4 Şubat 2017 Cumartesi

11 Şubat 2017 Aslan/Kova Ekseninde Ay Tutulması



11 Şubat 2017 Cumartesi sabaha karşı 03:34 civarı 22°Aslan/Kova ekseninde Dolunay, takibinde 03:45’te bir gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek. Gölgeli Ay Tutulması, Ay’ın bir kısmı, Dünya’nın yarı gölge konisine girdiğinde oluşan tutulmadır. O anda Ay’ın, yarı gölge konisi içinde kalan kısmı Güneş’in sadece bir kısmından ışık alabildiği için bu kısımlar normalden daha sönük görülür.
Ay Tutulmaları Dolunay vazifesi görürler. Normal Dolunaydan farkı, gücünün arttırılmış ve etki süresinin uzun olmasıdır. Bu anlamda Aslan/Kova ekseninde gerçekleşecek olan tutulum, her birimizin doğum haritasında işaret eden yaşam alanlarına sonlanma ve tamamlanmalar taşıyacaktır. Gölge Ay Tutulmalarındaki tamamlanmalar bir anda dan diye geçekleşmez, sessiz ve fark ettirmeden gelişir. Çoğu zaman hareketin nerede ve ne zaman başladığını kestiremeyiz. İlk iki ayı oldukça baskın bir şekilde etkilemekle birlikte, yaklaşık altı ay sürecek olan yeni bir döngüye girmek üzereyiz.

Attığımız adımların, aldığımız kararların, her türlü eylemlerimizin olduğu kadar, üstünü örttüğümüz sorunlar, anlaşmazlıklar, yüzleşmekten kaçındığımız gerçeklerin de görünür hale geldiği çok özel olaylar yaratacak bu tutulma.
Ay derin çözülümler evi olan 8.evde, Satürn ve Uranüs’e trine, Jüpiter’e sekstil açıyla bağlanmış. Bu tutulma diğerlerine benzemeyen cinsten, çok derin çözülmeler, iyileşmeler ve reformlar yaptıracak gibi görünüyor. Fakat bir noktaya dikkat! Koç burcunda dizilmiş Venüs ve Mars hemen karar verip, hemen harekete geçme dürtümüzü oldukça tetikliyor. Koç karar insanıdır. Karar verip bir yola girmek onun işidir. Gel gelelim alınan karar doğru mudur, bu kararın arkasında durulup sadakatle devam ettirilecek midir işte o muamma. Çok ta düşünmeden, sağlıksız kararlar almaya meyillidir Koç. Zira içeriden akan istek bir an önce harekete geçmeye sevk eder insanı. İnsanoğlu ister:
gelişim ister
değişim ister
başlamak ister
bitirmek ister
kolay olsun ister
Değişim ya da gelişim ne kadar köklü ise, zamana duyulan ihtiyaçta o oranda artar. Lakin Koç burcundaki Venüs ve Mars beklemeyi pek sevmez. Tutulmanın projektörü tuttuğu alan işte burası :) Bir şeyler bitecek, bir şeyler başlayacak ama kendi gelişim süreci içerisinde :)
Değişmesini istediğimiz ya da kararlar aldığımız konularda enine boyuna düşünmemiz ve maksimum tedbirle hareket etmemiz gereken süreçlerdeyiz. Çok parlak vaatler, sürpriz süslü kutularda gelen teklifleri, kutunun içindekinden emin olmadan kabul etmemekte yarar var.
Jüpiter, Uranüs ve Pluto arasındaki T-kare aşırı güç kontrol, başarı arzumuzu artırarak egomuzu şişiriyor. Şu an Koç burcundaki Venüs ve Mars da bu T-kareye eşlik edecek. Aynı zamanda Mart ayında Koç burcunda başlayan bir Venüs gerilemesi yaşayacağız. Ruhsal ve zihinsel dengemizi sağlamak en asli görevimiz bu süreç içerisinde. İhtiyacımız olan şeyler belki süreç içerisinde gerçekleşecek. Lakin süreci kısaltayım derken, maksadını aşan ataklarla her şeyi heba etmekte var! Bu anlamda hoşgörüye, esnekliğe ve dengeye her şeyden çok ihtiyacımız var. Jüpiter Terazide ve Uranüs tam karşısında BKNZ: Jüpiter Terazi Burcunda / Abartma ve Azaltma Üzerine Dersler
Düşünmeden karar almayın! Düşünmeden konuşmanın cezası, sonradan düşünmeye mahkum olmaktır unutmayalım. Tutulmanın Satürn ve Uranüs’ten aldığı bu destek, şuan dengede kalabilme ihtimalini her zamankinden daha kuvvetlendiriyor.Peki nasıl yapabiliriz:
Sezgilerimize kulak verelim. Tutulmanın Uranüs’ten aldığı açı sezgilerimizi berraklaştırıyor. Bu doğru değerlendirmeler yapmamıza vesile olacaktır. Hızlı kararlar almamaya gayret gösterelim. Önümüzdeki durum her neyse, o konudan uzaklaşmaya çalışalım. Uzaklaştıkça bakış açımız genişleyecek ve normalde göremeyeceğimiz bir hususu fark edebileceğiz.
Geçmişte aldığımız dersleri hatırlayalım. Ne yapmıştık, ne görmüştük, sonuç ne olmuştu ve bu sonuca nasıl çanak tutmuştuk? Bunları tekrar hatırlamak, içinde bulunduğumuz duruma ışık tutacak ve sonucu negatif olabilecek davranışlardan uzak durmaya sevk edecektir bizleri.
Gelelim tutulmadan etkilenecekler listesine :)
7 – 15 Şubat arası doğumlu Kova burçları
9 – 17 Mayıs arası doğumlu Boğa burçları
11 – 19 Ağustos arası doğumlu Aslan burçları
11 – 19 Kasım arası doğumlu Akrep burçları
tutulmadan ilk etapta etkilenecek kişilerdir. Aynı zamanda söz konusu burçların 16° ile 26°sinde kişisel gezegeni olanlar da tutulmadan etkileneceklerdir. Boğa ve Akrep burçları azami dikkatli olmalılar zira Jüpiter, Satürn ve Uranüs desteği almıyorlar.
Aslan ve Kovalar, Boğa ve Akreplere oranla daha avantajlılar. Çünkü Hem Uranüs, hem Satürn, hem yükselen noktası hem de Jüpiter’den direk olumlu etkiler almaktalar.
Aslan ve Kovaların hayatında çok köklü değişiklikler oluşacak tutulma etkisi ile :) İlişkisi sağlam temellere dayalı olan çiftlerin ilişkilerinin resmiyete dökülmesi söz konusu olabileceği gibi bazı Aslan ve Kovaların da hayatının aşkıyla karşılaşması, çok sürpriz tanışmalar yaşaması oldukça muhtemel. İlişki sorunlarınızın ortaya çıkacağı ve bunları doğru bir düzlemde değerlendirip çözme fırsatı elde edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Yaratıcılığınızda bir artış söz konusu olabilir.
Boğa ve Akrepler hazır olunmayan durumlarla karşılaşma olasılığı oldukça yüksek olan iki burçtur. Bazıları yeni iş anlaşmaları yapacak. Bazıları koparmak isteyip bir türlü fırsat bulamadıkları bağları koparacak. Bazılarında yer değiştirme, ev alım satımları, mekan değişiklikleri söz konusu. Birleşik alandan kazançlarla ilgili  durum değişiklikleri oluşacak gibi. Ödemeler dengesini etkilen olaylar ortaya çıkabilir ve aile desteği ya da kariyer desteği ile sorunu çözebileceksiniz gibi görünüyor. Borç alacak ilişkisinde temkini elden bırakmamakta fayda var.
Tutulmadan daha olumlu etkilenecekler :)
8 – 16 Nisan arası doğumlu Koçlar
7 – 17 Haziran arası doğumlu İkizler
10 – 20 Ekim arası doğumlu Teraziler
9 – 19 Aralık arası doğumlu Yaylar tutulmalardan daha destek alıyorlar. Ateş grubunda dizilmiş gezegenler bu burçlara daha faydalı tamamlanmalar taşıyacak.
Koçlarda ani hamilelikler, çocuklarla ilgili durum değişiklikleri, ek gelir kaynaklarında artış ve değer kavramlarında değişimler söz konusu. Beklenmedik kazançlara oldukça açıksınız. Karar vermeden iki kere düşünmek her zamankinden daha kolay sizin için.
İkizlerde yakın ve uzak çevreye yapılacak kısa ya da uzun yolculuklarda hareketlenme yaratacak oluşumlar söz konusu. İlişki problemlerini masaya yatırıp çözüm bulmak konusunda olumlu destekler alıyorlar. Çeşitli sosyal gruplara girebilir yeni insanlarla tanışabilirler. Ayrıca kardeşlerden gelen desteklere de oldukça açıksınız. Çevrenizdeki insanlardan gelen farklı bakış açıları aracılığıyla, üzerinde durduğunuz konuları çözüme ulaştırmak adına fayda görebilirsiniz.
Teraziler yeni tanışmalara açıklar, evlilik, hamilelik, doğum oranlarında artış yaşanacak gibi görünüyor. Yalnız Teraziler, pek tahmin etmedikleri ortamlarda ilginç tanışma ya da karşılaşmalar yaşayabilirler. Bir kısım Teraziler ise geçmişten gelen biriyle tekrar karşılaşma yaşayabilir. Tamamlanmamış ilişkiler, çözülmemiş durumlar ya da söylenmemiş sözler bu karşılaşma neticesinde söylenebilir, çözülebilir.
Yayların üzerindeki Satürn baskısı tutulma etkisi ile hafifleyecek. Daha farkındalıklı, daha ne yapacağınızı kestirebilir olabileceğinizi söyleyebilirim. Yaşamınızda tazeleme etkisi yaratacak başlangıç ve tamamlanmalara açıksınız. Bebek sahibi olmak isteyip sorun yaşayan Yaylar tutulma etkisi ile bebek sahibi olabilecekler. Bazı Yaylar da yan gelir kaynaklarıyla ilgili karar vermek ya da yeni uğraşlar edinmek durumunda kalacaklar. Ani karşılaşma ve tanışmalara hazırlıklı olun derim.
Yengeçler maddi ve ekonomik konularda tutulmadan olumlu destek alacaklar. Bazı yengeçler iş ya da yer değişikliği yaşayabilirler. Gündelik yaşamlarını değiştirebilecek, önceliklerini etkileyecek etkiler alıyorlar. Bazı Yengeçlerin de iş ve çalışma ortamını etkileyecek değişiklikler olabilir. Sorunlarınızı yöneticilerinizle, eğer yöneticiyseniz de altlarınızla konuşabilir, aksaklıklara karşılıklı çözümler geliştirebilirsiniz. Sıradışı olaylar neticesinde terfi alabilecek bazı Yengeçler.
Başakların sağlığına biraz dikkat etmesi gerekli. Tutulma çeşitli sağlık sorunlarını gündeme getirebilir. Aile içindeki bireylerde sağlık sorunu olanların sorunları tutulma vesilesi ile çözülebilir. Miras, kredi, nafaka gibi kazanılmamış yollardan gelen kazançlarla ilgili sonlanmalar oluşabilir. Biraz içe çekilme etkisi yaratabilir tutulma. Dua, meditasyon, kendini dinleme ve kendine biraz ilgi gösterme zamanlarıdır Başakların. Zira herkese bakmaktan kendine bakmaya fırsat bulamaz birçok Başak. Bu anlamda öncelikleriniz biraz değişecek, biraz kendinize ihtimam göstermeniz gerekecek.
Oğlaklarda için yer değiştirme, yeni yere adapte olma dönemi başlıyor. Yuva, aile, birlikteliklerle ilgili geçmişten gelen tamamlanmamış işler tamamlanma yoluna girecek gibi görünüyor. Bu aile içi önceliklerinizde köklü değişiklikler yaratabilir. Kaynağından şifa yaşayabileceğiniz zamanlardasınız. Bilincinizde kayda değer sıçramalar oluşabilir. Biraz tazeleneceksiniz, pek tarzınız olmayan anilikler iradenizi oldukça etkileyebilir.
Balıkların maddi ve ekonomik konularda ani kazançlara açıklar, çalışma ortamları, gündelik işler konusunda oldukça olumlu destek alıyorlar. Kariyer için yılmadan çalışan Balıkların terfi için önü açılıyor. Toplumdaki konumunuzu etkileyecek çıkışlar yaşayacaksınız. Biraz hareketli ve tempolu günler bekliyor gibi sizi. Kiloya dikkat etmekte fayda var. Sağlık, beslenme konuları oldukça önem kazanacak.
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder