27 Kasım 2012 Salı

28 KASIM 2012 İKİZLER BURCU AY TUTULMASI VE ETKİLERİ

       Eveeeet, geldik zurnanın son notasına :) 28 Kasım 2012 TS ile 16:34 civarı 6 derece İkizler burcunda 2012 yılının son tutulması ve son ay tutulmasını yaşayacağız. Neler var gökyüzünde dersek; heybemizi neyle doldurduysak, gökyüzünde de o var derim!

Tutulmalar, karşıtlıklar, kareler derken bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Ancak! Deneyimlerimizden ne kadar ders aldık? Neler öğrendik? Acaba farkında mıyız deneyimlerimizin kulağımıza fısıldadıklarının? Görmezden mi geliyoruz? Kulak arkası mı ediyoruz? Amaaaaan, bana değmiyor nasılsa mı diyoruz? Yoksa, sarhoştum hatırlamıyorum modunda mıyız?

Tutulma etkisi YOD görünümünün de bir parçasıdır. Nedir efendim bu YOD dersek! Diğer adıyla Tanrının parmağıdır. Kadersel olaylar ve bu olayların insanı kendiyle yüzleşmeye zorlamasıdır. Yani az önceki '' Sarhoştum hatırlamıyorum '' kaçamakları ya da '' Gazozuma ilaç atmışlar, haberim yoktu '' bahaneleri varya. Hah işte tüm bu kaçamaklar, görmezden gelmeler, alışkanlıklar, bahaneleri adet edinmiş iradenin eylemlerini bertaraf etmeye müsaade eden evrenin bu defa ORDA DUR! deme şeklidir.Doğum anında tutulmanın bulunduğu ev ve açı yaptığı evlerin konularına göre sonlanma vakti gelmiştir....


Artık bırakma vaktidir dostlar, bize göz açtırmayan sözde gerçeklerimizi(!) Ay doğmuş, Güneş çoktan batmıştır aslında. Şimdi Ayın görkemine, ay deminde eşlik etme zamanıdır. Güneş batmıştır! Batması gerekiyordur, vakti gelmiş batmıştır. Zamanı geldiğinde yeniden doğacaktır elbet. Şu an yapılması gereken güneşin doğuşuna kafa yormak, neden battığını didiklemek değil, ayın bize sunduklarını hazmetmek, keyfini sürmektir. Bu zamanda insanı feraha çıkartacak şey: Kabullenmektir! Ama önce kendini. Kılıf aramadan, egosantrik duygu ve düşüncelere kapılmadan, olduğun gibi kabullenmek. Bıkmadınız mı onu bunu suçlamaktan? O yaptı - bu yaptı - şu yaptı !!! Peki sen ne yaptın? Bak bir bir üzerine yıkılıyor kaçtığın yerdeki, sığındığın yerdeki tüm yapıların. Dön bir aynaya bak.... Ne demişler Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz! Baktın mı aynaya? kim bilir artık vazgeçersin belki de ELİN EKSİĞİN aramaktan :) Yokuşta freni patlamış kamyon misali evren, çarpa çarpa, eze devire tam gaz ilerliyor süreç. Hep olumlu olmazya, bazen de böyle oluverir işte. Öyle seçmişizdir kim bilir :) Her ne yaşarsak yaşayalım, bu kez sorumluluk alalım ki, kıralım bu çemberi olur mu? :)

Burçlara göre tutulma etkisini genel olarak altta yazacağım, ancak her zaman dediğim gibi '' Astroloji potansiyelleri verir, insan iradesi kader haline getirir '' Yazımın başında da dile getirdiğim gibi, heybemizde ne varsa evren bize onu verir. Neyi beslemişsek, neye hizmet etmişsek elbette yıldızların bize vereceği de odur. Yorumlar bana uymadı diyenler sözüm sizlere. Bizler falcı değiliz, mutlu eden yalanlar duymak istiyorsanız muhtemelen yanlış yerdesiniz.

Yorumları okurken öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuz ve ay burcunuzu da okumayı ihmal etmeyin. Sevgilerimle....

KOÇLAR Yakın çevre, iş çalışma konuları ile meşguller. Tutulma etkisi derin yüzleşmelere itmekte koçları. Bazılarınız endişelerin, yanlış fikirlerin gereksizliğinin farkına varacak. Tüm yanlı yaratımların, kendi meyliyle doğru orantılı olduğu gerçeği ile yüz yüze gelebilirler. Derin yüzleşmelerle geçen süreç sürpriz gelişmelere gebe. Nedir bu sürprizler dersek; kiminiz için iş alanında terfi - başarı, kiminiz için gerçek aşka yelken açmak diyebilirim. Bireysel haritanıza göre olası yaşanacaklar bunlardan biri olabilir.

BOĞALARIN ilişkileri sınanıyor. Boğanın aşırı maddeye dönük yaşamı ilişkiler, inançlar alanını ciddi anlamda tehdit etmekte. İlişkilerin, ortaklıkların zedelenmesinde ya da bir türlü gelişmeyen durumların merkezinde kendi algılayış biçiminiz olabilir. Belki de kendi çemberinizi ören, yaşadıklarınızı-gördüklerinizi-şahit olduklarınızı algılama biçiminizdir ne dersiniz? Bir şeylerin değişme zamanı gelmiş olabilir.

İKİZLER yeni başlangıçların eşiğinde. Sorumluluk almak, mücadele etmek ile hiç bir şey yapamamak arasında bocalama yaşanabilir. Hiç şüphesiz tutulmadan en çok karla çıkacak olan burç ikizlerdir... Kendinize en çok yaklaştığınız zamanlardır bu zamanlar, kıymetini bilin. Derinlikleriyle temasa geçebilen ikizler yüzleşmelerden kazançlı çıkacaklar. Birde rüyalara dikkat edin. Şifalanmanıza sebep olacak, bilinçaltınızı su yüzüne çıkaracak rüyalar olması kesin.

YENGEÇLER Aşk, ikili ilişkiler, ortaklıklar alanında kendilerini sorgulamaya iten gelişmeler içerisinde. Sanki yeniden yapılanma öncesi gerginliği taşıyorlar. Bir türlü düzelmeyen ilişkilere farklı bir açıdan bakacaklar. Perdeyi aralayacak olaylar sökün ediyor. Ama bir şartla! Şu sıralar her söylenene meyletme durumundasınız, bu defa kulaklarınızı dışarıya kapatmanız gerekebilir. Ancak o zaman perde aralanır. Bakalım perdenin arkasındaki kim? :)

ASLANLARA iş değişikliği var gibi. Devam edilen işle yolları ayırmak olabileceği gibi, herhangi bir pozisyon değişikliği de olabilir.  Sıkıntı verici, beklenmeyen bir durum olabilir. Planlar alt üst olabilir, aile ile sorun çıkabilir. Ancak hepsi yenilenmenin ayak sesleri. Kendinizi köşeye sıkışmış gibi hissedebilir, başkalarının sorumluluğunu yüklenmekten sıkılmış olabilirsiniz. Belki de sırtınızdaki küfeleri indirmeniz için yaşıyorsunuzdur olanları. Bunu bir düşünün emi :)

BAŞAKLARIN gönül işleriyle başı dertte şu sıralar. Üstüne de iş-çalışma alanındaki gerginlik ve yorgunluklar birçok başağı adeta pimi çekilmiş bomba haline getirmiş durumda. İlişkisi olanlar ilişkide bulundukları kişi, evli olanlar ise eşleriyle sıkıntı yaşayabilirler. Her şey terazinin dengeye alınabilmesi için yaşanıyor sanki. Bir yerlerde dengesizlik var ama nerede. İşte tutulma sürecinde bu sorunun yanıtını bulacak gelişmeler yaşayabilirsiniz. Biraz kararlı olmak size iyi gelecektir.

TERAZİLER adeta hayatlarına yapışıp kalan zorluklardan kurtuluyor artık. İnanç sisteminiz yenilenmekte. Ev, anne - baba, kardeşler alanında sizi rahatsız eden birileri var gibi. Maddi anlamda zorlanmalar yaşıyor olabilirsiniz. Birleşik kazançlar konusunda bir kriz kapıda olabilir. Kemerleri sıkmanız gerekebilir. Sorumluluk almak zorunda kalabilirsiniz. Kendinizi yenilemenin ilk adımı bu zorlukları aşmak olabilir. Hepsi sizi geliştirecek zorluklardır emin olun. Sorumluluk alın ve yürüyün, yol güzel..

AKREPLER Ekim ayından bu yana koşulların kısıtlanması ile mücadele etmekte. Kişiliğini yeniden keşiftir bu süreç. Maddi anlamda sıkıntı kapıda gibi. Alışkın olduğunuz şartları değiştiren olaylar, sizi biraz kendinizle yüzleşmeye itiyor. Ben kimim, eksikliğini duyduğum şey ne? Neden eksiklik duygusuna kapılıyorum? Tüm bunlar benim yaratımlarım mı? Yoksa şanssız mıyım? soruları sıkça sorulacak, zaman zamanda öfke nöbetlerine kapılma olasılığı doğacak. Her şey yapbozun parçalarıdır unutmayın.

YAYLAR Paranın her şey olmadığını deneyimleyecek gibi. Bir zamanlar uğrunda mücadele verdikleri bir çok şeyin aslında ayaklarına vurulmuş birer pranga olduğunu deneyimleyecekler. Bazı yayların ikili ilişkilere bakış açısı, paylaşım, maddiyat gibi değerleri topyekûn bir değişim sürecine uğrayacak. Bir süredir yaşanan sıkıntılar bunun için yaşanıyor sanki. Bir para kaynağı ile ilgili değişen durum sizi bunu düşündürmeye itecek. Pangaları bırakma vakti gelmiş. Sonrası.... Sonrası selamet! Hayaller kapıda!

OĞLAKLAR Yol ayrımında ama kimle yada neyle? Umarım sizi tökezleten, yıpratan, hiç bir yere vardırmayan şeylerledir. Yaklaşık iki ay gibi bir süredir bu hava hakim oğlaklara. Hadi hayırlısı diyelim. Bir yakınınızın sağlık sorunu ile ilgili kontrol, hastane ziyareti gerekebilir. Şuan değil ama muhtemelen Aralık ayı, bu sorunla ilgili bir operasyon gerektirebilir.


KOVALAR şifalanma sürecinde. Bilinçaltı keşfi ve yüzleşmelerle birlikte çevrenizde değişim içinde. Yeni insanlar, yeni yüzler, yeni yollar var ufukta. Aşka bakış açınızı, belki de aşkı yaşayış biçiminizi değiştirerek adeta hayatınıza kan pompalayan gelişmeler ve olaylar... Yalnız işle ilgili riskli kararlara almaktan kaçının. Hep yaver giden şansınız bu kez ters tepebilir. Ortaklık içerisinde bulunanlar riskli kararlar almadan önce iki kere düşünsün, zira otorite konumundaki kişilerden yana sıkıntı olabilir.

BALIKLAR Yollarda yine :) Epey bir git gel yapacağınız zamanlar gelmiş. Ne sebeple olursa olsun, iyi geliyor bu yollar size. Yaşadıklarınız içinizdeki çocuğu açığa çıkartıyor, özünüze dönüyorsunuz. Neptün'ün zaman zaman yanıltan açıları biraz sekteye uğratsa da Chiron'un gücüyle şifayı çabucak bulup toparlayabiliyorsunuz. Geçmişinde yarım kalmış bir aşk ilişkisi olan balıklar! Kadersel temalar var transitlerinizde. Bu kez tamamlanacak gibi. Bir karşılaşma, bir itiraf ve beraberinde yaşanan gelişmeler ruhunuza iyi gelecek :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder