12 Mart 2017 Pazar

12 Mart 2017 Başak Burcunda Dolunay



Kilitli sandıkların açılma zamanı olacak gibi görünüyor bu dolunay. Söylenmemiş sözlerin söyleneceği, kilitli kapıların açılacağı, oldukça güçlü bir dolunayla karşı karşıyayız.
Kamil insanın en temel görevi, kendini bilmektir. Bütün amacımız, kullandığımız bütün teknikler de kamil insan olabilmek için. Gel gelelim alt beyin denen bir yapı var ve kamil insan olmak, oraya buraya özlü söz yapıştırmak kadar kolay bir iş değil.

”Hiçbir şey karşıtı olmadan var olamaz, başlangıçta nasıl bir idiyseler, sonunda da bir olacaklardır. Nasıl ki yaşayan her şey bir çok ölümden geçmek zorundaysa, bilinç de ancak bilinçaltının daima dikkate alınmasıyla var olabilir” der Carl Gustav Jung
Bu dolunay bilinç dışında pek farkında olmadığımız sorunlarımızı gündeme getirerek hadi bakalım çöz ve birle hesabı yapacak. Özellikle bire bir ilişkilerimizde karşılaşabileceğimiz patlamalara hazırlıklı olun derim. Bilinçaltımız bilinçüstüne çok yakın ve üzerine bilerek ya da bilmeyerek kilit vurduğumuz gerçekler gün ışığı görmeye oldukça yakın. Bu durum en çok ikili ya da bire bir ilişkilerimize yansıyacak.
Bilerek ya da bilmeyerek yadsıdıklarımızın birden farkına varmaya başlayacağız ve Satürn devrede olduğundan bu işin sorumlusunu dışarıda arayıp, duruma acil elden tepki vermeye eğilimli olabiliriz. Bu da bire bir ilişkilerimizi oldukça etkilemeye dönük olacaktır. Kimimiz ne kadar yorulduğumuzu, kimimiz geri plana itildiğimizi, kimimiz önemsenmediğimizi düşünebilir Dolunay etkisiyle. Ancak durum bu kadar düz ve basit değil. Bilincimize çıkan gerçeklerse patırtı çıkarmak için gün yüzüne çıkmadı.
Kızgınlık ilk anda başkalarına sonra kendi içimize yönelecektir, ne bir başkasını, ne de kendimizi hırpalamayalım. Çünkü bilinçaltı korkularımız yüzünden değişime direnen yanımızla yüzleşeceğiz. İfade edilmemiş şeyleri ifade edeceğiz, bütün olan biten bu aslında. Bu durumu yaratan da elbette kendimiziz. Bu nedenle ne düşman arayalım, ne de düşmanı dışarıda arayalım. Aslında düşmanız kendimize her birimiz. Bu nedenle sakin kalmalı, içsel rehberliğimize güvenmeli ve bu durumu yaratmamıza sebep olan ne? sorusunu kendimize sormalıyız.
Dolunay bugün yani 12 Mart 2017 Pazar günü saat 17:55 civarı 22°Başak burcunda meydana gelecek. Başağın analitikçi, ayrıntıcı ve keskin doğası içinde bulunduğumuz duruma ışık tutmamıza vesile olacaktır. Satürn’ün Dolunaya kare açısı nedeniyle bir çok şeye ya da birilerine içerleyebiliriz. Ancak bilinçaltındaki saklı eğilimler biz içerleyelim diye değil, çözelim diye su yüzüne çıktı. Çözümcü olalım. Pluto bu anlamda hem Dolunaya hem de güneşe ılımlı açılar gönderiyor. Bu su yüzüne çıkanların daha iyi bir dereceye taşınması için ortaya çıktığının göstergesi. Ve şu an karşılaştığımız ve bizi hassaslaştıran her şey daha iyi ruhsal ve maddesel bir yaşama yelken açmamız için yaşanıyor
Tüm ikilikleri birlediğimiz bir Dolunay olsun
Sevgilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder