30 Temmuz 2016 Cumartesi

2 Ağustos 2016 Aslan Burcunda Yeniay

Dima Dmitriev

2 Ağustos Salı gecesi saat 23:45 civarı 10°Aslan burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay 4. evde ve 7.evdeki Satürn’le üçgen açı kurmuş. Mars yine 7.evde Satürn’e doğru ilerlemekte. Yükselen 11° Boğa, yükselen yöneticisi Venüs Aslan burcunda, 5.evde ve 12.ev Koçtaki gerileyen Uranüs’le üçgen açı kurmuş. Venüs ayrıca Kraliyet yıldızı Regulus ile kavuşum yapmakta. Diğer yükselen yöneticisi Ay, yeniay halinde, o da 7.evdeki Satürn’den olumlu açı almış. 
Kendini güvende hissetmek, hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey. Güvenlik algımızın önemli bir kısmı 0 ila 7 yaş arasında anne baba ilişkisi aracılığıyla oluşuyor. İçinde bulunduğumuz çevre, aile ve aileye ilişkin değerler, güvenlik algımızın oluşmasında belirleyici bir rol oynar. Ya kendimizi belli sınır içinde güvende hissediyoruz ya da gerekli şartlar sağlanamadığı için hissetmiyoruz. Aile içi, çevre içi bu arayışı, hayatımızın geneline yayıyoruz. Evvela anne ve baba ilişkisiyle oturuyor ya da oturmuyor bu arayış.
Mesela bir arkadaşımızın evine konuk olduğumuzda rahat edemeyiz. Giydiğimiz terlik, oturduğumuz koltuk, hatta bir yudum almak için elimizi uzattığımız çay bardağı bile rahatsız hissettirir bize, böyle hissettiğimiz zamanlar vardır bildiniz mi?
Ancak başka bir arkadaşımıza konuk olduğumuzda hiç böyle hissetmeyiz. Hatta o kadar rahat oluruz ki, içimizdeki rahatlık ortamın enerjisine bile yansır.
Bir çoğumuz, bu durumdaki hissimize, konuk olduğumuz evin sahibinin davranışlarının belirleyici olduğunu düşünebilir. Ancak durum tamamen bizim duygusal ihtiyaçlarımızla ilgili. Duygusal ihtiyacımıza olumlu yanıt veren ortamlarda daha rahat hissetmemizin sebebi budur. Ama aynı şartlar, başka bir ortamda ikinci, üçüncü şahıslar tarafından sağlanmadığında, huzursuzluk gözle görülür olmaya başlar artık.
Takdir edersiniz ki herkesin bizim duygu durum ve ihtiyaçlarımıza yönelik hareket alması isteği, dipsiz bir kuyuya girmek gibi sonu olmayan bir şeydir. Çünkü sorun bizim duygusal ihtiyaçlarımıza karşı hassasiyetimizde gizli. İnsan sahip olamadığı şeyi gözünde çok  büyütür. Bu nedenle çok tüketiyoruz, bu nedenle çok satın alıyoruz. Zevkle satın aldığımız bir şey ertesi gün önemini yitiriyor artık. Bazen kullanmadan kaldırılıyor bir tarafa.  Sanıyoruz ki, onu aldığımız zaman kendimizi daha rahat hissedeceğiz, daha mutlu olacağız. Aslolan sahip olmak değil, tadına varmaktır! Bunu unuttuk belki de :)
Velhasıl, sorunun kaynağı bizsek, bir başkası, kendimizi yeterince güvende hissettiremeyecektir. Kendimizi güvende hissedemeyince birşeyleri garanti altına almaya çalışacağız belki de. Bu nedenle de hayatının farklı alanlarında ilişkide bulunduğu kişiden sürekli taahhüt almaya odaklıyız belkide…
Sıklıkla karşılaştığım bir durum vardır: Yeni bir ilişkiye başlamak üzere olan danışanlar, bu ilişkinin evliliğe gidip gitmeyeceği, nikah taahhüdü olup olmadığını sorgular. Ve ısrarla aynı soru ” Evlilik olacak mı sonunda? Eğer olacaksa mücadele ederim, olmayacaksa, uğraşmak istemiyorum”
Nikah taahhüdü ister danışan burada. Ancak genellikle nikah taahhüdü istemeden evvel danışanın kendini nikah taahhüdü istemesine neden olan şeyleri tahlil etmesi ve çözmesi gereken duygusal güvence sorunu vardır. Belki bu ilişki de bunu aşması için bir deneyim sahnesi olarak sunulmuştur kişiye. Kişi evlilik, nikah taahhüdüne odaklı hareket ettiği müddetçe de ya gecikecektir ya olmayacak. Sonunda taahhüt yerine gelse de gelmese de o birliktelik kişiye çok şey katacak ve öğretecektir aslında. Nikah taahhüdünün altında yatan sebepleri tespit etmeden, kişi orayla savaşını bitirmeden, yeterli doyumu sağlayamaz ilişkilerinde aslına bakarsanız.
Bu sadece ikili ilişkileri kapsamıyor. Kontrol altına alınmadığında, bilinçli bir düzlemde değerlendirilmediğinde, arkadaşlık, kardeşlik, iş arkadaşlığı, ticaret hayatını bile etkiler hale gelebilir.
Yeniay Aslan burcunda. Aslan kendini kabul ettirmeyi, önde olmayı fark edilmeyi pek bir sever. Bir Kova bir işi, iş görülsün diye yaparken, bir Aslan farkı fark edilsin diye yapabilir :) Bu Aslan’ın sıklıkla çekildiği bir tuzaktır. Bu yeniay kendimizi, güvende hissettiğimiz bir alanda ya da dış dünyada ne kadar gösterdiğimizin veya nasıl gösterdiğimizin bir önemi yok. İçsel gelişimi nasıl tamamladığımızın, bunun için neler yapabildiğimizin önemi var. Bireysel rol ve kimliklerimizi belirleme ya da farkına varma ihtiyacındayız. Aslan 4.evde yani bilinçaltı, çocukluk ve sonların evinde. Kiminle sorunun varsa karşındakine sardırmak yerine geçmişine bak diyor yeniay kısacası.
Evde çok besleyici, çok sarmalayıcı olmaya çalışmış Güneşi 4.evde olan bir insan tanıyorum. Çocuklarının ve diğer aile fertlerinin bunun kıymetini bilmediğinden ve kendisini bencillikle suçladıklarından yakınıyordu. Bir gün şunu fark ettiğini söyledi:
'' Aslında ben böyle değilim biliyor musun? O kadar yük aldım ki üzerine sıcak bir ortam yaratmak için. Geçen gün neden? neden? diye kendi kendimi yerken, bir şey hatırladım. Annem babam anlaşamadıkları ve ayrılmak ta istemedikleri için hırgür içinde yaşıyordu. 
Biz etkilenmeyelim diye büyükannemin evinde, büyükannem tarafından bakıldık. Hoş rahmetli çok iyi davrandı bize, hakkını inkar edemem. Ama içimde çok büyük bir boşluk oluşmuştu o zamanlar. İlkokula başlamamıştım daha, dün gibi hatırlıyorum. Mahalle arkadaşlarımı anneleri, babalarıyla gezmeye giderken, bir sofrada güle oynaya yemek yerken, birbirlerine sarılırken gördükçe içim acıyordu. 
Yanlış anlama kıskançlık değil benimkisi imrenme, eksiklik... Sanırım ben çocukluktan yerleşen bu duyguyu telafi etmek için kendi yuvama verdim enerjimi. Onlar benim eksiklikliğini hissettiğim şeyleri hissetmesinler diye çabalarken, onların da bireysellikleri olduğunu unuttum galiba. Bir bakıma bu da bencillik. Oğlumun bana neden ''bencilsin!'' dediğini işte o zaman anladım....''
Osho’nun da söylediği gibi : Şimdiki zamana sadık kal , çünkü tüm yalanlar ya geçmişten yada gelecekten içeri sızar.
Hassasiyetimiz, eksikliğini hissettiğimiz şeylerin hacmini gözümüzde büyütüyor. O nedenle sarılıyoruz bir şeylere. İşler yolunda gitmediğinde dönüp bakmamız gerekiyor nerede hata yapıyorum diye.
Bu yeniay aidiyet, duygusal destek ve güvencelerimiz konusunda yeni başlangıçlara işaret ediyor. Merkezimizin farkında olma zamanlarındayız. Bu başlangıç için geçmişten sızan sahnelerin tekrar gözden geçirilmesine ihtiyaç var. Geçmişten bu anımıza sızan her ne ise bunu bir ders, tecrübe düzleminden değerlendirerek yapabiliriz bu başlangıcı. Gölge özelliklerimiz ancak bu şekilde ortaya çıkacak ve çirkin bulduğumuz bir davranış, içinde bulunduğumuz durumu çözüme ulaştıracak kim bilir? Bence öyle :)
Uranüs 29 Temmuz’da geri hareketine başladı. Uranüs gerilemesi bilincimizin sınırlı algısından özgürleşmek adına, yeniden değerlendirme ve yeniden deneme zamanlarıdır. Tabii ki natal haritada Uranüs’ü düz pozisyonda olanlar için. Yeniayın yükselen yöneticisi Venüs, gerilemeye başlayan Uranüs’le pırıl pırıl bir üçgen açı kurmuş. Venüs benzerliğe önem verir, benzer prensipleri sahiplenir, benzer olmayanları fark edemez ya da üstünü örtebilir. Yeniay esnasında oluşan bu dinamik açı, sadece benzerlere değil, benzemeyenin de tadını alabilmemize olanak verecek gibi görünüyor.
düşünmediğini düşün
yapamadığını yap
denemediğini dene
gidemediğin yola git
Bununla birlikte, hem geçmişten gelen durumları çözüme ulaştırmak, hem de öncesi olmayan yeni konularda başlangıç yapmak söz konusu. Özellikle natal haritasında Venüs Uranüs trinesi olan kişiler, çok sürpriz karşılaşma, tanışma, evlilik, ortaklık içerisine girebilirler. Bunların çoğu tesadüf eseri karşılaşma şeklinde olabilir. Bu döngüde başlayan işlerin çoğu evlilik, iş ortaklığı ve kazancı oldukça mümkündür.
Uranüs’ü natalde düz olanlar, eskiden gelen bir iş bir ilişkiyle ilgili sonuca vararak bir başlangıç yapabilirler.
Uranüs’ü geri olanlar, yeni bir ilişki ya da işle ilgili başlangıç yapabilirler.
Bu ancak duygusal güvence ile ilgili tıkanıklarımızdan özgürleşerek, ders alarak olacak. Bu  yeniay kendinize bir fırsat verin. Çıkın yüksek bir yere, aklınızın aydınlığıyla seyreyleyin bu kez kendinizi ve kendi dahil olduğunuz sahneleri.
Aralık 2015’ten bu yana gelen soru işaretlerini tekrar değerlendirip çözebilir, karar veremediğiniz bir olayda, bir de bu açıdan bakarak karar verebilirsiniz belki. Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde, hayatımıza taze kan pompalayacak bu yeniay. Bir çoğumuza çeşitli sürprizlerle birlikte gelecek.
Sevgilerimle…

1 yorum:

  1. Super 👌 Benim yranus 4.evde duz pozisyonda ve venusle kavuşum açım yapıyor.Tr,uranus 7.evimde koc burcunda oluyor.Artık üzerimden kalksın bu yük yaa :(

    YanıtlaSil