1 Ekim 2016 Cumartesi

Venüs Neptün El Ele

Ressam Seher Demirci
Venüs, bugün Neptün’ün tam bakış açısına girerek üçgen bir açı kurdu. Tam da Terazi burcu yeniayında bu görünümün oluşması oldukça manidar aslına bakarsanız. Venüs Neptün trinesi saf sevginin, şefkatin, yaratıcı gücün, iyi huyun, iyileştiren gücün, her şeyin ardındaki iyiliği gören yeteneğin işaretidir. Bknz: http://www.evreninkizi.com/1-ekim-2016-terazi-burcunda-yeniay/
Bizi biraz daha naif,  hassas, sevgiye önem veren, evrendeki her şeye güzel gözlerle bakan, her şeyin ardında bir güzellik arayan, sezgili, uyumlu ,nazik, daha güzel bir dünya arayışında olan, uzlaşmacı, merhametli biri yapar. Venüs Neptün trinesi altında başlayan ilişkilerde çıkar aranmaz, neden , sebep aranmaz. O akıyordur öylesine. İşte bugün de o günlerden biri Üstelik Venüs, bugün oluşacak olan yeniayın da yöneticisi.

Unutmamak gerekir ki, nerede Neptün varsa orada bir parça belirsizlik, bir parça pusta vardır. Hepimiz biliriz ki puslu havada bir cismi gerçek kimliğinden daha farklı algılama riski vardır. Neptün şu an Balıkta ve gücünün yüceldiği bir konumda. Venüs ise bulunmaktan pek hoşlanmadığı Akrep burcunda ve Charles Carter'ın da dediği gibi Venüs, her zaman benzerlik noktalarını ve ortak çıkarları görmeye, farklılıkların üzerini örtüp onları uzaklaştırmaya yatkındır. Bu anlamda üzerini örtüp uzaklaştığımız konuları fark edeceğiz Neptün'ün etkisiyle.
Bugün, dünya birden barış içinde olmayacak, daha iyi bir yer olmayacak ama bizi daha iyi bir dünya oluşturmanın önündeki kişisel engel ve eğilimlerimizle yüzleştirecek.
Belki hayatınızın aşkıyla karşılaşmayacaksınız ancak sizi dolu dolu ve gerçek bir aşktan alıkoyan bireysel eğilimlerinizle yüzleştirecek.
Belki bir anda gül gülistan içinde yaşamayacaksınız ama sizi gül gülistan içinde olmaktan alıkoyan taraflarınızla yüzleşeceksiniz.
Dün geceyi bu sabaha bağlayan gece ve takip eden iki gecede gördüğünüz rüyalarınıza dikkat edin.
  • Sizi alıkoyan, sizi mahrum eden, dönüştürülmesi gereken yönlerinize rüyalarınızda daha yakınsınız.
  • Sevme biçiminizi dönüştürüp, gerçek ihtiyaçlarınıza ulaşmaya daha yakın bir hale geleceksiniz.
  • İşinize yaramayan gereklilikleriniz ve kriterlerinizi fark ederek zamandan tasarruf edeceksiniz.
” Ben beş bin TL kazanabileceğim bir iş istiyorum” gibi uçuk isteklerde bulunanlara patronu zam yapmayacak elbette :) Lakin, huzurlu bir ortamda çalışmayı kim istemez öyle değil mi? İşte söz konusu huzurlu ortama bir adım daha yaklaşacağınızı düşünsenize 1 saniyeliğine. Her şey nasıl olurdu? İnsanların birbirine sevgiyle, nezaketle, anlayışla yaklaştığı bir çalışma ortamında 8 saatini de verim içinde geçirmez mi insan?
Velhasıl bu Venüs Neptün trinesi içimize dokunacak, daha hassaslaştıracak. Alt beyin, bilinç altı alanlarımızı kurcalayarak açığa çıkaracak. Bilinç altımız tıpkı bir kase suyun üzerini kaplayan zeytin yağı gibi yüzeyde artık. Sadece fark edin. 1 Ekim Terazi burcu yeniayında feda ettikleriniz sırtınıza vurduğunuz bu küfeler olsun.
Bedeninizi yoracak işler yaptıktan sonra en az 30 dakikalık meditasyon işinizi katmer katmer kolaylaştıracaktır. Yazıyı da bir sağaltın yöntemi gördüğümden, yazabildiğiniz kadar yazın derim. İçinizden her ne geçiyorsa dökün kelimelere ve sızsın kaleminizde kağıda, içinizdekiler… Bencilce istekler, adaletsiz dilekler değil, saf niyetler, saf hisler damlasın kaleminizden.
Rüya sembolleri : kedi, köpek, araba, tren, otobüs, deniz araçları, durgun su, bulanık su, akan nehir, müzik aletleri, yemek ve yemekle ilgili işler.
Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder