28 Şubat 2013 Perşembe

Venüs Neptün kavuşumu ve İÇİMİZDEKİ ACİZ



    Venüs Neptün kavuşumu ile Şubat ayını sonlandırıyoruz. Venüs Neptün kavuşumları iyicil kavuşumlardır ancak başka gezegenlerle sert açı kurmaması şartıyla! Hele ki çift etkili ve bulunmaktan rahatsız olduğu konumdaki bir gezegenle haşin haşin bakış atıyorsa vay halime deyip, gelmişinize geçmişinize ağıt yakmaya başlarsınız :) 

    Venüs Neptün kavuşumları aşkın, sevginin, hayal edilmişin, dünya ana üzerindeki yansımasıdır. Buraya kadar '' Eee daha ne, bundan âlâsı Malatya'da kayısı! '' diyebilirsiniz. Lakin bu madalyonun ortadaki ışık vuran yüzü. Efem Neptün aşırılık verir demiştik, kendini kandırma meyli verir, gerçeklerden kaçma meyli verir, bağımlılık verir.... verir de verir. Cüpiter'le sert açısında - hele ki ikizlerdeki kıvrım kıvrım kıvırmaktan raydan bir çıkıp, bir giren Cüpiter se! - tembellik, görevi ihmal, kılıf arama, beklenti, talepkarlık ve hep bana hep banacılık batağına saplandınız demektir! Merkür'le sert açısında, bilgiyi işe geldiği gibi kullanmaktan tutun da, dedikodu, iftira, vıdı vıdı konuşulup aslında hiç bir şey söylememiş olmaya kadar bir ton etki verir. Plütonla sert açısında, sadizm, mazoşizm, kendini kurban etme etkisi verir. Mars'la sert açısında, tabak sevdiği deriyi yerden yere vururmuş misali, sille tokat girişerekten sevgiyi ifade (!) etkisi verir. 
     Transitler her bireyin üzerinde aynı oranda etki eder sevgili dostlarım. Yani anda sana görünen sert etki başkasına da görünecektir zira ''Hepimiz aynı gökyüzünü paylaşıyoruz!'' Söz temsili, Mars karesinde herkes birbirine Allah ne verdiyse deyip girişiyor mudur? Tabii ki hayır! Peki O zaman, hepimizin paylaştığı o ortak gökyüzü hepimize aynı oranda o etkiyi dağıtıyorsa, bir yerlerde işin yolunda gidip, diğer yerlerde yolunda gitmemesine sebep olan şey nedir? Pek tabii ki İRADEMİZ!!!! Yazıyoruz, çiziyoruz, konuşuyoruz ama ne kadar sorumluluk alıyoruz? İradeyi kuvvetlendiren en temel davranış sorumluluk almaktır. Efem sorumluluk derken daha kendi sorumluluğunu hazmedemeden, Ahmet'in Mehmet'in yükünü üzerine almaktan bahsetmiyorum. Yaşadığın her AN'ın farkına vararak yaşamaktan bahsediyorum.

     Bir kadın düşünün... Yaşadığı iç karışıklıkları çözememekten dolayı öfkesini nereye, nasıl yönlendireceğini bilemeyen kocasının şiddetine maruz kalmış ve kalmakta olan bir kadın... Her an o eziyeti yaşayan ve kocasının yolunda gitmeyen işleri yüzünden kendine böyle davrandığını varsayan.... Bu kadın yaşadığı durumun sorumluluğunu ne kadar almıştır? Yoksa içindeki acizi vehimete kaptırmış mıdır? Var olanı yok saymak, yok olanı varsaymak, işte vehim budur!  Vehimetin hepimize getireceği şey yalnızca hayal kırıklığıdır! İşte Neptün kavuşumları VEHİMSEL çalışır. Vehim ise varlığını ancak içteki acizle sürdürebilir, diğer bir deyişle zayıflamış ya da kullanılmayan iradeyle. Çünkü kuvvetli, güçlendirilmiş irade hiç bir deneyime vehimsel yaklaşmaz. Güçlü bir irade, nefs ve egodan arındığından acziyeti farkeder ve kendini şifalandırır. Zayıf irade ise vehimete sarılır, çünkü çok derinlerde ki acizle yüzleşmek istemez. Eğer derinlerde biryerlerde'' ben sevgiye layık değilim'' düşüncesi varsa ve kişi bununla yüzleşmemekte kararlı ise vehimsel yaşayacaktır. Belki de vehimet kişiye sevilmek için bu şiddete katlanması gerektiğini söyler kimbilir? 

       Balıktaki Venüs Neptün kavuşumunun İkizlerdeki Cüpiterle kare açısı, Cüpiterin Oğlaktaki Plutonla birleşmeyen açısı ve Akrepte gerilemeye başlayan Satürn.... Kasım 2012'deki tutulmalar zamanından bu yana, hayatınızdaki aksaklıkları ve çözülmeyen problemleri hatırlatmak amaçlı çalışıyor evren. Balık burcundaki yığılma iç dehlizlere inmeyi temsil ediyor ve Akrep burcunda retro hareketteki Satürn ile de Temmuz ayına kadar ki süreçte gün be gün üçgen görüm yapacak. Akrepteki Satürn ise yüzleşmeyi, kararlılığı temsil ediyor. İkizlerdeki Cüpiter ise içimizdeki acizi besleme yönümüzü... Venüs Neptün kavuşumunun temsil ettiği yumuşak karnımız ise sevilme arzumuz :) Sevilme arzusu deyip geçmeyin! İnsanı aciz eden de o dur, aciz gördüğüne karşı hükmettiren de! Başak dolunayı yazımda bağımlı anne ya da bağımlı eş ilişkilerine değinmiştim.  Hah işte kök orda... Çocukluktaki ebeveyn ilişkisinde... Her ne yaşarsanız yaşayın, önünüzdeki süreci iradenizi güçlendirmek amaçlı değerlendirin. İçimizde aciz var! O acizi besleyen tembelliğimiz var! Tembelliğimizin sonucu olarak elde bir dizi ders alınmamış deneyim var! Kendi kendimizi sevmeye direnme, gerekli enerjiyi dünya anadan sağlamayıp, başkasından isteme eylemi var! 27 Mart tarihinde Terazi/Koç aksındaki dolunay doruk noktasına vardıracak bir dizi olaylar zinciri yaşatacak. Agresyon, manüpülasyon, sadece fiziksel değil psikolojik şiddet var bu tarihe kadar. TV'lerde şiddet temalı olaylar alıp başını gidecek anlaşılan... 

Süreç Başak Dolunayı ile başladı  sevgili dostlar. Ne aciz olalım, ne de acize karşı güçlü.... Çünkü ikiside içimizde :)

14 yorum:

  1. içteki aciz ilgi ilgi diye yırtınırmı? :))) yazı çok güzeldi tşklr (bilge)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel soru. Acizin tek besin kaynağı ilgidir zaten, ilgi odağı olmak... Efem hemide pek bi güzel yırtınır. Amaç besin kaynağını sağlamaktır. Nereden, nasıl sağlanacağının pek önemi yoktur. Amaca giden bütün yollar mübahtır acziyet için. Ünlü düşünür Burhan Altıntop'un deyimiyle, o kaynağı sağlasın da Nefes alsın yeter! :))))

      Sil
    2. Bunun hep bahsettiğimiz evrensel saf sevgiyle pek alakası yok o zaman.resmen alışveriş :)bir soru daha sorucamm mazur görün.hep çocukluktaki anne ilişkisi ilenmi yerleşir bu duygular, baba faktörünin hiç etkisi yokmu

      Sil
    3. :)))) Elbette sadece anne ilişkisi değil, baba arketipinin de yoğun etkisi vardır. Ancak başak burcunda gerçekleşen dolunay işin dişil tarafının büyük planı görme üzerindeki olumsuz etkisiydi. Aslına bakarsanız yedi göbeğe sirayet ediyor sorun Bilge hanım. Daha doğrusu yedi göbet öncesinden geliyor :) Astrolojik olarak 3 göbek ötesine kadar gidebildim, malum doğum bilgilerinin güvenirliği müspet olmadığı için 3 ten ileri gidemedim. Koca bir muamma sandığımız, aslında muamma değil, evrenin müthiş planı :)

      Sil
    4. Vakit ayırdığınız için tşklr.

      Sil
  2. Merhaba.Mesela benim haritamda venus ve neptun kavuşumu var aynı anda uranus de kavusum yapımakta..bu nas ıl bir açıdır? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venüs benzerlik noktalarını göremeye, farklılıkların üzerini örtmeye yatkındır. Neptün'le kavuşumda bu durum daha belirginleşecektir. İdealize edilmiş bir Venüs düşünün, görmek istediğiniz gibi değerlendirme tuzağına sık sık çekilirsiniz. Uranüs'ün bu kavuşuma eşliği ise durumu düzenleyebilmek adına gidilmesi gereken yolları gösterebileceği gibi tamamen çıkmaza da sokabilir. Hangi gezegen güçlüyse o yolları takip etmek gerekli :)

      Sil
    2. Super anlatdınız valla: ) ve hakikaten ideallaşdırmaya çok yatkınım belli ki uranus de cıkmaza salmış beni: (( Venus 20°23 , Uranus 28°28 ,Neptun ise 24°28 ..Oğlak burcunda yerleşmişler,4.cu evde...Uranus burda 5.ci ev gibi yorumlanırmı? (4.evin sonunda oldugundan dedim) Hangisin güçlü oldugunu nasıl bileceyiz Hatice hanım? :((( Bu yerleşim çok kötü bende yaa hiç seviymorum bunu: (((

      Sil
    3. 5.ev başlangıç derecesi ile Neptün arasında en fazla 3 derece olmalı Uranüs'ün 5.evden etki alması için. Bu durumda Uranüs güçlü. Bırakmak, kopuşlar Uranüs'ü olumlu çalıştırır. 4.ev Oğlak otoriter olmaya işaret olabilir. Akışa uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Bıraktıkça alışkanlıkları ruhsal rahatlama getirebilir. Bu kadar :)

      Sil
    4. Ay inşallah Hatice hanım 😇 sevgiler 😘

      Sil
  3. merhaba oğlaktaki (mc noktasında) venüs neptün kavuşum yapmakta bu nasıl bir açıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Venüs ve Neptün Oğlak burcunda ve Mc'de pek rahat değildir. Muhtemelen yükseleniniz Koçun ilk dereceleri ya da balığın son dereceleri olmalı. Balıksa daha kolay aşılabilir. Şayet Koçsa ve ikili ilişkilerde sorun yaşıyorsanız mutlaka uzman bir astrologdan yardım alın derim :)

      Sil
  4. merhaba benim haritamda mc noktasında venüs neptün kavuşumu var bu nasıl bir açıdır bilgilendirirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba oğlaktaki (mc noktasında) venüs neptün kavuşum yapmakta bu nasıl bir açıdır

    YanıtlaSil