7 Mart 2017 Salı

Koç Burcunda Venüs Gerilemesi





”Venüs her zaman benzerlik noktalarını ve ortak çıkarları görmeye, farklılıkların üzerini örtüp onları uzaklaştırmaya yatkındır” der Charles Carter :) Aşk, ilişkiler, ortaklıklar, haz, değerler, güzellik, işbirliklerini temsil eden bir gezegen Venüs. Her ne kadar bu bahsettiğimiz temalarla ilişkilendirsek de, Venüs’ün temel prensibi alma-verme dengesi üzerine kuruludur. Söz temsili ortaklıklarda ne alıyoruz ne veriyoruz?İşte bu denklemin sonucuna göre Venüs’ün geri dönemlerinde bir tahlil süreci yaşarız. Bu tahlil konuları ve bazı haritalara göre de hak edişler olarak, yaklaşık 8 yılda bir benzerlik gösteren konularla hayatımıza taşınır.

Venüs her 584 günde bir geriler. Bu yılki gerileme 4 Mart 2017 saat 12:10’da Koç burcunun 13 derecesinde başladı ve bu retro etki 17 Nisan’a değin sürecek. 4 Mart – 4 Nisan arası Koç burcu 13 – 0(sıfır) derecede gerilerken 4 Nisan itibariyle Balık Burcu 29 derecesinden gerilemeye devam edecek. Taa ki 26 dereceye kadar gelinceye dek.
Takip edenler bilir, bir önceki Venüs Retrosu 25 Ağustos 2015 – 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Aslan burcunda gerçekleşmişti. Bir sonraki Venüs retrosu ise 5 Ekim 2018 -16 Kasım 2018 tarihleri arasında Akrep burcunda gerçekleşecek. Benim esas değinmek istediğim sadece retro süreci değil, Venüs Döngüsüne dikkat çekmek. Nedir bu Venüs Döngüsü dediğimiz?
Venüs döngüsü: gerileyen Venüs’le Güneş’in gökyüzünde her sekiz yılda bir aynı burçta kavuşum yapmasıdır. Döngü, Venüs’ün geri hareketinin ortalarında, Güneş’le yaptığı kavuşumla başlar. Her 584 günde bir, farklı burçlarda beş kez daha Güneş’le yeniden kavuşum yaptıktan sonra, ilk kavuşum noktasındaki burçta tekrar buluşmaları ile sona erer ki: bu hareket 8 yılda bir gerçekleşir. 8 yıllık döngü içerisinde, her Venüs gerilemesinde, gökyüzünde sanal bir çiçek şekli oluşur. Aşağıdaki videoyu izlemeniz daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır.

İçinde bulunduğumuz döngü 17 Nisan 2017’de Balık burcunun 26 sonlanacak ve yeni bir döngü başlayacak. Döngünün başlangıcı ise 6 Mart 2009. Gerilere bir bakın o tarihte neler yaşadınız, hayatınızdaki tıkanmalar ya da çözülmeler neydi? Neyin yararını, neyin zararını gördünüz? 2009 yılında başlayan tıkanıkların sonlanma süreci olabileceği gibi, olayların kopuşu şeklinde de gerçekleşebilir.
Gezegenler gerilerken ne olur bunu ufak bir mantık hesabıyla anlatmaya çalışayım. Gezegenler gerilerken hayatımıza etki ettiği alan konularında aksaklıklar, beklemeler devreye girer. Düz pozisyondayken verdiğimiz hatalı hükümler, gerileme zamanında aksaklık olarak ortaya çıkar.
Evimizin pencerelerini döşettiğimiz malın kalitesi, yağmur mevsimi başlangıcıyla belli olur. İşçilikteki bir hatayı yada kullanılan malzemenin kalitesini biz bu dönemde fark ederiz. Eğer malzemenin kalitesinden, ergonomikliğinden ziyade, görüntüsü yada ucuzluğu gibi faktörlere odaklanarak seçim yapmışsak bunun sonuçlarını yağmur mevsiminde yaşarız. Bazılarımız yeniden bir sistem döşetmek zorunda kalırken, bazılarımız üretici firma hatası nedeniyle olduğundan daha az maliyetle bu işleri atlatabilirler. Bazılarımız sa doğru seçim yapmış olmanın hazzını yaşarız. Pencere neden sızdırıyor bunu gerçekten kavramak, bunda en az başkalarının payı kadar kendi payımızı fark etmek ve yapılması gerekeni yapmak. İşte esas mesele bu.
Venüs gerilerken tepenize yıldırım düşmez korkmayın, sadece bazı şeyler sekteye uğrar ilerlemez, bazı şeylerse hayatınızdan çıkar. Bu dönem hayatınızdan çıkana razı olmanız gerek. Emin olun daha iyisi gelecektir. Yeni işlere başlamak içinse pek uygun dönemler değildir retro zamanları. Bu yüzden yeniden düzenleme dönemidir. İçe dönüş ve yeniden yapılandırma sürecidir. Bu nedenle retro zamanlarından korkmak yerine zamanı ve olanları onurlandırmanızı önerebilirim :) Hem size iyi gelir bu, hem de sürece :)))
Tabi tüm bu aksaklıklar sadece Doğum haritasındaki gezegeni düz pozisyonda olanlar için geçerli. Doğum anında Venüs’ü geri olanlar bu süreçte daha şanslı ve kudretli olurlar. Doğum haritasında Retro Venüs’ü olan, yine retro Venüs zamanlarında evliliğe giden bir ilişkiye başlayan danışanlarım çoktur.  Yine  Doğum haritasında Venüs’ü düz pozisyonda olup, Venüs retrosunda başlayan ilişkisi, başka bir Venüs retrosunda biten danışanlarımda mevcuttur.
Venüs’ü retro olanlar Düz olanların aksine sürecin kendilerine sunduklarından azami faydalansınlar lütfen.
Bu kadar teknik teferruat yeter zannımca. Gelelim bu retroda neye bakmamız lazıma.
Venüs Koçta gücünü kaybettiği konumdadır. İlişkilerde samimiyet, şefkat, ruhsallıktan ziyade tenselliğe dönüklük, aşırı özgürlükçülük söz konusudur. İkili ilişkilerde bağlanma sorunu ya da maymun iştahlılık, flörtçülük ve gündelik ilişkilere eğilim artacaktır. Zira Koçtaki Venüs sevgiyi, sevmeyi ve parayı kullanmayı pek bilemez, öğrenmemiştir. Geri hareketi ile bu problemler daha çok ön plana çıkacaktır.
İlişkimize neler katıyoruz? Samimiyetin gücünün farkında mıyız? Kendimize verdiğimiz kadar eşimize, sevgilimize değer veriyor muyuz? İlişkilerimiz adına elimizden geleni yapıyor muyuz? Yeterince esnek miyiz? Şefkatin gücünün farkında mıyız? Uyumlu olmak adına çaba sarf ediyor muyuz? Bu konuları tekrar değerlendirelim.
Beraberinde ” Ne söylediğimize değil, ne yaptığımıza bakarak hareket edelim” Retro süresince mümkün mertebe sadelikten yana olmalıyız. Hayatın eğlencesi ile birlikte sorumlu birer birey olarak hareket etmeliyiz. Bunun için bazen kayıpları göze almalı, zehirli sarmaşıklarımıza tutunmayı bırakmalıyız. Ben bu anlamda 9 – 13 Nisan günlerini önemli görüyorum. Zihnimizin sınırlı algısından özgürleşebileceğimiz bir iki gün olacak. Venüs gerileme zamanları en çok gayrı meşru ilişkilerin başladığı, aldatmaların olduğu zamanlar ve en çok gayrı meşru hamilelikler ya da doğumlar yaşanılan zamanlardır. Süreci kendi aynasına bakarak değerlendiremeyenlerin, kendinden kaçarak söz konusu tuzaklara çekilebilirler. Ancak unutmayalım ki retro zamanları gelenden de başlayandan da bir cacık olmaz.
  • Venüs’ü düz pozisyonda olanlarımız bu süreçte, keskin başlangıç ya da bitiş kararı vermemeye gayret gösterelim.
  • Kendi çıkarlarımız yerine uyum odaklı davranışlar geliştirelim.
  • Anlık iç güdülerimizin etkisine kapılarak sonradan yüzümüzü kızartacak eylemlerden kaçınalım.
  • Kendi irademiz dışında gelişen kopuşlara, bitişlere direnmeyelim.
  • Yeni ilişkilere başlamayalım
  • Evlilik, nişan, tanışma ya da imza gerektiren işlerimizi Venüs düz pozisyona geçene kadar bekletelim
  • Estetik, güzellik amaçlı operasyonlarımızı erteleyelim
  • Lüks alış-verişlerden retro sürecinde uzak duralım
  • Son sekiz senedir nelere ulaşabildiğimizi ve nelerden nasibimizi alamadığımıza bakalım
  • Gerektiği yerde verdiğimiz hatalı hükümlerimizi, yanlış davranışlarımızı fark edelim.
  • Dilimizden çıkanla, yaptıklarımız arasındaki fark bu dönemde daha belirgin ortaya çıkacaktır, bunu fark edelim.
  • 8 yıl önce neredeydik, şimdi neredeyiz ve en önemlisi o günden bu güne neyden memnuniyet duyduk buna bakalım.
Estetik amaçlı operasyonlar, lüks tüketim malları, dekorasyon gibi alanlarda sıkıntılar çıkabilir. Finansal kazançlarda kısıtlanmalar oluşabilir, beklenilen ödemenin yapılmaması gibi… Aşırı harcamalardan kaçınmanızı öneririm. Mümkün olduğunca SADE YAŞAMAK her alanda yarar getirebilir.
Sevgilerimle :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder