14 Kasım 2016 Pazartesi

14 Kasım 2016 Boğa Burcunda Dolunay







14 Kasım 2016 saat:16:53 civarı 22°Boğa burcunda muhteşem bir Dolunay gerçekleşecek. Ay 21.yüzyılın ilk süper ayı niteliğini taşımakta. NASA tarafından, sadece 2016 yılının değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olacağı belirtildi. Ay’ın, 25 Kasım 2034’e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceği ve dolunayın 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görüleceği bildirildi. 
14 Kasım’ı 15 Kasım’a bağlayan gece Türkiye saatiyle 4.30 sularında (GMT 1.30) Güneş ve Ay tam hizalı olacak; ondan sadece iki saat önce 2.30’da (GMT 11.30) da Ay Dünya’ya en yakın noktada olacak, 356.500 km kadar. Bu iki saatlik kısa süre nedeniyle yirmibirinci yüzyılda Ay’ın en yakın olduğu tarih 14 Kasım olmuş oluyor, yani en azından şu ana kadar.
Öte yandan atmosferdeki kırınım etkisinden dolayı Ay’ın en büyük göründüğü an doğarken ki hali olacak. Yani gün batımında. Gözlem için en uygun an da bu an olacak.

Dolunay, bireysel haritalarda oldukça olumlu eğilimli olmakla birlikte, ülkemiz açısından sıkıntılı eğilimler taşımakta. Öncelikle yer kabuğu hareketliliği, hava değişimi, yağış etkisiyle oluşabilecek toprak kaymaları, finansal piyasalarda zaman zaman olumsuz olabilecek etkiler taşıyor.
Bireysel etkilere geldiğimizde: İhtiyaçlarımız, sağlamlık anlayışımız, sağlık, öz güvenimizi etkileyebilecek durumlar önem kazanmakla birlikte bu durumlara ait tamamlanma ve başlangıçlar mümkündür. Hakkına sahip çıkmanın önemli olacağı süreç başlıyor. Yükselen ile Dolunay aynı burç olduğundan aynı zamanda Pluto’dan üçgen açı aldığından ve diğer gezegenlerle olumsuz etkileşimde bulunmadığından dolayı oldukça baskın ve bir nevi tutulma niteliğinde bir Dolunay yaşayacağız. Öyle ya da böyle bu dolunay sonrası artık hayatımızın ilgili alanlarında hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Hak edişler gündeme geliyor. Bireysel haritası müsait olanlara olumlu, müjdeli, bereketli hak edişlerle birlikte gerekli çabayı sarf etmemiş kişilere olumsuz hak edişler verilebilir. İlişkiler ve ilişkilere ait alma verme dengesini etkileyecek bir enerjiyle karşı karşıyayız. Söz konusu konularda bilincimiz genişleyebilir ve kolay algılanamayan gerçekliğin kapısı aydınlanabilir. Bir nevi yenilenme yaşayacağız çoğumuz. Hem erkeksi, yiğit, cesur aynı zamanda hassas ve alıcı olabilmeyi deneyimleyeceğiz. Eril ve dişil enerjimizde denge yaratmamıza vesile olacak bir süreçtir başlayan.
Bir kısmımız, normalde bastırdığımız ya da farkında bile olmadığımız kişisel sorunlarımızla yüzleşecek
Bir kısmımız, güven ve kendini güvende hissetmeyle ilgili krizleri sonlanacak
Bir kısmımız, sağlıksız davranışlar ve psikolojik zayıflıklar üzerinde çalışmaya itilecek
Bir kısmımız, hayatının ilgili alanlarında çok hızlı ilerlemeler kaydedecek
Bir kısmımızın bilinci, fark edilir derecede genişleyecek
Bir kısmımızın ilişki sonunları çözüme ulaşacak.
Bir kısmımız içinde bulunduğu negatif ya da dar koşulları dönüştürerek yeni fırsatlar yaratacak
Zaman her şeyin ilacıdır sözünü bilmeyen yoktur eminim. Zaman tek başına bütün yaraları iyileştiren midir? Yoksa zamanın getirdiklerinin bilincimizde ve idrak yapımıza kattığı değişimlerin algımızda yarattığı değişiklik midir zamanı iyileştirici kılan? Bİr şekilde zamana ihtiyaç duymadan değişim döngüsünü başlatıp, zor koşullardan, sınırlayıcı alanlardan özgürleşebiliriz bugün ve 4 aylık süreç içinde. Neden mi? Çünkü Dolunay çok güçlü ve alt beyin şartlanmalarımızın kolaylıkla bilincimize ulaşacağı bir etkiyle baş başayız. İşte o yüzden zamana ihtiyacımız yok. Chiron Dolunaya oldukça olumlu etki ettiği için de kavradığımız her şeyi bir nevi iyileştirebileceğimiz bir dönemdeyiz.
Sevgili dostlar, bu zamanı, böyle bir döngüyü her zaman bulamayız. Ekstra çaba sarf etmeden bir çok şeyin özünü kavrayabileceğimiz bir anda bulunmaktayız. Bundan en etkin şekilde faydalanmak için kendimize şu soruları sormalıyız.

  • Şu anki sorunum ne?
  • Kendimi bu konuda etkili bir şekilde ifade edebildim mi?
  • İhtiyaçlarım neler? Şu anki olay, durum ya da kişi ihtiyaçlarımız karşılıyor mu?
  • Hakkıma sahip çıkabiliyor muyum?
  • Karşımdakinin hakkına saygılı mıyım? Bu anlamda üzerime düşeni yerine getirebiliyor muyum?
  • Bu durumun oluşması için neleri göz ardı etmiş olabilirim?
Her durumda içinde bulunduğunuz koşullar üzerinden test süreci başladı. Durumdan memnun değil misiniz? Bunun için neleri yapmayı unuttuğunuzu fark etmeye çalışın. Alma verme dengesindeki, dengesizlikten mi rahatsızsınız? Nerede hakkınıza sahip çıkamadığınızı anlamaya çalışın. Ya da karşınızdaki ona haksızlık yapıldığından mı dem vuruyor. O halde ona neden bu hakkı tanımadığınızı far etmeye çalışın.
En başta dediğim gibi ülkemiz açısından olumsuz ancak bireysel anlamda oldukça etkili bir dolunaydayız. Hukuksal konular, ilişki problemler, miraz, nafaka, ikramiye, bireysel kazançlar ile ilgili tamamlanmalar ve hak edişler yaşayacağız. Bol şifalı bir Dolunay olsun
Sevgilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder