8 Temmuz 2017 Cumartesi

24 Haziran 2017 Yengeç Burcunda Yeniay


24 Haziran 2017 Cumartesi sabaha karşı 05:32 civarı 2°Yengeç burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay 12.evde, yükselen noktasıyla, Merkür’le kavuşum halinde ve Yay burcundaki Satürn’e karşıt. Yeniay Yengeç burcunda ve Yükselen de Yengeç burcu. Yükselen yöneticilerinden Neptün olumlu konumda olmakla birlikte, Jüpiter daha önce Yengeç burcuna geçen Mars, Oğlak burcundaki Pluto ile oluşan T-karenin apeksinde kalmakta.
Bir şeyin değerini bilme oranımız, o şeye sahip olmak ya da kavuşmak için verdiğimiz mücadele, ödediğimiz bedeller ve hak etmişlik oranı ile doğru orantılıdır. Zor ulaştığımız ya da çok çaba harcayarak kavuştuğumuz şeylerin kıymetini daha çok bilmeye yatkın oluruz. Oysa bedel ödemeden, çaba sarf etmeden, kolaylıkla kavuştuğumuz şeylere aynı itina ile yaklaşmayız. Hangi köken, hangi ırk, hangi ülke vatandaşı olursak olalım bu insanın doğasında olan bir şeydir.

Kolaylıkla gelen şeyleri sembolize eden gezegenlerin başında hiç şüphesiz Jüpiter gelmektedir. Jüpiter hazır olup olmadığımıza bakmaksızın enerjisinden faydalandırır. Enerjimizi doğru kullanıp kullanmadığımıza bakmaz, hak edip etmediğimize bakmaz bir şekilde destekler. Hal böyle olunca en çok karma yarattığımız zamanlar diyebiliriz Jüpiter döngülerine.
Bazı zamanlar vardır ki, etik değerleri çiğnemeye yatkın oluruz. Kazanma takıntısı, sahip olma güdüsü gibi nedenlerle etik değerlerden uzaklaşırız. İşte bu yeniay Etik değerlerden uzaklaştığımız, boyumuzu aşacak kararlara,eylemlere yatkın olduğumuz zamanlardan biri.
Evrensel sistemde kalıcılık niteliğini belirleyen şey etik kurallara uyarak elde etmektir. Etik kurallara bağlı kalarak karar verme ya da hareket etme eğilimimiz, ulaştığımız şeyin daha kalıcı olmasını sağlar. Ancak ahlaki kuralları çiğneyerek elde edilen başarı, bir süre başarı olarak kalırken, önünde sonunda bir şekilde bitecektir.
Bu yeniay bizi sıkan, yoran, köşeye sıkışmış hissetmemize sebep olan duygu ve düşüncelerimizi açığa çıkaracak cinsten bir yeniay. Bir kediyi köşeye sıkıştırdığınızda, kendisini savunmak için her yolu deneyecektir. Biz insanoğlu da çok çaresiz kaldığımızda, köşeye sıkıştığımızda, tıpkı bir kedi gibi savunmaya çalışarak, yaptığımız yanlışları daha çok meşrulaştırmaya yatkın olacağımız anlamına geliyor bu durum.  Ancaaaak! Bu yeniayın bizi köşeye sıkıştırmasının hikmeti, kendimizi savunalım, bu uğurda her yol mübahtır mantığıyla hareket edelim diye değil, bizi bu hale getiren, alışkanlık ve eğilimlerimizi gözden geçirelim diyedir.
Mars’ın Yengeç burcundaki seyri arzularımızı alevlendirmekle birlikte, geçmişten gelen biriktirilmiş ya da bastırılmış duyguların bir volkan görevi göreceğine işaret ediyor. Neticesinde arzularımız alevlenebilir ve bu etkiyle düşünmeden kararlar alabilir ve kararları eyleme dökebiliriz. Dikkat, ölçü, sağduyu ve ılımlılıktan yoksun olduğumuz zamanlardan geçmekteyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın edasında olabiliriz. Bakış açımızı kaybedebilir, düşünmeden risk alabilir, rekabet dürtüsüyle hareket edebiliriz. Bknz: Mars Yengeç Burcunda
Kazanmaya takıntı artacaktır süreç içerisinde. Ancak kazandığınız şeyin kalıcı olma ihtimalini, ahlaki hareket edip etmediğimiz belirleyecektir. Başarı için her yol mübahtır demeyelim, etrafımızdaki insanları zorlamayalım, öfkeyle hareket etmeyelim, disiplinli olalım, sabırlı olalım, karşımıza çıkan şeylere direnmeden, teslim olarak hareket edelim. İnanç,değer, karakter ya da erdemlerimizi sık sık objektif bir şekilde değerlendirelim.
Hedefimiz her neyse, ona ulaşmak için doğru adımlar atıp atmadığımıza bakalım. Kısa yoldan iş halletmelere, köşe dönmelere prim vermeyelim. Hak yemeyelim. Zira gitmek istediğimiz yere kırarak dökerek gidersek, çok değil bir altı ay son ra Satürn Oğlak burcuna geçtiğinde bedelini öderiz.
Yeniay içe dönüş etkisi yaratacak demiştim yazımda. Süresi kısa ama etkisi uzun bir yeniay. Satürn Güneş ve Aya karşıt. Öğrenmemiz gereken derslerle ilgili bir tahlil süreci olarak değerlendirelim yeniayı. Bu yeniay bir başkasını değil, kendini yenme yeniayıdır.
Ne yaptık?
Nerede hata yaptık?
Nerede ileri gidip boyumuzu aştık?
Nerede çok geri durduk?
İşte içe dönebilenler, kendini objektif değerlendirebilenler yeniaydan kazançlı çıkacak kişilerdirUnutmayın, bu yeniay fetih, zafer ve başarı yeniayı değil. Başarısızlık ve kayıpların nedenleriyle yüzleşeceğimiz bir yeniaydır. Bizi değersizleştiren yüklerden arınma zamanıdır. Kendine bakabilenler, belki hemen değil ama daha geniş bir vadede başarıya ulaşabileceklerdir. Çünkü yumuşak karnımız neresi orayı keşfedebileceğiz.
Bununla birlikte Mars- Pluto – Jüpiter kontaktları kazalarla ilişkilidir. Malum önümüz bayram, trafikte dikkatli olunuz, acele etmeyiniz, uykusuz yola çıkmayınız, aracınızın ekipmanlarını kontrol ederek yolculuğa çıkınız.
Hepimize farkındalık dolu bir bayram olsun..
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder