20 Haziran 2016 Pazartesi

20 Haziran 2016 Yay Burcunda Dolunay - DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME


Yenilenmek için iyi bir zaman.....
Acı ve yaraların kökeninde duygularımız, duygusal zekamız/algımız vardır. Sağlıklı bir duygusal algı oluşturmak, insan olmanın en ehemmiyetli kısmı. Gel gelelim günümüz şartlarında, öyle ya da böyle bağlı bulunduğumuz koşullar işin içine girince, bu en ehemmiyetli durumu kulak arkası ederek mantıksal algıya ağırlık verdik. Sandık ki, mantıksal algıyla her şeyi çözebiliriz.  Duygusal algısı üzerinde çalışmamış birey, sadece mantığına dayanarak yaşadığından ezberci olur.

14 Haziran 2016 Salı

Merkür İkizler Burcunda Özveri mi? Fedakarlık mı?


5 Haziran’da değişken grupta oluşan büyük kare ile girmiştik İkizler burcu yeniayına. Güneş, 13 Haziran’da 22°ye gelerek, Neptün’ün kare bakış açısından çıktı. Ancak Merkür, 13 Haziran’ın ilk saatlerinde İkizler burcuna geçti. Yani büyük kare Merkür’ün öncülüğüyle devam ediyor. Tabii ki daha yumuşak etkilerle.
Tatil arası verdiğimden, değerlendirmelere de ara vermiştim. Bu yazımda, ara verdiğim süreçle birlikte, Merkür geçiş etkilerine değinerek açığı kapatmaya çalışacağım. Zira o etkiler halen devam etmekte.
Toplum olarak fedakârlık kavramını pek severiz biz. Ballandıra ballandıra anlatmaya bayılırız, uğrunda vazgeçtiklerimizin hikayelerini. Yani iş fedakârlığın reklamını yapmaya geldiğinde, yine bizden başka birinci gelen olmaz herhalde :) Fedakârlığa bir meziyet anlamı yükleyen hikayeler, efsaneler ve yaşanmışlıklarla doludur zihinlerimiz. Adanmak adına, adanmak için, vazgeçebildiklerimizle övünür dururuz. Biz devam ederken bu uğurda bir standart tutturmaya, hep bir tatminsizlik, hep bir hayal kırıklığı durur yanı başımızda. Yüzümüzdeki çizgilerden okunur hale gelir artık, uğruna vazgeçtiklerimizin hayal kırıklıkları.