29 Eylül 2016 Perşembe

1 Ekim 2016 Terazi Burcunda Yeniay




1 Ekim 2016 Cumartesi günü 8° Terazi burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay 2.evde doğuyor ve Oğlak burcundaki Mars’a kare. Yönetici Venüs, asaleti düşük olan Akrep burcunda, Pluto’ya 60° Neptün’e 120° açıyla bağlanmış. Diğer yönetici Satürn Yeniaya 60° ile destek vermekte. Yeniay Diadem sabit yıldızı üzerinde doğuyor.
Anın haritasında 25° Aslan burcu yükseliyor. Aslan burcunun doğal yöneticisi ise Yeniay :)
19 Ekim 2013’te  Koç/Terazi aksında başlayan ve 23 Mart 2016’da sonlanan tutulmalardan sonra, Terazi burcunda gerçekleşen ilk yeniay olma şerefini taşıyor 1 Ekim. İlk tutulmayla başlayan döngü konularınca yeni başlangıçlar taşıyacak bir süreçle baş başayız. Bu aynı zamanda 3 yıllık döngüde ektiğimiz tohumların sonucu ile yeni yol hazırlıklarına vesile olacak çoğumuz için. Şöyle bir üç yılımızı gözden geçirmekte fayda var. Jüpiter’in de Terazi burcuna geçişini hesaba katarsak, adaletli, tarafsız, evrensel yasalarla uyumlu olmak adına ne kadar çaba sarf ettiysek işte onların karşılığını almaya başlayacağız Jüpiter etkisiyle.

24 Eylül 2016 Cumartesi

Mars Oğlak Burcunda



Mars 27 Eylül 2016 günü saat 11:07 itibariyle Oğlak burcundaki seyrine başlayacak. Oğlak burcunda rahat eden, eylem simgemiz Mars, ayrıca bu burçta üçlü yöneticiliğe de sahiptir.  Kendi doğasının en olumlu ve dengeli özelliklerini şu günlerde ortaya koymakla mükellefiz.
Mars eylem aktörüdür, sabırsızdır, tutkuyla ister, hemen ister, isterken de enine boyuna düşünmez. Onun işi harekettir, başlamak, başlatmaktır. Bu kadar enerjik bir gezegen Oğlak burcuna gelince, sabır, dikkat, düşünerek hareket, sonuçlarının ne olacağı varsayımlarıyla daha fazla bilgi toplayarak hareket farz olmaktadır. Yani Mars’ın ateşli savaşçı doğası, buraya geldiğinde daha toplumsal idealler uğruna hareket etmeye meyilli olarak, bir nevi yoksun olduğu disiplini bulma durumundadır.

17 Eylül 2016 Cumartesi

16 Eylül 2016 Balık Burcunda Ay Tutulması

Seher Demirci



16 Eylül 2016 Cuma gecesi Saat 21:55 civarı 24° Balık burcunda Appulse Ay Tutulması takibinde Dolunay gerçekleşti. Dünyamızın yarım gölgesine girdiğinden bir Gölge Tutulma yaşayacağız.
Tutulma Chiron kavuşumlu bir tutulma ve 11.evde gerçekleşiyor. Ay, Güneş, Merkür ve Jüpiter Mars’tan T-kare alıyor. Tutulma yöneticisi Venüs Dolunaya 150°, Jüpiter ise karşıt açıyla bağlanmış.
Yükselen yöneticisi Merkür hala geri harekette ve Güneşle kavuşum halinde. Ay düğümü, Merkür ve Güneş her ne kadar Mars’tan T-kare alsa da Pluto’ya 120 derecelik açıyla eşlik ediyor.İlk dört ay baskın olmakla birlikte toplamda 6 aylık bir tutulma döngüsü başlıyor. Yay burcundaki Mars, T-karenin apeksinde. Dolayısıyla yaralarımızın üzerindeki kabukları kaldırarak, ufaktan kanatmaya başlayacak. Çatışmalar, fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar, iletişim sorunları, duygu patlamaları Ay Tutulmasında sıklıkla yaşayacağımız durumlardır.

9 Eylül 2016 Cuma

Jüpiter Terazi Burcunda/Abartma ve Azaltma Üzerine Dersler


Şans yıldızı Jüpiter 9 Eylül 2016 itibariyle Terazi burcunda. Buradaki seyri 10 Ekim 2017’ye değin sürecek. 6 Şubat 2017 – 9 Haziran 2017 arasında gerileyecek olan Jüpiter, Natal haritasında Yay hariç ateş ve hava burcunda retro Jüpiter’i olanların altın zamanları başlayacak.
Jüpiter nitelik değil nicelik sembolüdür. Nereye değse orayı bollaştırır, hacmini arttırır. O nedenle maya ve kabartma tozuna benzetirim ben bu Cüpiter’ciği :) Boluk varsa bolluğu artırır, kıtlık varsa kıtlığı. Bir yıldır Başakta salınan Jüpiter, hepimizin canına okudu, öğretti, daralttı, çok çalıştırdı. Ancak 9 Eylül saat 14:18 itibariyle gezinmekten hoşlandığı Terazi burcuna ayak bastı ve biz Jüpiter’in Teraziye ayak basmasını Neil Armstrong’un Aya ayak basışı misali bekledik ve kutsallaştırdık. En azından benim için öyle olsa da çoğu okuyucularımın benimle birlikte bir ohh çektiklerini duyar gibiyim. Acı…. Değişken gruptaki T-kare ve Ay hareketiyle tetiklenen büyük kare, projektörü yanılgılarımıza tuttu. Bunu geçtiğimiz bir yıllık süreçte yaptı. Tam rahatlayacağız derken, Başak burcunun son derecelerinde hayatımızın ilgili alanlarında sağlam dersler veren hareketlenmelerle çıktı. Adeta gözüne fener tutulmuş tavşana döndük :)))))

2 Eylül 2016 Cuma

1 Eylül 2016 Başak Burcunda Güneş Tutulması


Mars gerilemesi, Jüpiter Başak seyri, Antares belası derken geldik yine hasat mevsimine. Ancak bu hasat biraz farklı :) Annular Tutulmayla başlayan bir hasatla karşı karşıyayız. Aslında bir tam tutulma olmasına karşın, Ay dünyanın apeksinden uzakta olduğundan Annular tutulumlar yer yüzünden izlenmez. Yani Ay dünyanın gölgesinde değildir. Bu nedenle 1 Eylül tutulumu güm diye kendisini göstermekten ziyade, ağır ağır ve pekte farkettirmeden başlatacak bir şeyleri. Konu nedir? nereye gitmektedir? tam anlamıyla çözemeyeceğiz belki. Ancak karmik durumlar yaşayacağımız kesin.
Güneş tutulmaları yeniay vazifesi görürler ve yeni adımlar, taze başlangıçlı sahneler sunarlar bize. Annular tutulumlar yeni başlangıçtan ziyade daha çok karmik tamamlanmalarla ilintilidir. Karmayı bilmeyen yoktur herhalde değil mi canlarım? Hani şu ne ekersen onu biçersin tabiri vardırya bildiniz mi? İşte ne ektiysek onu biçeceğiz, tabağımıza ne doğradıysak kaşığımıza da o gelecek.