11 Nisan 2017 Salı

11 Nisan 2017 Terazi Burcunda Dolunay



11 Nisan 2017 Salı günü 09:08 civarı 21°Terazi Burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Bize önemli olmak mı? Değerli olmak mı sorusunun cevabını epey düşündürtecek bir Dolunay yaşayacağız.
Değerli olmak ile önemli olmak kavramı temelde aynıymış gibi görünse de aralarında epey kalın bir çizgi vardır. Değerli olmak; insanın, insan olmasından dolayı kaynaklanan varlığını, bizi biz yapan özelliklerimizi, onurumuzu beslemek ve korumaktır. Önemli olmak; insanın kimlik bulduğu bir dış değerle özdeşleşmesi ve dış etkilerini, etiketini ya da gururunu korumasıdır. Değerli olmak içsel, önemli olmak dışsaldır.

Dolunay Aslan burcunun evi olan beşinci evde gerçekleşiyor. Beşinci ev doğası gereği tanınmak, onaylanmak arzusuyla doludur. Jüpiter'in dolunaya eşliği tanınma, onaylanma, özel olma gibi hislerin bir parça abartı içerisinde olması ve bu etki ile gereksiz tuzaklar içine çekilme tehlikemize dikkat çekiyor.
Pluton'dan kare, Uranüs'ten karşıt açı alan dolunaya, Merkür, Venüs, Jüpiter ve Satürn'ün gerileyerek eşliği, evveliyatı olan konularla ilgili durumların sıklıkla tekrar niteliğinde karşımıza geleceğini gösteriyor. Kapanmamış defterlerle ilgili yeni başlangıç gibi görünün girişimler, eski iş ve ilişkilerle ilgili iletişimler, kapanmamış hesapların üzerine tekrar kurulabilecek işbirliği gibi görünen tekliflerle karşı karşıya kalabilir ve Jüpiter'in verdiği güçle boyumuzu aşan kararlar verebiliriz.
Beşinci evin temel doğası, insanın kendi olmasını ve değerini temsil eder. Ancak gergin açılarda değerli olma arzusu, çok kolay önemli olma arzusuna dönüşebilir.
İnsan olarak, temelde bir değer duygusu ya da sağlıklı bir öz saygı gerçekleştiremiyorsak, bu ihtiyacı dışarıdan karşılamaya eğilimli oluruz. Çünkü içimizde bir şekilde beslenmek isteyen bir yön var. Eğer içten besleyemiyorsak, bizi biz yapan değerlerle değil, yaptıklarımızla önemli olma çabası içine girmiş oluruz çoktan.
En başta da değindiğim gibi toplam dört gezegen gerileyerek Dolunaya eşlik ediyor. Gezegenler gerilerken iç kaynaklarımıza ulaşmak ya da en azından gerekli içsel gücü bulmak bir parça zorlaşabilir. İşte tam da böyle anlarda içeriden sağlayamadığımız içsel desteği dışarıdan sağlamak adına gereksiz hareketlere girebileceğimiz bir süreçteyiz.
Özellikle geçmişten gelen ve yenilik gibi karşınıza çıkan teklif ve girişimlere dikkatle yaklaşmanızı önerebilirim bu noktada. Zira tamamlanmamış şeyler karşınıza tekrar geliyorsa, tamamlanmak için geliyordur bunu unutmayın. Merkür'ün geri harekete başlaması da bu konuya ziyadesiyle tuz biber olmakta.
Bu nedenle yeni girişim yerine var olan durumlarla ilgilenmek oldukça yerinde bir davranış olacak. Ancak bu gezegen etkisinde içsel destek zor olacağından her şeyi fazlasıyla abartmaya eğilimliyiz.
Gerilemelerin bir etkisi de geçmişte verdiğimiz hatalı hükümlerin tekrar gündeme gelmesine neden olan durumlar yaşamamızdır.  Özellikle geçmiş sahneler, bağlantımızın çoktan kopmuş olduğu insanlar ile ilgili rüyalar sıklıkla görülmeye başlar bu dönemde. Bir şekilde eş zamanlı karşılaşma ve olaylar yaşayabiliriz. Bu anlamda geçmişle ilgili yargı ve hükümlerimizi tekrar gözden geçirmekte fayda görüyorum.
Aslında ertelediklerimizle ilgili tamamlanma yapmamız gereken zamanlardan geçmekte ve arınmalıyız. Evveliyatı olan konularla ilgili karara varabilirsiniz bunda bir sakınca yok. Ancak gerileme esnasında karşılaştığınız yeni başlangıçlar konusunda dikkatli olmalısınız. Önemli olma duygusunun etkisiyle birlikte hatalı adımlar atmamaya özen göstermemizde oldukça fayda var.
Değerimize, değer kavramımıza kafa yoralım bugün. Neyi eksik bıraktık, nerede fazla ileri gittik? İşte bunun muhasebesini yapabilenler, zafer kazanmış kaptanlar gibi kutlu olacak. Değerinize ve değerli bulduklarınıza sahip çıktığınız bir Dolunay diliyorum.
Sevgilerimle...


2 yorum:

  1. Bir terazi olarak guzelce etkilenmeye baslamaistim bu durumdan yaklasik 1haftadir suregelen sekilde. Degerli olmak ve onemli olmak kismi sahaneydi screenshot aldim ara ara okuyup kendime hatirlatmam lazim. Icsel guzellesmelerimizin daim olup disimiza yansimasi dileklerimlen kaleminize saglik 🕊💚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlik yapmak için mükemmel zamanlardayız. Kutlu olsun Sevgili renklerin içinde :)

      Sil