9 Mayıs 2017 Salı

Güneş-Ay-Pluto Üçgeni/Hıdırellez



Hıdırellez, inancın gücünü anlatır aslında. İnancın yaşamımızdaki önemine dikkat çeker. İçtiğiniz suyun sıhhat vereceğine dair bir inanç oluşturmuşsanız, o sudan şifa bulursunuz. Niyetlerinizi, inançlarınızı arındırın ve sağlamlaştırın bugün ve gece.
Ritüeller, uygulamalar bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de, niyetler hep aynıdır. En çok istediğimiz şeylere ulaşmak, bolluk bereketle donanmak, dileklerimizin gerçek olması hepimizin ortak paydası. Bu gece, yani 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece dileklerinize, niyetlerinize odaklanın ve dikkat edin.
Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan birisi olarak, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da adlandırılmaktadır. Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu söylenmektedir.  Hıdırellez ile ilgili olarak birçok rivayetler mevcuttur. Bu günün gecesinde dilenen dileklerin gerçek olduğu, dua kapılarının açıldığı özel günlerden birisi olduğu rivayet edilmektedir. Bugüne adını veren Hızır aleyhüsselamın yaşam suyu olan (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaştığı ve özellikle de bahar ayında aramızda dolanarak, bolluk ve sağlık dağıttığına inanılır.

Göksel sembollere baktığımda, toprak grubunda, büyük bir üçgen oluşuyor. Boğa burcundaki Güneş, Başak burcundaki Ay ve Oğlak burcundaki Pluto el ele vermiş ve bu üç gezegenin enerjileri arasında bir sinerji oluşmuş. Balık burcundaki Neptün ise oluşan bu büyük üçgeni uçurtmaya çevirmiş.
Bu göksel görünüm toprak elementine bir baskınlık oluşturmuş durumda. Toprak elementi, alt yapı kurar, sorumluluktur, sabırdır, sadakatdir, dengedir, adımları düşünerek atmaktır, kendini o işe adamaktır adeta. Bu hıdırellezin anahtar kelimeleri bu kavramlar olabilecek gibi görünüyor.
Niyetlerimizi önce kalplerimizde birleyelim ve onları bir inanç haline getirelim. En başta değindiğim gibi, bu işin kökeni inancın sağlamlığından gelir. Sonrasında uygulamak istediğiniz ritüel her neyse, onu uygulayın. Ben bu göksel görünüm altında, bir kağıda yazıp, çiçeklerimden birinin saksısına gömeceğim dileklerimi ve toprak kurudukça da sulayacağım. Tıpkı tohumun baş vermesi gibi bir gün sürgün verecektir dilek ve hedeflerim. O her ne ise en başta sorumluluğunu alacağım, sabırla filizlenmesini bekleyeceğim…
Her ne kadar Toprak grubunda büyük üçgen oluşmuş olsa da, İkizler burcundaki Marsın, Aldebaran sabit yıldızının üzerinden geçmekte olduğunu unutmadan yapalım ritüellerimizi.
  • bencilce istekler
  • bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti
  • bir başkasının hakkına girmekle ilgili istekler
  • egosal talepler
  • kısa yoldan köşeyi dönmeye dayalı planlar
  • olsun da nasıl olursa olsun mantığı
Mars aldebaran kavuşum enerjisindedir unutmayalım. Bu maddeleri içeren ya da barındıran istekleriniz belki gerçekleşir lakin mutlu olur musunuz ya da sonuçlar işinize yarar mı onu bilemem. Zira kendisi bedel ödetmekle mükellef bir sabit yıldızdır.
Saf niyetle, temiz bir kalple edilmiş bir niyet ya da yapılmış bir duadan güzeli yoktur zannımca. Bugün hem kendiniz için hem de gönül bağı kurmadığınız insanlar, topluluklar için de güzel dileklerde bulununuz. Ülkemizi unutmayınız ve içinde bulunduğumuz sürece ilişkin de iyi dileklerde bulununuz.
Önce niyetlerinizi oluşturun, sonra ritüelinize geçin. Derler ki ” Niyeti salih olanın yolu açılırmış” Salih nedir?
1. ahlaka uygun
2. hayırlı fiil, iyi iş
3. işe yarar, uygun
4. haklı olan, itikatlı
5. yarar, yakışır, elverişli, uygun.
6. salahiyeti(olurluğu) bulunan, yetkili( o işi gerçekleştirebilecek vasıflara sahip olan).
Hepimizin salih niyetleri yerini bulsun diyelim o zaman
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder