1 Şubat 2013 Cuma

Şubat Ayı Transit Etkileri


         Güneş Satürn karesi ile Şubat ayına giriş yapmış bulunmaktayız. Ekim ayından bu yana retro hareketine devam eden Jüpiterse Ocak ayı sonu itibariyle düz pozisyonda normal seyrine döndü. Tahminen önümüzdeki hafta içerisinde Şans getiren, bolluk ve genişleme gezegenin etkilerini genel olarak hayatımızda hissedebiliriz. Özellikle 2 Şubat'ta Kova burcuna girecek olan Venüs'ün 6 Şubat'ta Jüpiter ile yaptığı üçgen açı iyimserlik anlayışımızı epey genişletecek ve pozitif enerjileri sürece hakim kılacaktır. 10 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile birlikte hoş gelişmeler ve başlangıçlara olanak sağlayacak.

    Ay başlarında Merkür ve Mars'ın sırayla Balık burcuna girmesi ve halen Balık burcunda transitini sürdüren Neptün ve Şifacı asteroid Chiron ile kavuşumu cesaretimizle iletişimimiz biçimlerimizle alakalı bir şifalanma süreci başlatacak gibi.
Enerjimizi ne kadar olumlu kullanıyoruz? Hep bana, hep bana diye mi yontuyoruz Evrensel Sistemi? İletişim gücümüzü nasıl kullanıyoruz? Neye hizmet ediyoruz daha doğrusu yeteneklerimizi nasıl kullanıyoruz işte bunları sorgulatacak gibi. Ocak sonunda deneyimleyiğimiz Dolunay teması konularınca aşırılıklarımız alışkanlıklarımızla belki de denemeye cesaret edemediğimiz içimizdeki gücü açığa çıkarmamız arasında seçim yaptıracak başlangıçlara ittirecek bizi :) İttirecek diyorum zira Güney Ay düğümünün ilgili gezegenlere yaptığı sekstil açı bırakılması gereken alışkanlıkların değişmesi adına gerekli ruh halini verecek gibi görünüyor. Ocak ayı sonlarındaki sert açılar yenilen Pehlivan güreşe doyazmış misali denenmiş ve denenmekten vazgeçilmeyen ama bize de yararı olmayan huylarımızı '' Ben huylarımı mutluluk için satmam''  vari bir eğilim veriyordu :) Lakin Şubat ayı itibariyle Chiron ve Ay Düğümleri duruma el koydu. Gezegenlerin sırayla Balık Burcu ziyareti içsel bir yolculuk ayı olacağını öngörüyor diyebilirim.

    23 Şubat civarı Merkür Balık burcundaki seyrinde retro pozisyona geçiyor. 17 Mart'a kadar sürecek bu retro sürecinde çok keskin kararlar almamak, anlaşmalar yapmamak yararımıza olacak. Eğer doğum haritanızda Merkür retro hareketteyse bu döngüden etkilenmezsiniz.

   18 Şubat'ta Satürn Akrep burcunda gerilemeye başlıyor. Madde ve mana aleminin Ders Veren Öğretmeni şu ana kadar edinilen dersler üzerinde düşünülmesi için öğrencilerine zaman tanıyarak, belki de yeniden düzenleme yapmak için fırsat sunuyor. 8 Temmuza kadar olan süreci verimli geçirebilmek açısından rahat bırakılıyoruz. Ancak Satürn gerilerken doğanlar için altın bir fırsattır bu süreç. Satürn gerilerken doğanların Satürn gerilerken yaptıkları girişimlerden verdikleri kararlardan epey olumlu yararlandıkları bir gerçektir.

   Gezegenlerin geçiş ayrıntıları aşağıdadır. Hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle, sevgilerimle...

- 2 Şubat Venüs Kova Burcu geçişi
- 3 Şubat Mars Balık Burcu geçişi
- 5 Şubat Merkür Balık Burcu geçişi
- 10 Şubat Kova Burcunda Yeni Ay
- 18 Şubat Güneş Balık Burcu geçişi
- 18 Şubat Satürn Akrep Burcunda retro hareket başlangıcı
- 23 Şubat Merkür Balık Burcunda retro hareket başlangıcı
- 25 Şubat Başak Burcunda Dolunay
- 26 Şubat Venüs Balık Burcu geçişi

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder