10 Kasım 2012 Cumartesi

14 KASIM 2012 GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ



14 Kasım 2012 Türkiye saati ile 00:12’de  Akrep burcunun 21 deresinde bir Güneş tutulması deneyimleyeceğiz.  21 Aralık 2012 tarihine hazırlık gelişmeler, başlangıçlar getiriyor bu tutulma her birimize. Tıkanmış, ilerlemeyen konular, modası geçmiş fikirler, yaklaşımlar ve olayların sonlanması  ve yeniye geçiş. Zorla tuttuklarımız, bırakamadıklarımız, ısrarlarla görmezden geldiğimiz ne varsa bir bir önümüze serip HADİ ÇÖZ bakalım diyor evren bize. Saklı kalmış her ne varsa ortaya seriverin de bakalım kimin elinde ne var :)
 
Derinliklerimizdeki inci ve tortularımızı açığa çıkaracak gelişmeler var önümüzde. Dur düşün, bak yüzleş, kabullen ve her ne çıkarsa önüne yola devam et. Korkma, risk al ve yürü alabildiğince mavilere. Her birimiz 2012 itibariyle farklı konularca epey yorulduk, sınandık kimi zamanda zorlandık. Bu tutulma 28 Kasımda’ki ay tutulmasıyla birlikte son bir şans veriyor bizlere… Ne ektiysen onu biçeceksin de, sen bir silkelen, belki de önündeki tek engel sensin. Çekil artık önünden :)
Olgunluğa eriş ey gönül, bırak oldu olmadıyı. Zorluklarla birlikte, hayrı da sana veren bir yaratıcı var. O’na güven…. Ona güven, kendine güvendir.
Aşağıda tutulmanın burçlara etkisini bulacaksınız. Lütfen öz burcunuzla birlikte, yükselen burcunuz ve ay burcunuzu da okumayı ihmal etmeyin. Sevgilerimle….


KOÇLAR Hayatlarında yılın başlarından bu yana yaşanan değişikliklere adapte olmaya çalışıyor. Bu tutulmada kendini keşfetme, bilinçaltı yolculuğuyla, saklı kalmış her ne varsa su yüzüne çıkacak ve süregelen adaptasyon sürecinin sonuna gelecekler. Dış kaynaklı paralar konusunda, perde arkasında otorite tarafından alacakları bir destekle bu sürecin tamamlanarak yeni bir sürecin başlayacağı gelişmeler yaşayacaklar. Toptan bir yenilenme sürecindeki koçlar, Güneş tutulmasının Transit Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumundan aldıkları destekle ortak çalışmalardan kazançlı çıkacaklar. Tabi Marsın verdiği gergin ve her şeyi alabora edebilecek enerjisiyle başa çıkabilirlerse…

BOĞALAR İş ve para konularında yaşayacakları bir gelişme ile karar verme sürecine girecekler. Devam eden durumları tekrar gözden geçirmelerine olanak sağlayacak olan bu tutulma ile Tamam mı? Devam mı? sorusuna cevap arayacaklar. Beraberinde Kasım sonuna kadar karşılarına çıkan bir fırsatla birlikte bir tamamlanma yaşayacaklar. Evlilik, ilişkiler, ortaklık, sevgi ve denge kurma evlerinde oluşacak tutulmayla gizli kalmış, su yüzüne çıkmamış ne varsa çözülmesiyle  bir yenilenme ve belki de sürpriz bir aşk içinde bulacaklar kendilerini. Kim bilir, beklide yeni bir aşk vardır kapıda.

İKİZLER Bir süredir ilerleme kaydetmeyen iş  durumlarıyla ilgili yeni bir anlaşma evresinde. Uzun soluklu olacak bir iş anlaşması olacağını öngörüyor yıldızlar. Gelişen şartlarla yapılan bu anlaşmalar, çoğu ikizlere maddi anlamda epey nefes aldıracak. Ya sektör değişimi ya da devam eden işte daha önce denenmemiş yeni bir ortam, yeni bir ticaret anlayışı söz konusu. Risk alan ikizler bu deneyimle birlikte başarıyı yakalayacak. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte, zihinlerini yoran tüm olumsuz beklenti ve düşüncelerinin esas kaynağının kendileri olduğunu anlayacaklar. Oğlak burcundaki Plüto biraz buna zorlayacak ikizleri. Aşk alanına bakacak olursak, kısa süreli maceralar yaşanabilir ancak Dikkat!

YENGEÇLER Ev ve ebeveynlerle ilgili bir gelişme yaşayacaklar. Gizlide kalmış, kafa kurcalayan şeylere de ışık tutacak bir gelişme bu. Aralık ayına kadar çok keskin kararlar vermemekte yarar var. Zira verilen karar, aşk hayatları ile ilgili bir soruna yol açabilir ilerleyen günlerde. Bazı yengeçlerin de  anne baba, kardeş ve eş – çocuklar kaynaklı bir sorun yaşması olası. Dinle, dur, düşün ondan sonra hareket et diyor yıldızlar. Önceliklerinizi belirleyin ki, kollektif  bir karar alabilesiniz. Kimi yengeçler iş alanında yoğun baskı altında hissediyor kendini. Belki de eş, amir olabilir bu kişi. Konuyla ilgili bir gelişme var. Dönüşüm için gerekli sancılı bir gelişme. Ama sonuç  güzel.

ASLANLAR Uzun yollarla ilgili gelirler, parasal kaynaklarda artış yaşayacak. Miras, birleşik kazançlar, ailesel varlıkla ilgili yol yapacaklar. Anne ya da babadan alacakları destekle öteledikleri bir şeyi başaracaklar. Bu durumla birlikte anne baba ilişkileri farklı duygular yaşatacak onlara. Bu kişi büyük ihtimal anne olabilir. İkili ilişkilerde bazı aslanları rahatsız eden biri var, eş, partner, iş ortağı. Bu rahatsızlık aslında biraz esnemeye zorluyor aslında aslanları. Fakat bu rahatsızlık veren ev koçtaki uranüs’e gergin açı yaptığından bir şeyleri farklı algılamalarına sebep oluyor olabilir. Tutulma bölgesine kavuşum yapan transit Kuzey Ay Düğümü hazır olan aslanlarda ikili ilişkilerle ilgili bir bilinç sıçraması yaratacak. Yaşanan rahatsızlıkların kaynağı, bu sıçramanın ayak sesleri gibi.

BAŞAKLAR Yeni iş teklifi ve parasal kaynakların eşiğindeler. Yollardan gelen bir fırsat da söz konusu ancak uzun soluklu olmaz gibi. Çünkü yakın çevrenizde tamamlanması gereken bazı işler fırsatlarda var aynı zamanda. Zira yaşanacak tutulma, kardeşler ve yakın arkadaşlar kanalıyla bir fırsat getirecek sizlere. Bazı başaklara sürpriz bir aşk var yaşanan bir gelişme ile birlikte. Arkadaş çevrenizden olabilecek, sizden biraz farklı bir kişi bu. Uzun soluklu olur veya olmaz sizlere farklı bir süreç yaşatacağı kesin. Bazı başaklara ise baba ile çatışma görünüyor. Birşeyi kabul ettirme mücadelesi gibi bu çatışma.

TERAZİLER Eğitim amaçlı bir gruba katılacaklar. Bekar teraziler bu gruplarda karşılaştığı birine kaptırabilir gönlünü :) Çalışmayan teraziler, artan giderlerle iş başvurusunda bulunabilir yada yeteneklerini para kazanmak için kullanabilir. Çalışan terazilerde ise bir değişim söz konusu. Otoriteden alacakları  destekle bir pozisyon değişimi olabilir. Bol kazanç getirecek bir değişiklik bu. Şehir dışı – yurtdışı bağlantılı bir iş olabilir. Evli olan teraziler eşleri ile sıkıntı yaşayabilir bir süre bu değişiklikten dolayı. Ama sorun Aralık ortası gibi çözülür. Uzak yollardan gelen iş dışı haberlere dikkat! Biraz içi boş gibi. Bir anlık hevese kapılmayın iyi analiz edin.

AKREPLER Bir dönüşüm sürecindeler. Karmaşa hakim içlerinde. Neptün biraz kafalarını karıştırarak gerçekleri görmezden gelme etkisi yaratsa da birinci evlerindeki tutulma, ruhsal alandaki Uranüsten aldığı destekle başa çıkabilecekler. Sabit, değişimi sevmeyen akrepler bu tutulma sonrası hayatlarında yolunda gitmeyen ve vadesi çoktan dolmuş işlere ivme katabilecekler. Transit Satürn ve Kuzey Ay Düğümünün vereceği destekle yeniliklere adım atabilecekler. Bazı akrepler bölüşülmesi gereken bir para veya varlık konusunda sıkıntı yaşıyor olabilir. Aşırı güvence eğilimi bu kez sizi tökezletebilir. Bazı akrepler iş yeri ile yolları ayıracak ve sektör değiştirecek.

YAYLAR Bir süredir içlerinde savaş verdikleri kişinin aslında kendileri olduğunu fark edecekler. İç alem evindeki tutulma bir gelişme ile birlikte kendileri ile yüzleşmeye itecek. Bunu kabul etmiş yaylara bir sürpriz var. Nedir bu sürpriz, bir aşk, bir evlilik teklifi gibi :) Gerçeklerden kaçmayı bırakarak, kendi elleriyle yarattıkları zindandan kurtulacak çoğu yay. İlişkisi olan yaylar arkadaş ortamlarından, ilişkileriyle ilgili bir destek alarak, aşk konusunda bir karara doğru yol alacaklar. Bekar yaylara evlilik yakın sanki...

OĞLAKLAR Uzun süredir ev, aile, çocuklar, anne-baba, yuva konularıyla ilgili bir dizi değişim ve dönüşümden geçmekte. Üzerine düşeni yapmış oğlaklara bir yol ayrımı eşliğinde yeni iş fırsatları var. Yenilenmekte olan arkadaş ortamınızla birlikte, umutlarınız, arzularınız ve hayata bakış açınız da değişmekte bu Güneş tutulması ile.  Bazılarınız aile yada akraba ile devam eden bir ortaklığa, birlikteliğe son vererek başka bir kişiyle yola devam etme kararı alacaklar. Yenilenen enerjinizle birlikte, iş, sağlık, güvence, koruma-korunma gibi fikirleriniz de değişime uğrayacak. Bir yön değişikliği ve gelişen-değişen şartlara uyum sağlama süreci önünüzde. Kendi kendinizle iletişim kurmaya gayret gösterin. Bir çatışma yaşayarak bir şeyleri yada birilerini geride bırakacaksınız, Korkmayın!

KOVALAR İş fırsatı kapıda. Biraz kararsızlık olacak. Çevrenizde bulunan tecrübeli birinden konuyla ilgili bir görüş, bir yardım almanız olası. Aileden, anne-babadan aradığınız desteği göremeyebilirsiniz, kafa karışıklığına da bu sebep olabilir. Yine de risk almak yararınıza. Uzun yolculuk planlayan kovalar, bu yolculuk esnasında tanıştığı bir kişiyle, önümüzdeki bir yıla damga vuracak bir ilişkiye adım atacaklar. Havada aşk kokusu var sanki :)  Tüm öğrenmişliklerinizi değiştirecek ve hayallerinize bir adım daha yaklaşacağınız bir süreç başlayacak bu tutulma ile.

BALIKLAR Mekan değişimin arefesinde. Gerek iş, gerek  özel yaşamınızla ilgili ani bir gelişme, mekan değişimine sevk edecek sizi. Kendinizi dışarı, sosyal ortamlara atacak bir döneme giriyorsunuz. Önemli bir karar var. Bazı balıklar biriyle yolları ayırarak tıkanmış, yürümeyen işlerde bir sonlanma ve başlangıç yaşayacaklar. Sonrasında Kasım ayının son on günü civarı yol yapacak. Gittikleri yerde kadersel bir gelişme yaşanacak. Bazılarınız için mekan değişimini bu gelişme tetikleyecek.




 
 
 

2 yorum: