31 Mart 2018 Cumartesi

31 Mart 2018 Terazi Burcunda Dolunay




31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 15:38 civarı 10°Terazi burcunda bir dolunay oluşacak. Dolunay 2.evde, 8.evdeki Merkür'e karşıt, 5.evde kavuşan Mars ve Satürn'e kare. Dolunay yöneticileri birbirleriyle olumlu bir etkileşim kurmuş. Dolunay anında 29°Aslan burcu yükseliyor ve kraliyet yıldızlarından Regulus yükselen noktası ile kavuşum halinde.

Mars'ın Oğlak burcuna geçmesi ile nispeten önemli bir süreç başladı ki bu Nisan ayı boyunca da devam edecek. Ağır toplardan Satürn 20 Aralık 2017'de Oğlak burcuna geçmişti. Pluto ise 2008 yılının Ocak ayından bu yana Oğlak burcu seyrine devam ediyor. Mars 31 Mart Terazi burcu dolunayında Satürn'le, ardından 24 Nisan takibinde de Pluto ile kavuşacak.
Peki bu kavuşum neden önemli? Kavuşumlar aynı ay içerisinde gerçekleşen yeniay ve dolunaylarla ılımlı/gergin açılar kuracak. Satürn'ün Terazi burcunun yücelim yöneticisi olması, Mars'ın da Terazi burcunun karşıt burcu olan Koç burcunun yöneticisi olması ve gergin açılı bir dolunay yaşayacağımız hasebiyle söz konusu kavuşum bir hayli önem taşımakta.
Terazi burcu başkalarının farkındalığı kavramını sembolize etmekle birlikte barışa, adalete, uyum ve uzlaşma kavramlarına yatkınlığıyla ünlüdür. Hak, hukuk, adalet kavramları hepimizin daha kaliteli bir yaşam sürmesi için en önemli değer değil mi? Adalet eşitlik getirir. Eşitlik derken herkes biyolojik, felsefik ya da mantıksal anlamda eşit demiyorum burada. Hepimiz farklı farklıyız, ancak farklılıklara rağmen eşit haklara sahip olmalıyız- esas anlatmak istediğim bu.
Yazının devamını okumak için: 31 MART 2018 TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder