6 Haziran 2017 Salı

Mars Yengeç Burcunda


Kendimizi ortaya koyma şeklimiz ve enerjimizi ifade etme, kullanma biçimimizi temsil eden Mars, 4 Haziran 2017 saat 19:17 civarı Yengeç burcuna geçiyor. 20 Temmuz 2017’ye kadar da buradaki konumunu koruyacak.
Mars Yengeç burcunda düşüştedir. Yani gezegenin temsil ettiği enerjilerin negatif yönlerini göstermeye meyilli olur. Dolayısıyla 20 Temmuza değin Mars Yengeç etkilerine eğilimli olacağız.
Enerjimizi nasıl ortaya koyacağımız konusunda ikilemler yaşayabilir, tepkisizleşebiliriz. Bir süre sonra ise bu biriktirmeler kendisine çıkış yolu arayacağından, bizler de bu etkiyle maksadını aşan çıkışlar yapmaya eğilimli bir hale gelebiliriz.

Mars eylem aktörüdür, sabırsızdır, tutkuyla ister, hemen ister, isterken de enine boyuna düşünmez. Onun işi harekettir, başlamak, başlatmaktır. Bu kadar enerjik bir gezegen, Ayın yönettiği Yengeç burcuna gelince, duygusal tepkiler vermeye yatkın hale gelir. Mars’ın kuru ve sıcak doğası, Ayın nemli ve soğuk yapısını kurutur.
Yani Mars’ın ateşli savaşçı doğası, buraya geldiğinde zorlanmasına, duygularından bağımsız hareket edememesine sebep olur. Bu durum da süreç içerisinde ruh halimizde gel gitler yaşamaya meyilli olduğumuzun göstergesi olabilir
Bu geçişle birlikte kendini güvende hissetme duygusu hayatımızda daha önem kazanabilir ve hayatımızın merkezine güvenlik duygusunu koyarak hareket edebiliriz. Nasıl davranacağımıza karar veremeyebilir, hangi tepkiyi vereceğimiz hususunda emin olamayabiliriz. İşte bu noktada eksik kaldığımız yerde, emin olduğumuz insanların görüşlerine baş vurmak oldukça etkili bir çözüm olacaktır. İçinde bulunduğumuz durumu, biz duygularımızdan bağımsız değerlendiremeyiz ancak bir başkası daha objektif değerlendirebilir. O an ihtiyacımız olan şeyse, objektif bir bakış açısı olabilir.
Mars,
25 Haziranda Jüpiter ile
3 Temmuzda  Pluto ile
18 Temmuzda Uranüs ile gerilimli bağlantılar kuracak. Söz konusu tarihlerde azami ölçüde dikkatli olmakta fayda var.
İyi haber şu ki, Venüs gücünün yüceldiği Boğa burcundan Mars Yengeç geçişine olumlu etki edecek. Kendimizi her zamankinden daha iyi fark edebilir ve enerjimizi dengeleyebiliriz.
Mars, Jüpiter, Uranüs kontaklarını daha çok kazalar, düşünmeden yapılan hamleler, geri tepen girişimlerle özdeşleştiririm ben.
25 Haziranda Mars Jüpiter ile, 18 Temmuzda ise Uranüs’le kare yapacak. Trafikte, uzun yolculuklarda bilhassa dikkat etmekte fayda var. Tahammül sınırımızın çok düşük olduğu, kolayca gaza gelebilecek bir dönemdeyiz. Marsın biriktiği enerjiyi orantısız bir şekilde tahliye ettiği bir gün olabilir. Bu nedenle aşırı hız ve dikkatsizlik daha sonradan maddi ve manevi olarak başımızı ağrıtabilir. Trafik haricinde, ev içi ufak kazalara meyilli olduğumuzu, sakarlığa açık olduğumuzu önemle belirtmek isterim. Atılgan ve acelecilik yüzünden zarara uğrama, duygusal güvenlik eğilimi uğruna amacını aşan ataklar yapma ve kayıplar yaşama olasılığına karşı uyanık olmanızda fayda var.
 3 Temmuzda Mars Pluto ile karşıt açı kuracak. Jüpiter’in bu karşıtlığın apeksinde kalması nedeniyle alt çakraların aktifleştiği bir döngüde olabiliriz. Hırs, duygusal güvenliğe takıntı, öfke nöbetleri, kavga ve tartışmalara açık olabileceğimiz günlerdeyiz.
18 Temmuzda Mars Uranüs ile kare açı yapacak. Aklı başında cesaret ile cahil cesareti arasında kocaman bir çizgi vardır. Bunu sık sık hatırlamak gerekli. İnatçılık, sabırsız nedeniyle çok olumlu seyredebilecek bir olayın bile tam tersi sonuçlanması söz konusu olabilir. Düzensizlik, patavatsızlık, korku, sinir gerginlikleri gibi zayıf davranışlara her zamankinden daha meyilliyiz. Yine bu durumlara karşı uyanık olalım derim ben.
Peki bu sıkıntılı açı kurulduğu günlerde ne yapmalıyız ?
Biriktirmeyelim! Bastırmayalım! İletişim kurmaya özen gösterelim! Anlamak için soru soralım! Aklımızın karıştığı yerde, konuya objektif yaklaşabilecek birine danışalım!
Mars enerjisi aslında bedensel bir enerji olduğundan yukarıdaki tarihlerde mümkün mertebe bedenimizi yoracak işler yapalım. Enerjiyi doğru kanala aktarma meselesini hepimiz biliriz. Marsiyen enerjileri meditasyon yaparak sağaltamazsınız. Vücudunuz elektrik yüklü çünkü. Bedensel enerji fazlanız var ve bu duygularınız ile birlikte tüm biyolojinizi etkiliyor. Eğer enerjiyi doğru kanala aktarmazsanız da yavaş yavaş ruhunuzu kemirmeye başlayacak ve atmamanız gereken adımlar ve negatif sonuçlarla karşılaştıracak.
Bu nedenle bedeninizi çalıştıracak işlerle meşgul olarak sağaltınız derim danışanlarıma böyle durumlarda. Meditasyon sadece o an enerjinizi dengeler fakat fazlayı atmaz. Sadece o anlık sakinleşirsiniz. Sakinleştiğinizi zannederken, sahip olduğunuz bu enerji fazlası alt çakrada birikip volkan gibi patlayacağı anın pususuna yatmış ve belki de bir hastalık alt yapısını hazırlamaya başlamıştır bile. Göğüs mide bağırsak problemleri Mars Yengeç rahatsızlıklarının başında gelir.
 Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder