7 Ocak 2013 Pazartesi

11 Ocak 2013 Oğlak Burcunda Yeni Ay

       11 Ocak 2012 cuma günü TS ile yaklaşık olarak 21:44 civarı Oğlak burcunda bir Yeni Ay deneyimleyeceğiz. Ölüm-yeniden doğum döngüsünü tetikleyen bir Yeni Ay'dır bu Yeni Ay. Aralık ayındaki hatta yıl genelindeki transitlerin büyük bir bölümü sonlanma temalıydı. Genel olarak tüm Dolunaylar elbette sonlanması gereken durumlarla ilgili temalar getirir. Ancak transitlerin de sonlanma temalı olaylar yaşatması doğaldır. Dolunaylardaki sonlanmalar AN'dadır ve kısa bir süreci etkiler. Transit görünümlerindeki sonlanmalar ise gezegenin hareket durumu, bulunduğu burç gibi özellikleri göz önüne alınarak uzun bir süreci kapsayabilir ki çoğu kadersel bağlantılardır. Kader ne idi? Düşüncelerimiz, eylemlerimizin, diğer bir deyişle kendi yaratımlarımızın Dünya üzerindeki tezahürüydü. Belki de o yüzden 2012 diğer bir deyişle belalı yıl olarak adledilmişti. Dönüşüm öncesi direncimize göre kendi kendimize çektiğimiz olaylarda kimileri yıkım yaşadı, kimileri yenilenme. İşte bu noktada aradaki farkı belirleyen ise olaylara yaklaşım tarzımız oldu, yani '' Bilinç seviyemiz'' :) 
    
      2013 yılı bu açıdan daha rahat bir yıl. Özellikle 11 Ocak'ta yaşayacağımız Yeni Ay, 2012'den sağ salim çıkabilmişlere, her birinin eylemlerince ödüllerinin verileceği, hakedişlerin sahiplerini bulacağı bir Yeni Ay. Ancak hayat devam ediyor ve evrensel sistem içinde EGO'nun hala çözülememesi gibi bir durumda varlığını sürdürmekte. Yeni Ayın dikkat çektiği nokta ise burası. Hırs ve Egonun istediği şeyi elde edebilmek uğruna herşeyi yapabilmesi. Bitmek tükenmek bilmeyen doyurulma isteği... İş arkadaşınızla bir deneyiminizi düşünün. Sorunu karşınızdakine yada bulunduğunuz ortama yüklediğinizi farzedin. Bir süre sonra iş değiştirirsiniz ve aynı deneyimi orada da yaşarsınız. Çünkü sorunun kökenine inmemişsinizdir. Kader der geçer, küfrederek yolunuza devam edersiniz. Oysa Kader, kendi yaratımlarımızın tezahürüdür. Kendi kendimize ahmakça küfretmek mi istiyoruz? Yoksa kendi hazinemizin farkına varıp geleceğimizi hayr ile şekillendirmek mi? :) İşte bu Yeni Ay bu noktaya işaret ediyor. Bireysel haritalarımızın uygunluğuna göre özellikle kilit bir kaç asteroidi toprak burçlarında bulunan bireylere Chiron'un da Balık burcundan desteği ile yeniden doğum temalı başlangıçlar verecektir.

      Yeni Ay esnasında Venüs ve Plüton Oğlak burcunun üç/dokuz derecede kavuşuyor. Ay ve Güneş'in kavuştuğu nokta olan Oğlak burcu 21.dereceye, transit Requiem asteroidi eşlik ediyor. Astrolojik olarak bu görünümün karşılığı Ego, hırs - kendiyle barışma alanlarında 3 ila 7 yıllık bir dönüşüm döngüsünün tamamlanmasıyla ruhsal özgürlüğe kavuşma-dönüşme alanında yeni başlangıçlar getirir. Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak öncü grubu ile Toprak grubu burçlarına ya da köşe evlerde toprak grubu burç ve bu burçlarda gezegenleri konumlanmış olanlar ilk başta bu yeniaydan etkilenecekler :) Requiem asteroidi benim incelediğim ve araştırdığım doğum haritalarında, uygun transit etkisindeyken Nefs'in efendisi olma mertebesine erişmenin başlangıcı olabilecek gelişmeler verir. Bir nevi nefs'e yakılan ağıtla başlar... Sonrasında gelen sonsuz bir iç barış ve bunun hayata yansıması şeklinde devam eder.  
  
      Ağıt kültürü bir çok toplum ve dinlerde vardır. Özellikle Anadolu'da ölüye yakılan ağıt, sadece acının bir yansıması olarak görülse de, temelinde '' Ölenin, artık öldüğünün kabullenilmesi'' fiili vardır. İşte bu Yeni Ay Ego ve hırslarını tam çözebilmişlere, ruhsal özgürlük getiriyor. Eğer kendinizin farkına varma yönünde deneyimler yaşadıysanız son üç aylık dönemde, muhtemelen kendi şansını yaratma yolunda önemli bir aşamadasınız. Bu Yeni Ayın enerjilerinden mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın. OLana ağıdı yakın ki, önünüze huzurla bakabilesiniz. Transit Kuzey Ay düğümünün Güneş, Ay ve Merkür'e sekstil açısı, samimiyetin, açık tutumların, intizamlı davranışların ve yapıcı tutumların ideallere kavuşma yolunda faydasını deneyimletecek farkına varabilmişlere.
   
      Yeni Ay'a köstek olacak açı ise Mars Satürn karesi. Egosal davranışlar, yapmak yerine yıkmak temalı davranışlar sergilemeye meylettirebilir. İkizler, Terazi, Kova burcu hava grupları, yine köşe evlerde bu burçları bulunanlar ile Koç, Aslan, Yay burcu ateş grupları ve değişken grup burçları Mars Satürn karesinden etkilebilir. Fakat ektiklerinize azami dikkat gösterin, en azından sorumluluğunu alarak ekin, zira 17 Kasım 2013 Boğa burcunda deneyimleyeceğiniz dolunayla birlikte ektiğinizi biçersiniz. Yok ben illa ağu ekeceğim diye debelenirseniz, siz bilirsiniz, nasılsa biçeceğiniz de ağudur o takdirde... Jüpiter'in Mars'a üçgen açısı, enerjiyi bu davranışları sergilemek yerine, geçmiş deneyimlerden olumlu sonuçlar çıkarma yönünde kullanabileceklere, karma temizleme eşliğinde yenilenme şansı getiriyor. Ne güzel :)
   
     Demek ki evren her şeyi sunuyor. Neyi nasıl algılayacağı ve davranacağı ise iradeye bırakılmış. Herkesin nasibince faydalanması, bütüne hayrı olabilmesi dileğiyle diyorum sevgili dostlarım :)

5 yorum:

  1. siteni çok beğendim ayrıca hoş sohbetini ve bilginide:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Benim için de çok keyifli bir akşamdı. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Yaziniza ve ilahi adaleti yorumlayis uslubunuza hayran kaldim. Zihninize gonlunuze emeginkze saglik, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aycan hanım, güzel mesajınız teşekkür ederim... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ben tesekkur ederim. Tam da o tarihlerde huc de hakermedigim bir davranisla karsilastim, ruhum ve kalbim cok incitildi. O yuzden ilahi adaletin beni haketmedigim halde sozleriyle incitene bir gun beni hatirlatacagina kanaat getirdim yazinizla:)

    YanıtlaSil