24 Eylül 2016 Cumartesi

Mars Oğlak Burcunda



Mars 27 Eylül 2016 günü saat 11:07 itibariyle Oğlak burcundaki seyrine başlayacak. Oğlak burcunda rahat eden, eylem simgemiz Mars, ayrıca bu burçta üçlü yöneticiliğe de sahiptir.  Kendi doğasının en olumlu ve dengeli özelliklerini şu günlerde ortaya koymakla mükellefiz.
Mars eylem aktörüdür, sabırsızdır, tutkuyla ister, hemen ister, isterken de enine boyuna düşünmez. Onun işi harekettir, başlamak, başlatmaktır. Bu kadar enerjik bir gezegen Oğlak burcuna gelince, sabır, dikkat, düşünerek hareket, sonuçlarının ne olacağı varsayımlarıyla daha fazla bilgi toplayarak hareket farz olmaktadır. Yani Mars’ın ateşli savaşçı doğası, buraya geldiğinde daha toplumsal idealler uğruna hareket etmeye meyilli olarak, bir nevi yoksun olduğu disiplini bulma durumundadır.

Bu geçişle birlikte aşağıdaki konular hayatımızda daha önem kazanabilir.
  • Sabırlı olmak
  • Disiplinli olmak
  • Kontrollü olmak
  • Konsantre olmak
  • Sıkı çalışmak
  • Kararlılık
  • Dirayet/dayanıklılık
  • Öz kontrol
  • Yapıcı şekildeki hırs
  • Enerjimizi en direkt ve doğru şekilde hedefe yönlendirmek
Elbette ki tüm bu maddeler, Mars’ın verdiği yüksek potansiyelli enerjiden azami ölçüde yararlanmak için baş vurmamız gereken aşamalardır. Ne var ki 27 Eylül sonrası Mars, 9 Eylül’de Terazi burcunda seyrine başlayan Jüpiter ile  gerilimli bağlantılar kuracağından, ayrıca Koç burcundaki Uranüs’ünde bu gerilime ziyadesiyle çanak tutacağından, dikkatli olmamızda fayda var.
Mars, Jüpiter, Uranüs kontaklarını daha çok kazalar, düşünmeden yapılan hamleler, geri tepen girişimlerle özdeşleştiririm ben.
4 – 7 Ekim 2016 arası Mars Jüpiter karesi
19 – 21 Ekim 2016 arası Mars Pluto kavuşumu
28 – 31 Ekim 2016 arası Mars Uranüs karesi yaşayacağız.
4 – 7 Ekim 2016 arası Mars Jüpiter kare yapacak. Trafikte, uzun yolculuklarda bilhassa dikkat etmekte fayda var. Tahammül sınırımızın çok düşük olduğu, kolayca gaza gelebilecek bir dönemdeyiz. Bu nedenle aşırı hız ve dikkatsizlik daha sonradan maddi ve manevi olarak başımızı ağrıtabilir. Trafik haricinde ev içi ufak kazalara meyilli olduğumuzu, sakarlığa açık olduğumuzu önemle belirtmek isterim. Atılgan ve acelecilik yüzünden zarara uğrama, kolay kazanma uğruna kayıplar yaşama olasılığına karşı uyanık olmanızda fayda var.
19 – 21 Ekim 2016 arası Mars Pluto ile kavuşacak. Kavuşumun Uranüs Jüpiter karşıtlığının apeksinde kalması nedeniyle alt çakraların aktifleştiği bir döngüde olabiliriz. Hırs, kazanmaya takıntı, kin, öfke kavga ve tartışmalara çık olabileceğimiz günlerdeyiz. Uzun süreliği bir dostluk, zamansız bir ayrılık ile sonlanabilir bir şeyler buna karşı da uyanık olmakta fayda var.
28 – 31 Ekim 2016 arası Mars Uranüs ile kare açı yapacak. Aklı başında cesaret ile cahil cesareti arasında kocaman bir çizgi vardır. Bunu sık sık hatırlamak gerekli. İnatçılık, sabırsız nedeniyle çok olumlu seyredebilecek bir olayın bile tam tersi sonuçlanması söz konusu olabilir. Düzensizlik, patavatsızlık, intikam, sinir gerginlikleri gibi zayıf davranışlara her zamankinden daha meyilliyiz. Yine bu durumlara karşı uyanık olalım derim ben. Ne demiştik Mars Oğlağa geçti ve sonuca ulaşmak istiyorsak, en başta maddelerle açıkladığım hususlar doğrultusunda hareket etmeliyiz.
Peki bu sıkıntılı açı kurulduğu günlerde ne yapmalıyız ?
Efendim Mars enerjisi aslında bedensel bir enerji olduğundan 4 – 7 Ekim, 19 -21 Ekim ve 28 – 31 Ekim arası mümkün mertebe bedenimizi yoracak işler yapalım. Enerjiyi doğru kanala aktarma meselesini hepimiz biliriz. Marsiyen enerjileri meditasyon yaparak sağaltamazsınız. Vücudunuz elektrik yüklü çünkü. Bedensel enerji fazlanız var ve bu tüm biyolojinizi etkiliyor. Eğer doğru kanala aktarmazsanız da yavaş yavaş ruhunuzu kemirmeye ve atmamanız gereken adımlar ve negatif sonuçlarla karşılaştıracak. Bu nedenle bedeninizi çalıştıracak işlerle meşgul olarak sağaltınız derim Danışanlarıma böyle durumlarda. Meditasyon sadece o an enerjinizi dengeler fakat fazlayı atmaz. Sadece o anlık sakinleşirsiniz. Sakinleştiğinizi zannederken, sahip olduğunuz bu enerji fazlası alt çakrada birikip volkan gibi patlayacağı anın pususuna yatmış ve belki de bir hastalık alt yapısını hazırlamaya başlamıştır bile.
Ancak bu sayede sabırlı olursunuz
Ancak bu sayede disiplinli olursunuz
Ancak bu sayede kontrollü olursunuz
Ancak bu sayede duruma tam konsantre olursunuz
Ancak bu sayede doğru enerjiyle, sıkı bir şekilde çalışmış olursunuz
Ancak bu sayede dayanıklı, dirayetli olursunuz
Ancak bu sayede yapıcı hırsla hareket etmiş olursunuz
Ancak bu sayede enerjinizi en direkt ve doğru şekilde hedefe yönlendirmiş olursunuz
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder