29 Ocak 2017 Pazar

28 Ocak 2017 Kova Burcunda Yeniay


28 Ocak 2017 gecesi saat 03:08 civarı 8°Kova burcunda yeniay gerçekleşti. Yeniay 3 evde, yöneticileri Merkür ve Uranüs arasında bir gerilim var. Diğer yönetici Satürn ile Uranüs arasındaki üçgen açı devamlılığını korumakta. Yükselen Akrep, yükselen yöneticisi Mars 4.evde Venüs’le kavuşumda ve Satürn’e kare. Diğer yönetici Pluto ise Jüpiter ve Uranüs’ten T-kare alıyor.
Bizler güvensizliklerimizi ustaca gizlemeye meyilliyiz. Kimimiz bile isteye gönüllü gizlerken, bir kısmımız farkında bile değilizdir. Korkularımız, paniklerimiz ya da negatif beklentilerimiz endişesiyle gizleriz içimizde gelişmeye muhtaç olan çocuğu. Bu yeniay güvensizliklerimiz nedeniyle oluşan yansımalar projektörün önünde şu sıralar. O kadar çok kendi açmazlarımızla meşgulüz ki, kimseyi abadınca dinleyemiyor ve kimin aslında ne demek istediğini bilemiyor anlayamıyoruz.

Aslan göz önünde durup şımartılmayı, diğerlerinden farklı olmayı çok sever. Karşıt burcu Kova ise çoğu kez o iş görülsün diye yapar bunu. Öyle pofpoflanmaymış, onore edilmeymiş, beklentisi olmaz çoğu zaman. Belki de bu özelliğidir Kovayı Kova yapan. Bir Kova için işini, olması gerektiği gibi yapmaktır aslolan. Bu ikili, yani Aslan ve Kova karşılıklı olarak çalışır. Bir Aslan olarak kendini ne kadar geliştirmiş, ne kadar sağlıklı bir özsaygı geliştirmişsen, hedeflerine o oranda yaklaşmış olur, çevrenden o kadar memnun olursun. Çevresinden hoşnut olmayan bir kişinin ilk evvela bakması gereken nokta budur. Acaba sağlıklı bir benlik imgesi oluşturabilmişmiyim diye. Arkadaşlarından memnun olmayan birinin hiç şüphesiz bakması gereken, kendi dünyasına yüklediği anlamlardır. Benzer benzeri çeker sonuçta öyle değil mi?
Bu yeniay Aslan tarafımızda geliştiremediğimiz sağlıklı benlik imgemizle biraz haşır neşir olmak durumunda kalacağız. Kendimiz gibi davranamadığımız alanlarda yaşadığımız zorlanmalar gün yüzüne çıkacak. Zira çevremiz tarafından bu konularda idare edilemeyeceğiz ya da çevremiz de en az bizim kadar kendiyle meşgul olacak. Her durum ve şartta kendimize güvenmediğimiz konularda biraz desteksiz kalacağız. Bazılarımız pek duymak istemedikleri şeyler işitecek. En azından hazır olmadığı şeyler. Ancak unutmayalım her hangi bir şeye hazır olmamak gibi bir durum söz konusu değildir. Evren karşımıza bir şey çıkarmışsa, mutlaka onunla yüzleşme zamanımız gelmiştir. İşte böyle anlarda sanki kendimize saldırılıyormuş, duygularımız paramparça ediliyormuş gibi hissetmek yerine, sakladığımız şey gün yüzüne çıkacak ve utanç duyacağım diye paniklemek yerine, aslında karşımızdaki ya da yanımızdakinin ne söylemeye çalıştığını anlamaya çalışmak için çaba sarf edersek, hem kendimizi tanımış olacağız, hem de saklamaya çalıştığımız şeyi düzeltme şansımız olacak.
Bu anlamda diyalog yaşadığımız kişileri dışarıda pusuya yatmış bir düşman gibi algılayıp savunmaya geçmek yerine biraz empati kurmaya çalışmamızın yararı olacak. Biz bencil varlıklarız ve her şeyi kendimize yontmaya meyilliyiz. Ancak şu dönemde özellikle empatiye o kadar ihtiyacımız var ki. Bu en azından söylemek istediklerimiz daha düzgün, kırmadan, dökmeden ifade etmemizi sağlayacaktır. Eğer bir yönünüz pratikte gelişmemişse bundan utanç duymayın, çünkü Kova utanç duygusunu sevmez. Bu durumu ifade etmekten çekinmeyin. Ve peşinden ekleyin:
- ”Bilmiyorum ama zamanla öğrenebilirim, zamanla bu yönümü geliştirebilirim” 
Deli dahi Uranüs, deli dahi Kova’nın yeniayı bizlere bunun güzelliğini gösterecek. Ancak o zaman kendimizi yenileyebiliriz.
Birine bir şey söyleyecek olanlar için de aynı durum geçerli. Rahatsız olduğunuz ya da hoşlanmadığınız ya da alındığınız bir davranışı karşınızdaki insana ifade ederken empati kurararak ifade etmeye özen gösterin. Suçlamayın, yargılamayın. Bu iletişim kurduğunuz insanın savunmaya geçmesine neden olur. Deli dahi Uranüs, deli dahi Kova’nın yeniayı bizlere bunun güzelliğini gösterecek. Ancak o zaman kendimizi yenileyebiliriz.
Sevgilerimle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder