21 Aralık 2018 Cuma

22 ARALIK 2018 YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY


22 Aralık 2018 Cumartesi akşamı 20:50 civarı 0°Yengeç burcunda dolunay gerçekleşecek. Kuzey Ay Düğümü yengeç burcu geçişi sonrası yaşayacağımız ilk dolunay niteliğinde olacak. Ay’ın burcun başlangıç derecesine olması, Düğüm epliktiğine yakın olmadığından tutulum değil, dolunay olarak gözlemleyeceğiz bu anı.
Dolunay aynı zamanda Kuzey yarım kürede kış gün dönümü olan Oğlak dönencesi başlangıcına denk gelmekte. Dolunay anındaki göstergeleri incelediğimde: Ay 11.evde, 8.evdeki Mars’a kare. Hades tam kavuşumda olmasa da Ay ile aynı burçta, aynı evi paylaşmakta. Mars’ın 8.evde zorlayıcı pozisyonda.Satürn 5.evde açı farkı olsa da Ay’a karşıt açısını koruyor.
Uranüs hem Ay, hem de Güneş’i dengeleyici pozisyonda bulunuyor. Jüpiter Antares ve Merkür ile kavuşumda. Kavuşumlar Neptün’e kare. Venüs ile Neptün arasında üçgen açı kurulmuş. Venüs halen sabah yıldızı konumunda.
Kış gün dönümüne eşlik eden dolunay, hiç şüphesiz bitişleri ve sonuçlandırmaları tetikleyecektir. Gün dönümüne eşlik etmesi, dolunay ile başlayan sonuçlanma süresini yaklaşık 3 ay gibi bir periyoda yayacak. Bugün karşılaştığınız bir durumun tamamen çözülmesi ile yeni başlangıçlar de için üç ay var önümüzde. Ancak baskın olarak yıl sonuna kadar olan süre içinde neden ve niçinler epey belirginleşecek.
Yazının devamını okumak için: 22 ARALIK 2018 YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder