21 Aralık 2016 Çarşamba

Satürn Uranüs ve Jüpiter El Ele


Yay burcundaki Satürn ve Koç burcundaki Uranüs el ele vermeye başladı. Terazi burcundaki Jüpiter de bu kombinasyona destek verir pozisyonda. Esasen bugün başlayan görünüm, tam üçgeni 25 Aralık’ta kuracak. Bununla birlikte her birimizin hayatında çok köklü sıçrayışlar yaşamak adına gerekli şartlar sağlanmış olacak
Satürn tecrübedir, ders almaktır. Satürn zorluktan öte disiplini, kararlılığı, dayanıklılığı simgeleyen hayatın öğretici gücüdür. Yaşattığı kayıplar ve zorluklar aslında öğrenmemiz gereken derslerdir. Satürn hayatınızdaki fazlalıkları ayıklatarak gerçekleri görmenize, korkularınızla yüzleşmenize ve ruhsal yönden gelişmenize yardım eden bir gezegendir.

Satürn Transitleri dolayısıyla aldığınız etki ile irade gücünüzü kullanmayı ve yılmamayı öğrenir, etkisi geçtikten sonra ise kısıtlayıcı durumların ve engellerin kaynağının gözünüzde büyüttüğünüz kişiler ve olaylar olduğunu anlar ve olgunlaşırsınız. Kayıpların ve zorlukların nedeni Satürn değil, olayları kendi akışına bırakan rahatlık, disiplinsizlik ve iradesizliktir. Satürn’ün getirdiği kayıpların aslında ihtiyacınız olmayan şeyler olduğunu bilmelisiniz.
Bu anlamda Satürn Disiplin demektir. Ancak her şeyin zıddıyla birlikte var olduğunu düşünürsek edindiğimiz disiplin anlayışı da katı kurallarla yaşamaya dönüşebilir. Genelde askerlerin haritasında olan Satürnyen görünümler, Asker olmayan, hayatın içinde öylesine insancık olan bizlerden birinin de haritasında olabilir. İşte esas mesele burada başlar.
Tecrübelerimizin ışığında hareket edelim derken, Evren bilmediğimiz yerden soru ya da fırsat yöneltebilir. Ve biz bilmediğimizden dolayı, kapalı oluşumuzdan dolayı sunulanı kaçırabiliriz. Hepimiz askeri disiplin içerisinde yaşamıyoruz neticede. Hayatı boyunca hep elma yemiş bir kişiye, armudun tadını sorsanız bilmeyecektir öyle değil mi? Ancak ve ancak en az bir kez armut yemiş biri armudun tadını bilebilir.
Tutunduğumuz gerçekler, aldığımız dersler ya da tecrübe ettiklerimiz bazen yeni bir şeyi denememize izin vermez. Yenilenmeden, daha fazla şeyler tecrübe etmeden yaşar gideriz öylesine. ”Ama benim bildiğim yol bu, başka bir şey gelemez ki elimden” diyenleriniz mutlaka olacaktır. Bildiğiniz bu olabilir, ancak bu durum, başka bir yolu öğrenmenize engel olacak anlamına gelmez. Hep aynı yemeği pişirmek gibi bir şeydir bu :) Her gün aynı yemeği yemek bir süre sonra gına getirmez mi? :)))) Ya da siz hiç emeklemeyi öğrendiği için yürümeye ihtiyaç duymayan bir çocuk gördünüz mü?
Bugün ve önümüzdeki yıl boyunca dönem dönem bu görünümün getirilerini deneyimleyeceğiz. Yapmamız gereken tek şey açık fikirli ve esnek olmak ve evrenin farklı yerden yönelttiği soruların cevaplarını araştırmaya ya da öğrenmeye gönüllü olmak. Süreç içerisinde aşağıdaki eğilimlerden destek almamız söz konusudur.
  • Açık fikirlilik
  • Esneklik ve alıcılık
  • Risk alma isteği
  • Aniden ortaya çıkabilecek durumlara ılımlı yaklaşmak
  • Netlik
  • Deneysellik
  • Şimdiyi yaşamak
  • Yenilikçilik
Her ne durum içinde olursak olalım, sürecimizi daha farklı bakış açılarıyla yönetmek bugün itibariyle çok daha kolay olacaktır bir çoğumuz için. Denemediğinizi deneyin, ben buyum zırvalarını en azından bu yıl bir kenara bırakın. Gitmediğiniz yere gidin. Ara sıra hayır deyin. Ara sıra evet deyin, ruhunuzun sesini duymaya çalışın ve o sesin rehberliğinde hareket edin. İçinizdeki deli dahi sese arada kulak verin.
Satürn Uranüs üçgeni ve Jüpiter eşliği, sabit fikirli olduğumuz alanlarda genişleme ve değişim fırsatı tanıyacak. Buradaki değişimin daha ayakları yere basan bir değişim olması oldukça muhtemel. İçinde bulunduğumuz şart ve koşulları daha denemediğimiz yöntemlerle değerlendirebilir ve süreçten oldukça avantajlı çıkabiliriz. Görünüm önümüzdeki yıla da damgasını vuracağından üç beş günlük bir etkiden değil, bir yıl sürebilecek bir etkiden bahsediyorum. Bir sonraki görünüm 13 – 26 Mayıs 2017 ile 6 – 14 Kasım 2017 arasında yaşanacaktır. Tutulmalardan ve Mayıs ile Kasım ayında aldığımız etkiden dolayı bazılarımız durulacak bazılarımız sa en önemeli çıkışlarını yapacaktır. Her ne olursa olsun yaptığımız tüm değişimlerin kalıcı olma ihtimali oldukça yüksek.
Sevgilerimle…

1 yorum: