9 Mayıs 2017 Salı

26 Nisan 2017 Boğa Burcunda Yeniay/Kabullenmenin Dayanılmaz Hafifliği



26 Nisan 2017 çarşamba günü saat 15:17 civarı 6°Boğa burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay 8 evde ve 4.evdeki Satürn’den üçgen açı alıyor. Yeniay yöneticisi Venüs, 29° Balık burcunda, İkizler burcundaki Mars’a sekstil, Yay burcundaki Satürn’e kare.
Anın haritasında Başak burcu yükseliyor. Yükselen yöneticisi Merkür de 8 evde ve Uranüs’le kavuşum halinde. Bu kavuşuma Satürn üçgeni eşlik etmekte.
Bu yeniay bizlere kabullenmenin dayanılmaz hafifliğini deneyimlettirecek cinsten bir yeniay. Kelime uzunluğu kısa, anlamı çok uzun ve derindir kabullenme kelimesinin. Sözde hepimiz kabulleniyoruz bir şeyleri ama özde durum o kadar kolay olmuyor. Hele iş gerçeği kabullenmeye geldiğinde bir parça eksik kalıyor bir yanımız. Lakin hayat sahnesinde ilerlemenin yolu da kabullenme eyleminden geçiyor. Bugün kendimize soralım, neyi kabullenmiyor ya da kabullenmek istemiyoruz?

Boğa burcu için kendini güvende hissetmek önemlidir. Bu maddi güvence olabileceği gibi, manevi bir güvence de olabilir. o her adımın merkezine bu eğilimi koyarak hareket eder. Bu anlamda biraz sabittir diyebiliriz. Haritamızda Boğa burcu hangi evdeyse, o alanda güven ya da emniyet arayışımız oldukça yoğundur. En başta da belirttiğim gibi güvenli limanlara demir atmak, bazı zamanlarda bizi ilerlemekten, yaşamın getirdiği güzelliklerin tadını almaktan alıkoyabilir.
Ancak Yeniay Boğa burcunun doğal evi olan 2.evinin tam karşısında, 8.evde doğuyor. Bu da Boğanın sabit güven arayışını, bir parça yumuşatmasına neden olacaktır. Hem bireysel eğilim ve ihtiyaçlarımızı koruyup hem de yenilenmek, yeni başlangıç yapmak adına atmamız gereken adımları bir çırpıda atabilmemiz anlamına geliyor. Tıpkı baharda sürgün veren ağaç dalları gibi, bir başka bahara uyanacağız bu yeniayda.
Yükselen yöneticisi Merkür, Koç burcunda.  Bu durum içinde bulunduğumuz sürece daha farklı gözle bakıp, daha farklı değerlendirmelerde bulunup, daha değişik çözümler üretmemize neden olabilir. İşin içine Uranüs’de karışmış durumda ve bu her birimize çok önemli çıkışlar yapabilme olanağı sağlıyor diyebilirim. Bu bizden beklenmeyen, hatta belki bizim kendimizden beklemediğimiz türde şeyler olabilir. Merkür Uranüs kavuşumları esasen, bir konu üzerinde uzun uzadıya düşünmemize ve sağlam adımlar atmamıza pek olanak vermez. Lakin bu kavuşum Satürn tarafından desteklendiğinden, tecrübelerimizi de yanımıza alıp düşünme eğilimine işaret ediyor. Ne bileyim hem dahiyane hem de sağlam adımlar atılacak gibi.
Bazen düşünür düşünür bir çözüm yolu bulamaz debelenir dururuz. Gerçek ya da çözüm oradadır karşımızda duruyordur oysa. Ancak kafamızı çevirip bakamayız karşımıza, baksak ta göremeyiz belki. Bu yeniay aradığımız cevapları içimizde ya da belki dışımızda bulmamız oldukça muhtemel.
Bunalmışsanız ve eskiden gelen sorunlarınıza yeni fikirler oluşturamıyorsanız
Kendinizi çaresiz hissedip tıkanıklıklar yaşıyorsanız
Eski işleri yoluna koyamıyorsanız
Aynı şeylerin tekrar tekrar önünüze gelmesinden sıkıldıysanız
bu yeniay size aradığınız enerjileri yaratacaktır. Tekrar düşünme ve yeniden düzenlemeler yapmak adına uygun fırsatlarla karşılaşacağınız bir süreçtesiniz. Sorumluluk almak… Benim değil, bizim demek…ve bu bilinçle hareket etmemizdir esas olan. Bu, evveliyatı olan, belki uzun zamandır sürünceyen işlerinize adeta bir taze bahar havası katarak çözümlemenize sebep olacaktır. Beraberinde taptaze başlangıçlar yapabileceğiz.
Bununla birlikte ortaklaşa alandan gelen gelirlerle ilgili gelişmeler olabilir. Uzun süredir çözülmeyen işlerimiz de bu vesile ile çözüme kavuşacaktır. Olan ya da olabilecek gelişmeler, her birimizi, kabullenmenediğimiz şeyleri, hem kabullenmeye yönlendirecek hem de taptaze başlangıçlar yapabilmemize olanak sağlayacak nitelik taşıyor.
Çok derin bir yeniay var önümüzde, öyle ki aynaya baktığımızda daha önce hiç olmadığı kadar berrak ve olduğu gibi göreceğiz kendimizi. Bir çoğumuzu dönüşümüne sebep olacaktır bu durum.
Sevgilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder