16 Şubat 2013 Cumartesi

Sınırlandırılmışlık İllüzyonu ve Satürn


     Hayal kırıklıklarının, kısıtlamaların, zorlukların, ağır sınavların gezegeni Satürn... Halkalı bela demişti bir arkadaşım Satürn'e :)  Evet Satürn başınızı okşayarak öğretmez dersini bu doğrudur, çünkü sizin okşanarak anlamaya pek  meyliniz yoktur :) Bu cümleyi iyi anlarsanız, Satürn'ün çalışma prensibini de anlamış olursunuz. Bir nevi bu soğuk gezegenle barışa giden ilk adımdır bu. 

    Satürn zorluktan öte disiplini, kararlılığı, dayanıklılığı simgeleyen hayatın öğretici gücüdür. Yaşattığı kayıplar ve zorluklar aslında öğrenmemiz gereken derslerdir. Satürn hayatınızdaki fazlalıkları ayıklatarak gerçekleri görmenize, korkularınızla yüzleşmenize ve ruhsal yönden gelişmenize yardım eden bir gezegendir.

Transitler ve aldığınız etki ile irade gücünüzü kullanmayı ve yılmamayı öğrenir, etkisi geçtikten sonra ise kısıtlayıcı durumların ve engellerin kaynağının gözünüzde büyüttüğünüz kişiler ve olaylar olduğunu anlar ve olgunlaşırsınız. Kayıpların ve zorlukların nedeni Satürn değil, olayları kendi akışına bırakan rahatlık, disiplinsizlik ve iradesizliktir. Satürn'ün getirdiği kayıpların aslında ihtiyacınız olmayan şeyler olduğunu bilmelisiniz.


     Akıl, Satürn'den gelir. Ancak buradaki akıl, tamamen dünyevi, maddeye dönük akıldır. Evrenin sınırsız boyutunda madde ve mana ötesindeki akıl değildir burada bahsedilen. Dünya üzerindeki tezahür etmiş gerçekleri düzenlemeye etki eder. Malum söz konusu olan dünya üzerindeki gerçeklerse, Satürn önce o gerçekleri tezahür ettirme şeklinize etki eder. 

    Olanları ve olacakları inançla, duayla, iyi niyetle düzeltemezsiniz Satürn etkisindeyken. İlk aşama başınıza gelen, sizi köşeye sıkıştıran deneyimlerin size fısıldadığını duyabilmek. İkinci aşama ise fısıldanan şeyden gerekli dersi çıkartarak davranış, düşünce ve yaşayış tarzınızı buna göre düzenlemek ve yaşama böyle devam etmek. Eğer güç kullanma huyunuz varsa, Satürn sizi bu huydan vazgeçirtmeden yakanızı bırakmaz. Vazgeçmeye niyetlendiğinizde de öyle gül döşenmiş yol beklemeyin önünüzde. Diken, taş, kaya her ne varsa önünüze doldurur ki, sebat edin, sabredin, emek verin, tedbirli olun. Öyle kestirmeden başarıya ulaşamazsınız :) Sorun nerede ise yüzleştirmeden, kabul ettirmeden bırakmaz. Kestirmeden gitmeye niyetli hinlere de bazen oyun oynar. Verdiği dersi alıp almadığınızı sınamak için önünüze yem atar ve sonucunu da genellikle gerilemeye başladığı zamanlarda kucağınıza atıverir :)

     Sözünü dinleyene de mükafatı büyüktür. Geriye dönüp baktığınızda, sizi güçlendiren asıl şeyin o sıkıntılar, sınırlamalar, zorluklar olduğunu farkedersiniz. Çünkü o an ki bakış açınızı değiştirdiniz. Satürn sınırlandırır çünkü sizin o alanda bir sınırlandırılmışlık illüzyonunuz var. O illüzyonu size göstermek içindir bütün yaptıkları... Sınırlandırılmışlık illüzyonu buradan gelir, sizin ona bakış açınızdan, yoksa Satürn'ün sizi öldürmek gibi bir niyeti yoktur :)

 Aman Tanrım filminin bir sahnesinde, üstüne üstüne gelen hayattan bunalmış ve çaresini kaçmakta bulmuş olan Lauren Graham'ın şikayetlerine karşılık Morgan Freeman'ın sözleri aslında bunun özeti gibi;

'' Biri sabretmek için dua ettiğinde sence tanrı ona sabır verir mi? Yoksa ona sabırlı olması için  fırsat mı verir? Biri cesaret için dua ederse, yaradan ona cesur olabileceği bir fırsat verir, cesaret vermez! Biri ailesinin daha yakın olması için dua ederse, sence tanrı onlara sıcak sevgiler mi gönderir, yoksa sevmeleri için fırsat mı verir? ''
  
   Neye ihtiyacımız varsa onu gerçekleştirmek için fırsatlar verir evren. Bu fırsatlar da hoş şeyler olmayabilir.  :) Zorlukların ardına saklanmıştır bazen :) O Zorluklardır bizi ihtiyacımız olan şeye kavuşturan....

   Evet Sevgili dostlar, 18 Şubat'ta Satürn Akrep Burcunda geri hareketine başlayacak 7 Temmuz'da normal seyrine dönecek. Geride kalmış problemlerinizi çözmek için iyi bir zaman. Satürn geçmişteki durumları tekrar hatırlatarak doğruları yapmamız için bize biraz baskı yapacak. Evet bunalmışsanız sorunlarınıza yeni fikirler oluşturamıyorsanız ve kendinizi çaresiz hissedip tıkanıklıklar yaşıyorsanız bu dört buçuk ay size aradığınız enerjileri yaratacaktır. Enerjilerin yönünün değiştiğini görecek, herşeyin gerçekte olması gerektiği gibi olduğunu göreceksiniz. 

   Satürn gerilerken doğanlar içinse bu tarih aralığı altın değerinde bir fırsattır. Önemli işlere hiç korkmadan başlayabilirsiniz :) Sevgilerimle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder