31 Ocak 2018 Çarşamba

31 Ocak 2018 Aslan Burcunda Ay Tutulması


2018 yılının ilk tutulması 11°Aslan burcunda gerçekleşiyor. Ay tutulmaları Dolunayların gücü epey arttırılmış bir türüdür diyebiliz. Bu nedenle oldukça güçlü enerjiler taşırlar ve tutulma sonrası yeni bir döngü başlamasına olanak sağlarlar. Dolunayların hayatımıza, haritamızda bulunduğu konum konularınca tamamlanmayı ya da sonlanmayı sağlayacak olaylar taşıdığını hep söylerim yazılarımda.
Attığımız adımların, aldığımız kararların, her türlü eylemlerimizin olduğu kadar, üstünü örttüğümüz sorunlar, anlaşmazlıklar, yüzleşmekten kaçındığımız gerçeklerin de görünür hale geldiği çok özel olaylar yaratırlar. Normal Dolunaylarda tamamlanma sonrası adım adım yeni başlangıçlar varken, Ay Tutulmalarında somut ve güçlü  enerjilerle olay yaratacağından etkisi bir anda gelir ve bir anda yeni yollar sunar önümüze.
Yarın gerçekleşecek olan tutulma, bir tam tutulmadır. Tutulmanın tam veya halkalı oluşu Ay’ın Dünya’ya uzaklığı ile belirlenirken, parçalı oluşu Ay, gözlem yeri ve Güneş arasındaki açıyla, bir başka deyişle, her üçünün tam olarak aynı doğrultuda bulunmamasıyla alakalıdır.
Tam Tutulmada Ay, Dünya’nın tam gölge konisinden geçer. Bir tam Ay tutulmasında Ay’ın bize dönük yüzü kızıl bir renk alır ve kolaylıkla gözlenir. Kanlı tutulma ya da kanlı ay denme sebebi budur :)
Astrolojik olarak ele aldığımızda, Tam tutulma esnasında, beliren durum olay ile diğerlerinde beliren durum arasında gerek zamansal gerekse kuvvet açısından fark vardır. Tam tutulmada durum, ani, birden ve kökten dönüştürücü etkiler taşır. Ne sonraya bırakabiliriz, nede görmezden gelebiliriz bazı şeyleri.
Yazının devamını okumak için:  31 Ocak 2018 Aslan Burcunda Ay Tutulması




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder