye hazırlanan Mars arasında bir T-kare oluşturmuş durumda. Diğer dikkatimi çeken göstergelerden biri de anın haritasında 135°’lik açıların yoğun olması.
Her Eylül hasattır aslında. Mart ayında yapılan başlangıçlar  artık belli bir aşamaya geçmiş ve süreç içinde yaşananlar, eylemler ve ektiklerimizin sonuçları belirginleşmeye başlamıştır artık. Bu yeniay hedeflerimiz, hayallerimiz, ideallerimizle örtüşmeyen durumlar ve sonuçların belirginleşeceği bir süreç olabilir.
Her ne kadar korteksten konuşsakta çoğu zaman alt beynimizin programlarına göre yaşıyoruz. Bu nedenle yaşadığımız durum, karşılaştığımız kişi, bir anda vukuu bulan bir olayı durumun kendi gerçekliği içinde değil de görmek istediğimiz ya da alt beynimizin programlandığı şekilde değerlendiriyoruz. Evet Neptün yine sahnede arkadaşlar.
Neptün’ün bulunduğu yerde bir ”ideal tanımı” vardır, yüceltme vardır, yanılsama vardır. Yanılsamaların çoğu alt beynimize bir şekilde yerleşmiş olan İDEAL’den kaynaklanır. Kahve içtiğimiz bardağı farklı algılamamızın sebebi, aslında o bardakla ilgili şartlanmaların yüceltilmesidir. Açı ne kadar gerilimliyse o kadar yüceltir, o kadar yanılırız aslında.
Yazının devamını okumak için: 9 EYLÜL 2018 BAŞAK BURCUNDA YENİAY 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder