18 Ocak 2013 Cuma

27 OCAK 2013 ASLAN BURCUNDA DOLUNAY - Örtülü olanın aydınlığa çıkması,ÖZ'e ait olanla buluşma Zamanı

     27 Ocak 2013 Pazar sabahı TS ile yaklaşık olarak 06:40 civarı Aslan burcunun 7 derecesinde bir dolunay deneyimleyeceğiz. Gezegensel konumlar bir hayli enteresan bir görünüm alıyor bu dolunayda. İç içe geçmiş YOD görünümleri, Ayın Dolun halini aldığı Aslan burcunun yedinci derecesinin de kurduğu açılarla gökyüzü tabiri caizse beş uçlu bir yıldız görünümü almış durumda. Uçların her biri diğer uçla da bağlantı kurarak pentagramı içine almış.





Birlik ve sonsuzluk anlamına gelen beş uçlu yıldız, bütün'ü ve herşeyin birbiriyle ilintili olduğunu sembolize eder. Uç yukarıyı işaret eder pozisyonda ise cosmos içindeki Ruh'u işaret eder. Ateş, hava, toprak ve su'yu içeren dört elemente ilaveten ruh kavramına dikkat çeker. İrade, zeka, madde alemi, duygular ve ruhun bütünlüğü ve birbirine bağlılığıdır sembolize edilen.

7 Ocak 2013 Pazartesi

11 Ocak 2013 Oğlak Burcunda Yeni Ay

       11 Ocak 2012 cuma günü TS ile yaklaşık olarak 21:44 civarı Oğlak burcunda bir Yeni Ay deneyimleyeceğiz. Ölüm-yeniden doğum döngüsünü tetikleyen bir Yeni Ay'dır bu Yeni Ay. Aralık ayındaki hatta yıl genelindeki transitlerin büyük bir bölümü sonlanma temalıydı. Genel olarak tüm Dolunaylar elbette sonlanması gereken durumlarla ilgili temalar getirir. Ancak transitlerin de sonlanma temalı olaylar yaşatması doğaldır. Dolunaylardaki sonlanmalar AN'dadır ve kısa bir süreci etkiler. Transit görünümlerindeki sonlanmalar ise gezegenin hareket durumu, bulunduğu burç gibi özellikleri göz önüne alınarak uzun bir süreci kapsayabilir ki çoğu kadersel bağlantılardır. Kader ne idi? Düşüncelerimiz, eylemlerimizin, diğer bir deyişle kendi yaratımlarımızın Dünya üzerindeki tezahürüydü. Belki de o yüzden 2012 diğer bir deyişle belalı yıl olarak adledilmişti. Dönüşüm öncesi direncimize göre kendi kendimize çektiğimiz olaylarda kimileri yıkım yaşadı, kimileri yenilenme. İşte bu noktada aradaki farkı belirleyen ise olaylara yaklaşım tarzımız oldu, yani '' Bilinç seviyemiz'' :) 

4 Ocak 2013 Cuma

Bir Milyar Kadının Dans Etmesi Devrimdir - One Billion Rising

"Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor.''
"Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır.''
"Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir."

3 Ocak 2013 Perşembe

Ocak Ayı Transit Etkileri

    2013 yılına sonunda girdik. Zorlu bir yılı geride bıraktık, lakin deneyim hiç bitmez. An oldukça, yaşam devam ettikçe insana bahşedilen her şey süreklilik kazanacaktır :) 
   Yukarıda ne varsa, aşağıya da o yansır deyimine bayılırım. Bakalım neler varmış Gökyüzünde?

Bir aylık görünümlere baktığımda genel olarak gördüğüm şudur; '' Ektiğini biçme döneminin başlangıcıdır 2013 yılı, Ocak ayı''.... Yani diğer bir deyişle '' Bu şapkadan tavşan çıkmaz/çıkar '' durumu :)