25 Aralık 2012 Salı

28 Aralık 2012 Yengeç Burcunda Dolunay - Yenilen pehlivan güreşe doymazmış DOLANayı :)

    28 Aralık 2012 Cuma günü yaklaşık olarak TS ile 12:22 civarı Yengeç burcunun yedinci derecesinde yılın son dolunayını idrak edeceğiz hepbirlikte. Yüce mevlam huşu içinde hepbirlikte bir kez daha deneyimlemeyi nasip etsin ne diyelim :)))) E malum; insanoğlundaki bu ben bilirimcilik oldukça daha çooooook dolunaylar yaşanır ;) Ne demişler? Yenilen Pehlivan güreşe doymazmış :) Efem, 21 Aralık YOD bağlantıları etkileri halen devam etmekte, bir süre daha etkilerini sürdüyor olacak. 21 Aralık başlıklı yazımı tekrar okuyabilirsiniz, aynı konulara bu yazımda tekrar değinmeyeceğim. 

Bilindiği üzere dolunaylar, olayların doruğa ulaştığı ve en görünür oldukları zamanları işaret eder. Olay anda oluverir ama tohum öncesinde ekilmiştir. Üstü örtülmüştür, görmezden gelinmiştir, kabullenilmemiştir, işe öyle gelmiştir vel-hasıl zamanında operasyon yapılmamıştır. Ama artık tüm bunlar da yetmiyordur. Görmüyor musun ey insanoğlu? 


''İnsan görüyor, görüyor da; görmek istemiyor. Gerçek orda tabak gibi karşında duruyor, sen başını çeviriyorsun.... kondurmuyorsun ''


 İşte Yengeç burcunda deneyimleyeceğimiz bu Dolunay da pek hayırlı olaylar zuhur ettirmeyecek gibi :) Hani şerden hayır denir ya, işte o cinsten :) Operasyon öncesi son perdedir yaşanan gelişmeler. Öyle karanlıkta öcü görmüşçesine korkmaya hiç gerek yok. Ne demiştik? Görevini yapmayanlar korksun dimi ya :) Geçmişinizde kötü tohumunuz yoksa hiç korkmayın, -her neyse o gelen- geleni kabul ediverin. Kötü tohumu olanlarda güreşsin dursun, hiç ellemeyin :)))

21 Aralık bağlantıları etkisini hala sürdürürken gökyüzü bir coştu, pir coştu. Dolunay teması daha çok ikili ilişkiler, iş - ortaklık ilişkileri ile yuva, aile - ebeveyn konuları üzerinde etkili diyebilirim. Çoktan miyadı dolmuş ilişkiler, davranış kalıpları, alışkanlıklar, aşırılıklar temelden sarsılacak gibi ve Ocak ayındaki Oğlak yeni ayında ortalığı silip süpürecek yıkımlar, ayrılıklar ve haberlerle birlikte yeni başlangıçları getirecek gelişmeler zamanı başlayacak. Kimlere getirecek yeni başlangıçları? Özüyle sözünü bir edebilmişlere... Nefsini terbiye edebilmişlere.... Hayr için tohum ekmişlere.... 

Jüpiter Venüs karşıtlığı ölçüsüz davranışlar sergilememize neden olabilir. Altında yatan sebepse ''ŞANSA AŞIRI DERECEDE GÜVENMEK''. Zaten tembelliği alışkanlık edinmiş iradenin(!) kendi isteklerine aşırı düşkün, kibirli ve bencil tavırları ve şansını zorlamasıyla ilişkilerini, aşkını, işini, evliliğini tehlikeye atacak davranışlara yönelebilir. Egonun bitmek tükenmek bilmeyen hep pohpohlanmak hep onaylanmak ihtiyacının hiç bir zaman doyurulamaması oyununa kanmayın. İlişkileriniz testten geçecek lakin miyadı çoktan dolmuşlarda kopuş için vesile olacaktır bu tavırlar. Özellikle değişken burç mensupları, İkizler, Başak, Yay ve Balıklar ve venüsü bu burçta olanlar ciddi anlamda bu davranışları sergilemeye meyilliler. Uranüs'ün Jüpiter'le sekstil açısı ise kişisel çabalarla, ruha dokunmakla bu egosal davranışların dengelenebileceğine işaret ediyor. Bunu deneyeceklere ise ani fırsatlarla kazançlar vadediyor. Zaten 21 Aralıktaki YOD bağlantısındada aynı açı vardı :) Jüpiter ve Venüsün ezeli rekabetine 45 derecelik açıyla katılan Mars bilhassa erkeklerin, partneri manipüle etme dürtüsüne engel olamamaları, ilişkilerde sorunlarla birlikte olası kopuşlara ortam hazırlıyor. Eril enerjinin abartılı talepkar davranışları zaman zamanda umduğunu bulamaması,  kadını manipule edecek anlık hareketlere, diğer kişinin isteklerini görmezden gelecek davranışlara sürüklüyor.  Ama seçim sana ait, nasılsa burnundan getiririm demeyi de ihmal etmiyor yıldızlar. Çünkü Mars Kovada ve öyle pek söz dinlemeye de meyilli değil. Özellikle hava grupları: İkizler, Terazi ve Kovalar ve yükseleni bu burçlarda bulunanlar Marsın yıkıcı etkisine iyiden iyiye kendilerini kaptıracak gibi. Toz duman durulunca hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız davranışlarınızın SORUMLULUĞUNU alarak kendinizi kaptırın bu enerjiye :) Çünkü vay ben duymadım, vay beni ikaz etmediler bahanesini pek iplemez evren benden söylemesi. Sorumluluğunu al, yapacağını yap, özgürsün. Sonra bana neden böyle oldu deme der :)

Güneş Plüto kavuşumu ile hükmetmek için ne zaman ne yapacağı belli olmayan tavırlarınızın sonuçlarını önünüze serecektir bu dolunay. Enerjiye fazla kendini kaptırmak ciddi ve kalıcı sinir sistemi hasarı bırakabilir. Özellikle Oğlaklar, Doğum haritasında Oğlak burcu 7-8 ve 12.evde olanlar ve natal Marsı bu burçta bulunanlar ciddi risk altında.

Kaçamak davranışlara başvurmanın, sürekli huzursuzluk hali içinde bulunmanın, hoşnutsuzluğun, yaşanılan her ortama yansıması, özellikle ev hayatında geçimsizlik ve anlaşmazlık olarak kendini gösterir. Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ve Akrepler.. Böyle bir yaşamın mutluluk getirmeyeceği aşikar değil midir? Öfkeyi, kendini frenlemeyi öğrenmek istemedikçe yeterince kabusa çevirmediniz mi hayatınızı? Herkes suçlu... Herkes kabahatli.... Ya sen? Sen iyisinde, sen doğrusunda, o zaman ne bu hayattan şikayet? Senin istediğin Gazoz Ağacı; O da bizde yok! :)

Merkür - Neptün açısı biliçaltı ile bilinci bir edebilmişlere yüksek sezgi gücü vererek ruhsal bir rahatlık veriyor.İnsanlığın hayrına yapılmış her eylemin mükafatı, az çabayla harika gelişmeler taşır biz evrenin çocuklarına. Prensip bu kadar basit aslında. Olmayan içinse dövünmeyin '' Unutmayın haydan gelen huya gider nasılsa '' Yola kiminle devam edeceğini artık anlamak zamanıdır bu zaman.

Olduyu olmadıyı bir tarafa bırakalım. Evrenin bizden istediği açık açık ortadadır. Ne duruyoruz o zaman? Olanı olduğu gibi kabulle, varalım kendimizden kendimize. Bırakalım başkalarını... Herkes kendinden sorumlu... Sonlanması gereken her ne varsa bırakalım gitsin :) Sevgiler dostlar.....





21 Aralık 2012 başlıklı yazımı tekrar gözden geçirebilirsiniz

http://evreninkizi.blogspot.com/2012/12/21-aralk-2012-asl-yecuc-mecucun-insann.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder