9 Haziran 2017 Cuma

9 Haziran 2017 Yay Burcunda Dolunay


9 Haziran 2017 saat:16:11 civarı 18°Yay burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Dolunay ikinci evde ve Satürn kavuşumlu, Neptün’e kare, Jüpiter’e sekstil açıyla bağlanmış.Terazi burcundaki Jüpiter, dolunay günü, dolunay anından yaklaşık 1 saat sonra, 17:04 itibariyle düz pozisyona dönecek. Yükselen Akrep, yükselen yöneticileri ise biraz gerilimli açılar kurmuş.
Dolunayın teması ”KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEK”
Hepimizin hayat sahnesinde bir rolü, alışkanlıkları, kendisiyle bütünleşen özellikleri var. Dışarıdan bakanların ” evet sen şöyle bir insansın, böylesin” diye nitelendirdikleri durumlar vardır, bildiniz mi? İşte orası Merkezimiz.  Kendimize verdiğimiz önem, kendimizi dayandırdığımız temeller, bir nevi yaşama bağlılığımızı etkiler. Burası kendimize sahip çıktığımız yerdir. Burası kendimizi güvende hissettiğimiz yerdir.

Bizi biz yapan değerlerin oluşması, yaradılış eğilimlerimizle birlikte, sonradan öğrendiklerimiz ve alışkanlıklarımız aracılığıyla oluşur. Alışkanlıkların kökeninde şartlanmalar vardır. Tüm alışkanlıklar, daha önce beynimize yerleşen şartlanmaların oluşturduğu bir nevi takım programlar gibi işler. Eski bir alışkanlığı değiştirmek için, önceden kendimizi şartlandırmamıza neden olan olay ya da düşünceyi bulup, tekrar değerlendirmek ve yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak gerekmektedir.
Çocuklukta sürekli annesinin, ”işe yaramazlık ya da hiçbir şeyi beceremeyeceğine” dair söylemleriyle büyüyen çocuk, buna şartlanmıştır. Yetişkin bir birey haline geldiğinde:
ya kendinden şüphe duyarak, zaten üstesinden gelemeyeceği bir işe girişir.
ya kendinden şüphe ettiğinden, zaten işe yaramazım kaygısıyla elini hiçbir şeye sürmeyebilir.
ya da işe yaradığını annesine ıspatlamak gerekçesiyle, konuyla alakalı olsun/olmasın her şeye yetmeye çalışabilir.  
bu üç önermede de, birey çocukluk şartlanmalarına dönüp bakıncaya dek, elini attığı her iş olumsuz sonuçlanacaktır. Birey olarak, bilinçli bir şekilde alışkanlıklarımızın kökeninde yatan şartlanmalara inmeden, asla alışkanlıklarımızı değiştiremeyiz.
Bu Dolunayın, şartlanmalarımızın yarattığı yanılgılarla yüzleştirici etkisi var. Şartlanmaların oluştuğu geçmiş dönemlerle ilgili deneyimler yaşayabiliriz. Yanlı ya da yanılgılı bakış açılarımız ortaya çıkabilir, fikirlerimize kafa tutulabilir örneğin. Her durumda karşılaşabileceğimiz şeyler, güven duygumuz üzerinde oldukça etkili olacaktır, zira Mars Yengeç burcunda. Nasıl davranacağımıza karar veremeyebilir, hangi tepkiyi vereceğimiz hususunda emin olamayabiliriz. Bu konuda Mars Yengeç burcu geçişi yazımı okuyabilirsiniz. BKNZ: Mars Yengeç Burcunda
Karşılaştığımız her durum aslında kendimizi dayandırdığımız temeller üzerinde etkili olarak, bir taraftan kendi değerlerimize sahip çıkmamıza sebep olurken, diğer taraftan da, kendi değerimizi oluşturamama konusundaki şartlanmalarımızın dönüşümüne sebep olacaktır. Jüpiter’in dolunay anından yaklaşık bir saat sonra düz pozisyona geçmesi, takip eden bir haftalık süreç içerisinde, dönüşümlerimizi kolaylaştırıcı bir etki olarak destek verecektir.
Gerçekten öz değerimizin farkında mıyız? Yoksa öz değerimizi korumak adına yaptıklarımızla, zaaflarımızın, acziyetlerimizin üstünü örtmeye mi çalışıyoruz? Dolunay bunu ortaya çıkaracaktır.
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder