19 Şubat 2013 Salı

25 Şubat 2013 Başak Burcunda Dolunay - Köklenmek/Köklenememek


'' Bu aklu fikr ile Mevla da bulunmaz, Leyla da.... ''


 25 Şubat 2013 Pazartesi akşamı TS ile 22:27 civarı bir dolunay idrak edeceğiz. An'ın haritası iyicil bir dolunay olacağınız öngörüyor diyebilirim. Doğu ufkunda Akrep burcu yücelirken, Batı ufkunda Boğa burcu alçalmakta. An'ın yükseleni 6 derece Akrep ve hemen 4 derece ilerisinde 18 Şubatta retro pozisyona geçen Satürn ve hemen ilerisinde Kuzey Ay Düğümü var. Tam karşısında ise Boğa burcu 7. eve konumlanmış ve 7. evde halen transitine devam eden Güney Ay Düğümü var... 
27 Ocak 2013 tarihinde Aslan burcunda gerçekleşen dolunay misali bu dolunay da beş uçlu yıldız görünümünde. Akrep burcundaki Satürn, Oğlak burcundaki Pluto, Koç burcundaki Uranüs, İkizler burcundaki Cüpiter:) ve Başak burcundaki Ay, beş uçlu yıldız görünümü oluşturmakta. Geçen dolunay yazımı okuyanlar tepe ucun Satürn'ü işaret ettiğini hatırlayacaktır. Bu dolunay tepe uç Başak burcundaki Ayı işaret etmekte ve 10.evde. Tam karşısında bulunan 4. ev Balık burcundaki Neptün, Chiron ve Güneşle karşıt açı oluşturmuş, İkizler burcundaki Cüpiterle de kare açı :) Vay vay vaaaay, neler varmış neler diyesim geliyor :) Nedir bunun anlamı? Herşey bir bütündür ve birbirine bağlıdır.

   Hayat bir bütündür dostlar. Bir yerdeki tıkanıklık illa ki hayatın tümüne yansıyacaktır. Süregelen bir tıkanıklık varsa kökünü çözmeden rahat bir yaşam kurulamaz.

   Bu dolunayın ana teması Ayı işaret ediyor. Ay duyguları temsil eder, en derin duygularınızı, iç güdülerinizi, sezgilerinizi, iç karakterinizi, gizli kalmış yönlerinizi ve sadece sizi çok çok yakından tanıyabilenlerin bileceği kişilik özelliklerinizi temsil eder. Ay dişidir, annenizi, hayatınızda önem arzeden kadın karakterini yönetir. Karınız, kız arkadaşınız, kadın patronunuz, eski karınız, büyükanneniz veya kızınızın yöneticisidir. Güneş geleceğinizi temsil ederken Ay geçmişinizi temsil eder. Köklerinizi, duygusal gelişmelerinizi ve temelinizi yönetir. 

   Hayata köklenme/köklenememe sorununuzun yanıtını bulmanıza olanak sağlayacak deneyimler getirecektir bu dolunay. 
  
  Dolunayda doğan çocuklar yoğun duygusal problemlerle gelir dünyaya. Özellikle hamilelik esnasında anne ve baba arasındaki problemlerin anne karnındaki bebeği direkt etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Doğan bebeğin duyguları ve davranışları çatışma içindedir. Ev ve aile yaşamında hep sorunlar vardır. Ebeveyn ve ailesi ile sürekli sorunlar yaşar. Geçmişe çok fazla takılı kalırlar ve bu gelişimlerini durduran en önemli faktördür. Karışıklığı yok etmenin tek yolu kendilerini oldukları gibi kabul etmek ve derin analizlere girerek kendilerini sevmeyi öğrenmektir. Araştırmalarıma göre Dolunay zamanında doğan çocukların çoğu anneye çok meyillidir ve annenin temalarını üzerine almışlardır.

   Aynı şekilde doğum anında Aya kare ya da karşıt Chiron görünümü de anneden beslenmeye işaret eder. Kişi hem annenin temalarını ve iç çatışmalarını üzerine alır ve yaşam boyu da anneden beslenir. Ne var ki bu durum devam ettikçe de gerekli ruhsal rahatlığa ve birey olarak yaşamaya erişemez. Bu yaşamının temel sorunudur. Kişi, ev dışındaki hayatında aynı şekilde beslenme arar ve doğal olarakta bulamaz. Dolayısıyla da o güvenceyi bulamadığı yerlere köklenemez, ordan oraya savrulur ve döneceği yer aynıdır, annesinin yanı.

  Bir danışanım '' Ama beni annem böyle etti, ben hiç birşey için mücadele etmedim ki... Başım sıkıştığında her sorunumu o çözdü. Onun yüzünden ben böyle oldum ve kendimi işe yaramaz hissediyorum '' demişti. Peki irademiz nerede o zaman? Aynı anne diğerlerini neden beslemiyor? Cevap çok basit, diğerlerinin beslenmeye ihtiyacı yok, çünkü kendi kendilerini besleyebiliyorlar. Yani annemiz bizi böyle etmez. İşimize öyle gelmiştir, öyle olmayı istemişizdir. Suçlu aramıyoruz! Kendimizle yüzleşiyoruz!


Ay Neptün karşıtlığı hayatı düzene sokmada yaşanan problemlere işaret ediyor. Kendini kandırmaya yatkınlık, bilinçaltının hükmünde yaşamak, rahatlığa düşkünlük yüzünden birçok sorun yaşanması olasıdır. Bu karşıtlığın en belirgin özelliği terkedilme korkusu ve annelik/babalık yapacak eş/ortak arama eğilimidir. Keza Chironun konumu da bu tür bağımlılıkların bırakılması adına gerekli şifa enerjilerini veriyor. Kendine güven kazanma ve kendi kendini duygusal açıdan besleme, kendini kabullenme anahtar cümle olabilir bu dolunayda. Ancak Cüpiter yine oyunbozan olarak başrolde :)

Eğer kendinize güveninizi kazanmak ve kendinizi kabullenmek istiyorsanız, şımarık yanlarınızı, kendinize karşı samimiyetsizliğinizi bir kenara koymak zorunda olduğunuzu bilin. Kendinizi olduğunuzdan daha önemli görme ihtiyacınız, bu uğurda alkışlanma ve ucuz dalkavukluk gösterilerine tav olma huyunuzun artık önünüzde engel teşkil ettiğinin anlayın. Hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceği büyük planlar yapmanıza gerek olmadığını ve annenizin şımartılmış gözdesi olarak kalmak istediğiniz sürece de, zaten bu planları hayata geçiremeyeceğinizin farkına varın... Hayata karşı taşıdığınız sahte bir kayıtsızlık havası ya da abartılı duygusallıkların ardına gizlenerek hayat yolunda yürüyemeyeceğinizi kabul edin...  Kısacası tembel, üşengeç, rahatına düşkün, kibirli ve talepkar yanlarınınızı artık düzeltmeniz gereken bir dolunaydır bu dolunay...

Boşuna başkasını değiştireceğim diye uğraş vermeyin :) Değişmesi gereken sizsiniz! Siz değişince Dünya da değişecek zaten :) Lakin hayatınızı sorun haline getirdiğiniz düşünce sisteminizle, süregelen bağımlılık ve alışkanlıklarınızla çözemeyeceğinizi de bilin bi zahmet :) Elinizi taşın altına koyun, koymayacaksanızda gürültü patırtı yapmayın, uslu uslu oturun köşenizde.. İnsanoğlu böyledir: Hem ondan istiyorum, hem bundan, hem de şundan,  öbüründen de istiyorum diyorsanız öyle bir dünya yok! Bende neler istiyorum ama Evren payıma düşenden başka birşey vermiiii :))))) O yüzden istediklerinize, alışkanlıklarınıza, bağımlılıklarınıza takılıp hayata karşı don kişotluk yapmayı bırakın, elinizdekileri, koşullarınızı verimli kullanmayı adet edinin :) Satürn retro sürecini de iyi değerlendirin...

Gökyüzünde Başak burcundaki Ay, Oğlak burcundaki Pluto ile 7.ev arasında Grand trine görünümü var. Yani evrene kulak verecek herkese, enerjiyi olumlu yöne çevirecek dirayet gücü sunuyor evren :) Kendimizle yüzleşebildiğimiz oranda, kendimizi dönüştürebileceğiz :) Sevgilerimle....





2 yorum:

  1. Burclara etkisinide yazarmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burç detaylarını Twitter ve Facebook sayfasında yayınladım...

      Sil