27 Kasım 2012 Salı

28 KASIM 2012 İKİZLER BURCU AY TUTULMASI VE ETKİLERİ

       Eveeeet, geldik zurnanın son notasına :) 28 Kasım 2012 TS ile 16:34 civarı 6 derece İkizler burcunda 2012 yılının son tutulması ve son ay tutulmasını yaşayacağız. Neler var gökyüzünde dersek; heybemizi neyle doldurduysak, gökyüzünde de o var derim!

Tutulmalar, karşıtlıklar, kareler derken bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Ancak! Deneyimlerimizden ne kadar ders aldık? Neler öğrendik? Acaba farkında mıyız deneyimlerimizin kulağımıza fısıldadıklarının? Görmezden mi geliyoruz? Kulak arkası mı ediyoruz? Amaaaaan, bana değmiyor nasılsa mı diyoruz? Yoksa, sarhoştum hatırlamıyorum modunda mıyız?

Tutulma etkisi YOD görünümünün de bir parçasıdır. Nedir efendim bu YOD dersek! Diğer adıyla Tanrının parmağıdır. Kadersel olaylar ve bu olayların insanı kendiyle yüzleşmeye zorlamasıdır. Yani az önceki '' Sarhoştum hatırlamıyorum '' kaçamakları ya da '' Gazozuma ilaç atmışlar, haberim yoktu '' bahaneleri varya. Hah işte tüm bu kaçamaklar, görmezden gelmeler, alışkanlıklar, bahaneleri adet edinmiş iradenin eylemlerini bertaraf etmeye müsaade eden evrenin bu defa ORDA DUR! deme şeklidir.Doğum anında tutulmanın bulunduğu ev ve açı yaptığı evlerin konularına göre sonlanma vakti gelmiştir....

26 Kasım 2012 Pazartesi

Nedir bu hal-i pür melal a dostlar!

            Son dakika gelişen programlarla uzayan İstanbul seyahatim nedeniyle epeyce uzak kaldım bloguma. Efendim bu esnada uzak kaldığım nette, şu meşhur 21 Aralık geyikleri de almış başını yürümüş :) Neptün balıkta Neptünlüğünü yapıyor anlaşılan.... 28 Kasım ay tutulması ve Aralık ayı, özellikle de şu 21 Aralık olayına bir bakalım da hal-i pür melali bir dağıtalım. Bakalım gökyüzü ne fısıldar bizlere....

Ayrıntılar YARIN :)

18 Kasım 2012 Pazar

Otantik Cafe - Nam-ı Diğer DEDE'nin Yeri

İstanbul'a gelipte, Dede'nin türk kahvesini içmediyseniz çok şey kaçırmışsınızdır. Buram buram İstanbul kokan, tarih kokan enerji dolu nostaljik bir mekan.... Fazla söze gerek yok! Merak eden herkes Kuledibi Camekan sokak 4/a Beyoğlu adresine Dede'nin elinden kahve içmeye :)






14 Kasım 2012 Çarşamba

(15 Kasım 2012) Olmak mı? Bahane aramak mı?




                 Önceki günkü güneş tutulması sonrası devam eden Uranüs Satürn kadersel açısının, hareket edip etmemekte kararsızlık, bir ileri bir geri etkisinin yoğunlaşması, aşırı güvence arayışının katmerlenmesi epey kafa karıştırıcı olmakta. Onaylanma ihtiyacına bağımlılık, duymak istediğimiz cevaplara sürüklüyor bizi. Gösterilen bu direncin bir nedeni de yetiştirilme tarzı, alışkanlık olarak ruhumuza yük ettiklerimiz, ikilemler ve güvensizliklerimizdir. Kadersel açılar hep zorlamıştır insanlığı. Pluto Jüpiter görünümü tüm bu ne yöne gideceğini bilememe, dağılmışlık, gerginlik etkilerinin çevremize baskıcı tavırlarla  yansıtma eğiliminde olabileceğimizi gösteriyor. İşte bir türlü özgürleşemediğimiz koflaşmış düşünce, yapı ve eylemlerimizi insanlara zorla empoze etmeye, belkide kabul ettirmek adına despotlaşmaya sürüklüyor. Kararlı ol diye bas bas bağırıyor bu gezegencikler :) Olmazsan da sen bilirsin der gibi :)

AY DÜĞÜMLERİ VE RUHUN KARMİK YAPISI 2

Kuzey Ay Düğümü TERAZİ - Güney Ay Düğümü KOÇ
 
Geliştirilecek Nitelikler: Bu alanlarda çalışmak gizli yeteneklerin ve becerilerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.
  • İşbirliği
  • Diplomasi ve davranış inceliği
  • Başkalarının gereksinimlerinin farkındalığını artırmak
  • Bencil olmamak: Karşılık beklemeden destek vermek
  • Her iki tarafın da kazançlı çıktığı durumlar yaratmak
  • Paylaşmak
  • Durumu diğer kişinin gözleriyle görmek
  • Kendi-Kimliğini ifade etmek
Geliştirilecek Nitelikler: Bu eğilimlerin etkisini azaltmaya çalışmak yaşamı daha kolay ve daha zevkli kılmaya yardımcı olabilir.
  • Düşünmeden, fevri davranmak
  • Düşüncesizce kendini öne sürmek
  • Başkalarının destek gereksinimlerinin farkında olmamak
  • Ben-merkezcilik
  • Bencillik
  • Para konusunda iyi karar verememek
  • Başkalarından kendisi gibi olmalarını beklemek
  • Başkaları tarafından nasıl görüldüğüne aldırmamak
  • Uzlaşmaya direnmek
  • Öfke patlamaları
  • Yaşamı sürdürme konusunda aşırı kaygılanmak

13 Kasım 2012 Salı

AY DÜĞÜMLERİ VE RUHUN KARMİK YAPISI 1

Kuzey Ay Düğümü KOÇ - Güney Ay Düğümü TERAZİ
 
Geliştirilecek Nitelikler: Bu alanlardaki çalışma gizli yeteneklerin ve becerilerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

  • Bağımsızlık
  • Kendinin farkında olmak
  • Kendi itilimlerine güvenmek
  • Cesaret
  • Yapıcı bencillik
  • Aşırıya kaçmadan karar vermek
  • Kendini ruhen beslemek
Geride Bırakılacak Eğilimler: Bu eğilimlerin etkisini azaltmaya çalışmak yaşamı daha kolay ve zevkli kılmaya yardımcı olabilir.
  • · Kendini başkalarının gözleriyle görmek
  • · Güçten düşürücü diğerkamlık
  • · Bay ya da Bayan "İyi İnsan" olmak
  • · Haktanırlığa ve adalete saplantılı bağlılık
  • · Ortak bağımlılık dışsal uyuma bağlılık
  • · "Kısasa kısas" zihniyeti
Koç Kuzey Düğümü insanının farkında olması gereken, kafasını adalete saplantılı bir biçimde takmış olmasıdır. "Hayatta kalmam herkesin bana adil davranmasına bağlıdır" bu düşünce onun sağlam bir zemine basmadığını işaret etmelidir. Bu insan çok verici bir yapıdadır, ama onun adalet ve haktanırlık gereksinimi dipsiz bir kuyudur. O, hiçbir karşılık alamayacağını bilse bile, kendisine rahat gelen bir noktanın ötesinde vermeyerek kendisine karşı "adil davranmaya" başlayabilir.

Koç KD insanının kaçınması gereken tuzak, ideal ve kendini adamış bir partner bulmak için bitmez bir arayış sürdürmektir. ("Mükemmel partneri bir bulabilsem, kendimi kendi içimde tamam hissedeceğim"). Onun aradığı tamlık duygusu yalnızca bireysel olarak kazanılabilir; o partner ne kadar harika olursa olsun, bu tamlık duygusu bir ilişkinin yan-ürünü olmayacaktır. Sonuçta, o kendisi olabilme iznine sahip olabilmek için hiçbir zaman başkalarından yeterli onayı alamayacaktır. Bu noktada risk alıp, kendisi için anlamı olan faaliyetlerin peşine düşmelidir. İroni şu ki, bir kez bu insan kendi yönüne gittiğinde, onu destekleyecek uygun kişiler yaşamına çekilecektir.

12 Kasım 2012 Pazartesi

RUHUMUZUN PUSULASI AY DÜĞÜMLERİ

Ay Düğümleri, fiziksel bir gezegen, asteroid vs. değil, gökyüzü sistemi içindeki matematiksel noktalardır. Ayın dünya yörüngesindeki ekliptiği kestiği noktalardır. Ay kendi ekseni etrafındaki hareket ederken ekliptiği iki kez keser. Kuzeye hareketi esnasında kuzey ekliptik, güneye hareketi esnasında güney ekliptik kesilmiş olur. Bu yüzden Ay Düğümleri her zaman 180 derece karşıtlık içerisindedir. Kuzey Ay Düğümü 10°50' 15'' Yengeç burcunda ise Güney Ay Düğümüde 10°50' 15''Oğlak burcundadır.Ay Düğümleri daima geriye doğru hareket eder. Horoskoplarda, horoskop hareket döngüsünün tam tersi olan saat yönünde ilerler. Zodyaktaki bir tur tam döngüsünü yaklaşık olarak 18 yıl 7 ay gibi bir sürede tamamlar.

10 Kasım 2012 Cumartesi

14 KASIM 2012 GÜNEŞ TUTULMASI VE ETKİLERİ



14 Kasım 2012 Türkiye saati ile 00:12’de  Akrep burcunun 21 deresinde bir Güneş tutulması deneyimleyeceğiz.  21 Aralık 2012 tarihine hazırlık gelişmeler, başlangıçlar getiriyor bu tutulma her birimize. Tıkanmış, ilerlemeyen konular, modası geçmiş fikirler, yaklaşımlar ve olayların sonlanması  ve yeniye geçiş. Zorla tuttuklarımız, bırakamadıklarımız, ısrarlarla görmezden geldiğimiz ne varsa bir bir önümüze serip HADİ ÇÖZ bakalım diyor evren bize. Saklı kalmış her ne varsa ortaya seriverin de bakalım kimin elinde ne var :)
 
Derinliklerimizdeki inci ve tortularımızı açığa çıkaracak gelişmeler var önümüzde. Dur düşün, bak yüzleş, kabullen ve her ne çıkarsa önüne yola devam et. Korkma, risk al ve yürü alabildiğince mavilere. Her birimiz 2012 itibariyle farklı konularca epey yorulduk, sınandık kimi zamanda zorlandık. Bu tutulma 28 Kasımda’ki ay tutulmasıyla birlikte son bir şans veriyor bizlere… Ne ektiysen onu biçeceksin de, sen bir silkelen, belki de önündeki tek engel sensin. Çekil artık önünden :)
Olgunluğa eriş ey gönül, bırak oldu olmadıyı. Zorluklarla birlikte, hayrı da sana veren bir yaratıcı var. O’na güven…. Ona güven, kendine güvendir.
Aşağıda tutulmanın burçlara etkisini bulacaksınız. Lütfen öz burcunuzla birlikte, yükselen burcunuz ve ay burcunuzu da okumayı ihmal etmeyin. Sevgilerimle….