14 Şubat 2018 Çarşamba

16 Şubat 2018 Kova Burcunda Güneş Tutulması


16 Şubat 2018 gecesi Türkiye saatiyle 00:05 civarı Kova burcunda kısmi güneş tutulması gerçekleşecek. Her ne kadar kısmi bir Güneş Tutulması olsa da Jüpiter’in Akrep burcunda olması ve Mayıs ayında da Uranüs’ün Boğa burcuna geçecek olmasından mütevellit önemli bir tutulma var önümüzde. Gerçi hangi tutulma önemsizdir ki! Hele bir de bireysel haritamızdaki kişisel gezegenlerden açı alıyorsa, değişim dönüşüm vakti gelmiş demektir.
Genel olarak baktığımızda tutulma zamanlarının hayatımızda çok köklü değişiklikleri başlattığı doğrudur. Ancak bu, kendi kendine başlayan ve gelişen olaylar döngüsü değildir. Evrensel sistemin, bireysel seçimlerimizin sonucu ile yüzleştirmesi sürecidir. Tutulma zamanlarına, döngü içindeki seçimlerimizin ve irademizi yönetme biçimimizin sonuçları ile karşılaşma süreci olarak bakmak daha doğru olacaktır.
Bu bakımdan ektiğimizi biçme, ekemediğimizi ise biçememe döngüsüdür bu. Ve yaptığımızın boomerang gibi bize dönme sürecidir. Tutulma zamanlarını felaketin başlangıcı gibi değil, yeniden değerlendirme, toparlanma süreci için bir başlangıç olarak algılamamızın, hem bireysel olarak kendimize, hem de içinde bulunduğumuz topluluğa oldukça yararı olacaktır.

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi Güneş tutulmaları gücü  artırılmış Yeniaylardır. Yeniaylarda yeni başlangıçlar yapılır. Yeniaydaki bir başlangıcın tetikleyicisi ile Güneş tutulmasındaki yeni başlangıcın tetikleyicisi arasında da epey birim farkı vardır. Bu nedenle normal yeniay zamanında fark edemediğimiz bir tetikleyici, tutulma zamanında daha elle tutulur, gözle görünür olacaktır.
Yazının devamını okumak için: 16 ŞUBAT 2018 KOVA BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder