24 Şubat 2017 Cuma

26 Şubat 2017 Balık Burcunda Güneş Tutulması



26 Şubat 2017 Pazar günü TS ile 17:54 civarı 8°Balık burcunda bir tutulma, ardından 17:59’da bir yeniay gerçekleşecek. Tutulma Güney Amerika ve Güney Batı Afrika civarında gözlenecek, ülkemiz sınırları içerisinde gözlemlenemeyecektir.
Güneş tutulmaları gücü arttırılmış yeniay vazifesi görürler. Dolunay ve Ay Tutulmaları zamanları, sonlanmalar, tamamlanmalar, bitişler varken, Yeniay ve Ay Tutulmalarında yeni başlangıçlar vardır. Başak/Balık ekseninde gerçekleşen tutulmaların ilki 20 Mart 2015 tarihinde başlamıştı. Tam iki sene sonunda 26 Şubat’ta serinin son tutulmasını yaşayacağız, dolayısıyla bir devir kapanacak yeni bir devir açılacak.

Mart 2015 tarihinden bu yana hayatınızda neler değişti? Neler sonlandı? Neler başladı? Bu tutulma, işte bu iki yıllık sürecin muhasebesi ve hesapların kapanışı şeklinde gelişecek. Dolayısıyla 2015 yılında başlayan bir döngüyle ilgili karar verme ve hesapları kapatma sürecine gireceğiz. Bazı durumlar sonlanacak, bazı yeni durumlar başlayacak. Serinin bir sonraki ayağı ise yaklaşık 8 yıl sonra gerçekleşecek.
Balık burcundaki tutulumlar, hassasiyetimizi, adanma hislerimizi, hayallerimizi, ilhamlarımızı bir parça arttırır. Özellikle ressamlar, müzisyenler gibi sanatın çeşitli dallarıyla uğraşan kişiler için biçilmiş bir kaftandır bu burçta gerçekleşen tutulma. Ancak normal hayatta, özellikle gerçeklik algısının hüküm sürdüğü alanlarda bir parça aldanma etkisi yaratabilir. Hassasiyetimiz, hükümlerimizi gölgeleyebilir, bir şeylerin önemini kafamızda büyütebilir daha doğrusu abartabiliriz.
Bu tutulma, biraz bulanık, biraz puslu ve çoğu şey net değil. Yanılgılara meyilli olduğumuz bir tutulma yaşayacağız. Hava biraz puslu olacağından, haklıyla haksızın, iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın ayrımını yapabilmek bir parça zorlaşacaktır. Bu anlamda Tutulma zamanı, kendimize enine boyuna düşünmek için zaman tanımak, değilse kararlarımızı, hükümlerimizi ertelemek oldukça akıllıca bir davranış olacaktır. Doğruluğundan emin olamayacağımız için, kulağınıza gelen haberlere, şahit olduğunuz şeylere şüpheyle yaklaşın ve mümkün olduğunca bu konularla ilgili ani kararlardan uzak durun.
Neptün kavuşumlu bir tutulma olduğundan:
  • Gerçeklerden kopabiliriz
  • Etki altında fazlasıyla kalabiliriz
  • İlaç, alkol ve zararlı alışkanlıklara kendimizi kaptırabiliriz
  • İçinde bulunduğumuz duruma kurban kurtarıcı düzleminden bakabiliriz
  • Tutamayacağımız sözler verebiliriz
  • Tutulmayacağı baştan belli vaatlere kanabiliriz
  • Sürekli saha fazlasını isteyebiliriz
  • Düşünmeden kararlar alabiliriz
  • Aşırı risk içeren davranışlara yönelebiliriz
  • Planlarımız tepebilir
Tutulum yöneticisi Jüpiter Uranüs ve Pluto’yla T-kare oluşturuyor. Ayrıca Jüpiter’in tutulmaya açısı olumsuz olduğundan aşırılığa, kutuplaşmaya, fanatizme olan eğilimimiz oldukça fazla bu özellikle ülkemiz açısından belirleyici olacak ve insanlar arasındaki kutuplaşmayı oldukça belirginleştirecektir. Konu hakkında ayrıntılı yazımı halimiz.com’a yazmıştım. Yazının içeriğine buradan ulaşabilirsiniz. BKNZ: Mars Uranüs’le Kavuşurken Pluto’ya Kare Çekiyor / Sınır İhlalleri
Mümkün olduğunca sorumluluk almalı, gücümüze sahip çıkmalı, fanatizmden uzak durmalıyız. Finansal kaynakları harcarken dikkatli olmalıyız. Ani reaksiyonlar vermekten uzak durmalı, yeterince düşünmeliyiz. Araç, makine kullanırken dikkatli olmalı, aşırı tez canlı hareketlerden uzak durmalıyız. Hayallerimizi beslemeli ancak hayalle gerçeğin ayrımına adapte olabilmeliyiz. Hepinize aklınızın aydınlığının ışığında bir tutulma dilerim.
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder